Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega dzwonił o saletre i polifoskę ilości cało samochodowe to mówił że najlepsza oferta na saletre to 1240 24t i polifoska 12 ton 1685 i 12t polibdap 2150 drogo w ...

Opublikowano

Puławska napewno 30 ,to może jakiś import albo koledze się pomyliło

Opublikowano

saletra Pulan worek z dostawą 1155 netto

mocznik Pulrea worek z dostawą 1420 zł netto

saletra Anwil worek  1131 netto

polifoska 6 worek z dostawą  1530 zł netto

polifoska 8 worek z dostawą  1570 zł netto

Ceny lekko w dół wg dealerów myślę że będzie jak w roku ubiegłym w marcu kwietniu o ok. 100 zł będzie taniej( deaalerzy zejdą do 0 ze swojej marży wobec braku zainteresowania, towar odebrać  uszą takie mają umowy)

Opublikowano

na swiatowym rynku obnizka ceny  mocznika o 30 dolarow za tone w grudniu , sporo chiny namieszają ceną mocznika probowałem odnalezc artykuł na necie iz prawdobodobne ze chiny bedą produkować na granicy opłacalnosci ,jakaś decyzja polityczna ale moze okazać sie ze wzrosnie import aco zatym idzie spadną ceny mocznika i saletry ale to czas pokaze  

Opublikowano

Dzwonili dziś do mnie z Agroloku i podobno od lutego w górę o 30 zł na tonie. Ale coś im nie wierzę. Mówiła tez że do poli używają jakiejś gorszej soli z importu i rozpuszczalność jest dużo gorsza. Ktoś coś słyszał?

Opublikowano

W Polsce każda sól potasowa jest z importu Ale w agroloku dobry bajer to podstawa żeby wcisnąć swoje npk z'importu 

Opublikowano

Z agroloku to ja już telefonów nawet nie odbieram. Dzwonią jak poje...ni drogo jak diabli i jeszcze ta głupia gadka, że za chwilę podnoszą ceny i to ostatni moment aby kupić, plus te negatywne komentarze o konkurencji wyssane z palca byle by tylko swoje wcisnąć.

Opublikowano

Tak najlepiej i bez potrzeby gitary nie zawraca. Mi jeszcze się nie udało żeby mi coś taniej zaproponowali niż w okolicznych składach. Być może jak ktoś bierze większe ilości to mają dla niego lepszą ofertę.

Opublikowano

W zeszłym roku moja "opiekunka" się na mnie obraziła bo nie odbierałem od niej tel (ale autentycznie nie mogłem / nie słyszałem i nie oddzwanialem bo po co jak nic nie chcialem) Chyba miała kryzys bo gdy odebrałem to zaczęła na mnie jechać co ja sobie wyobrażam/jak się zachowuje itd itp ... a za dwa tygodnie była nowa...teraz jest nastepna . Raz kupiłedm u nich beczkę rsmu , bo raz mieli cenę ok . takto ceny masakra , na byle składzie znacznie lepsze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v