Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz opowiem ci myślę o polityce cenowej w Pl na nawozy . Podziękuję 

Świadom jestem ze potas podrożał na świecie .

Natomiast fosfor i azot staniały  

Do tego umocnienie złotego może i chwilowe 

Zresztą nie tylko ja tak myślę 

Opublikowano
Dnia 9.06.2019 o 09:24, martinezo napisał:

co myślicie o ofercie na RSM32 po 1070 brutto/tona??

strasznie drogo. Jest tańszy! 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, piotr30piotr napisał:

na obniżenie RSM-u jest bardzo prosty sposób nie kupować go tak jak i saletry wtedy będą musieli obniżyć cenę i grupa azoty pochwali się trochę niższym zyskiem

a mogł byś wkleić link z wiadomoscią o zysku grupy azoty z działu agro za 2018 r ? bo szukam i nie moge znalezsć , bo z tego co widze rok 2018 był z wyraznym spadkiem zysków .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik1973 napisał:

no tak ale 1 kwartał zawsze jest dobry  produkcja pod zasiewy i na oziminy azot , 2 kwartał to pszestoje lub naprawy i w 3 ,4 kwartale znowu produkcja , za 2018 r zyski zmalały .       zresztą co by nie było to  ceny nawozów azotowych  zwalają z nóg obecnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

RSM32 860 netto propozycja z Agrosimexu.

Ultra 8-20-30 lokalny sprzedawca 1490 netto

Polifoska 6 1530 netto ceny z dostawą na podwórko lubelskie.

Ceny przy całych autach.

Chyba trzeba będzie coś zamawiać bo na taniej się nie ma....

Edytowane przez Alio
Opublikowano

Nie wiem czy będę stosował na następny sezon Rsm s na drugą dawkę. Różnica jest nie duza a w porównaniu do saletrosan 30. Rsm jest nawet droższy przeliczajac na czysty składnik więc chyba pójdzie saletrosan 30 na N1 i N2

Opublikowano (edytowane)

Grupa Azoty mając monopol uzyskany przez nasz rząd na rynku robi z nami co chce przy okazji chce się obłowić na naszej naiwności bo wiedzą że npk większość na jesień nie obniża stawek zagrywa sobie pokera z nami kto się wyłamie pierwszy... Albo mają cynk że zboże będzie w cenie.... Skoro są pewni swego i tych wysokich cen..  żeby nie było że  zrobią obniżkę w listopadzie jak produkcja im stanie i będzie za późno bo zasypią się towarem....A nie czekaj zaliczki dopłat znowu nawozy wtedy idą w górę... Czeski film w tym kraju ma rolnictwo z cenami i to co roku...      Czeski film grupa azoty z nas drze...                   czeski film a rolnik nie chce na zero wyjść.. :D

Edytowane przez MarekUA
Opublikowano (edytowane)

U mnie u lokalnego sprzedawcy nawet ultra po 1680netto aż strach się zapytać o polifoskę, ściana wschodnia ma jak zwykle najbardziej przejebane nie dość ze nawozy w pizdu drogie to zboża dobre 100 zł tańsze niż na zachodzie i północy

Edytowane przez Tigon
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, maciej napisał:

Mocznik u lokalnego dostawcy 1380 zł brutto Sól potasowa 1540 Saletra 1150 Cena chyba nic nie spadła od ostatniej podwyżki

to u mnie kuhwa 1700 brt mocznik😡

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła czy to tak ciężko wstrzymać się z zakupem, taki strajk przeciw drogim nawozom?

Jak niektórzy nie moga  chyba spać jak nie mają nawozu na podwórku jeden chce dwie tony kupić i się zastanawia czy brać czy nie wiadomo może zostanie na flaszkę a może nie 

Ja czekam do zasiewow nie wstrzymuje kasy mam inne wydatki także na wakacje trzeba pojechać a nie aby pole i nawóz 

Edytowane przez tommy66692
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v