Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W punkcie gdzie kupuje (łęczna) yara complex 2640/t 66zł worek. Inne nawozy tyle kosztują:

Saletra amonowa pulan 1320 worek, 1295 bb

Salmag z borem 1270 worek, 1250 bb

Poli 6 1755 worek, 1720 bb

Mocznik 1580 worek, 1550 bb

Sól potasowa 1540 worek, 1510 bb

Superfosfat prosty 870 worek, 850 bb

Edytowane przez Karol06
Opublikowano

Kurła jakie drogie, dziś podzwoniłem to salmag 1220, potafoska 950, krefa 350

Saletrzak węgierski 1120

Nie zamawiam, jak trzeba będzie to sobie przyczepką przywioze przed każdą uprawą, może coś stanieje w między czasie.

Opublikowano
20 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła jakie drogie, dziś podzwoniłem to salmag 1220, potafoska 950, krefa 350

Saletrzak węgierski 1120

Nie zamawiam, jak trzeba będzie to sobie przyczepką przywioze przed każdą uprawą, może coś stanieje w między czasie.

Oj to chyba tylko bogaczy stać na tak drogi nawóz jak potafoska 

Opublikowano
andrzej1988 napisał:

18 godzin temu, robi57362 napisał:

w tym to chyba nie możliwe ze taka cena będzie

Czerwiec - lipiec będzie taniej. Jesli teraz jest w granicach 1250-1300 zł saletra to z 1000 zł latem może kosztować

może i bedzie ale to juz będą nawozy na przyszly sezon ewentualnie na 3 pokos trawy

Opublikowano

wczoraj zakupione nieco polifoska 6 (świeża dostawa do punktu): brutto bb 1720 pln, worek 1750pln. W innym niedalekim punktcie ceny poli 6: brutto bb 1770pln, worek 1790pln. W tym samym punkcie sól potasowa: 1580 pln. Ceny raczej nie idą zbytnio w dół bo w tym drugim punkcie 2 miesiące wcześniej cena poli 6 była o 10pln niższa. Teraz jeszcze wyplacili zaległe suszowego, wypłacają resztę dopłat, oraz coraz bliżej do zasiewów. Więc niby czemu miały by tanieć nawozy.

Opublikowano

Przedstawiciel przedstawił następujące  ceny nawozów

Polifoska 6 - 1700

Sól potasowa -1480

Saletra -1280

Mocznik - 1530

Fosforan - 2080 

Wszystko BB jeszcze nie kupywałem czekam na ceny innych 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v