Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kiko80 napisał:

Esta kizeryt jaka  cena w łódzkim i gdzie  jest bo obdzwoniłem  i  nie ma na składach.

Zależy który region łódzkiego. Firma RID Widawa w małym worku 1338 brutto 

Opublikowano
Przed chwilą, popec napisał:

Canwil to jest saletrzak

Możliwe, nigdy tego nie używałem. Dziwne że było napisane saletra Can.  Może źle spojrzałem.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, gustaww napisał:

Możliwe, nigdy tego nie używałem. Dziwne że było napisane saletra Can.  Może źle spojrzałem.

A to jeszcze co innego. Prawdopodobnie saletra amonowo-wapniowa can produkowana przez acheme o składzie 27N 4Mg 6 CaO tzw CANLIT. Swoja drogą to spora cena jak za import.

Edytowane przez popec
Opublikowano

Polifoska 6 bb 1710

NPK bb 1580

Saletra am. puławy  bb 1220

saletrzak węg. worek 1150

mocznik bb 1560

sól pot. bb 1450

Masakra w porównaniu z poprzednim rokiem śr. 200zł/t więcej

Opublikowano

Saletra Polska BB 1200 brutto, saletrosan BB 1180 brutto, dziś dzwonił znajomy który handluje tym towarem i mówił że to co obniżyli w styczniu, czyli ok 40zł na tonie, od lutego znów w górę.

Opublikowano
36 minut temu, przem napisał:

Saletra Polska BB 1200 brutto, saletrosan BB 1180 brutto, dziś dzwonił znajomy który handluje tym towarem i mówił że to co obniżyli w styczniu, czyli ok 40zł na tonie, od lutego znów w górę.

No pewnie tak sprzedaż idzie teraz że aż trzeba podnosić nie wiem który handlowiec powie że tanieje

Opublikowano

Za kilka dni będzie wiadomo, czy to co mówił to prawda, czy w konia mnie zrobił, twierdzi że dla dilerów ceny na miesiąc luty o ok 40 zł wyższe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v