Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, rolnik115 napisał:

Ja się nie zdziwię jak tu będzie TVN zaglądać i jeszcze wszyscy w sądzie wylądujemy za to co piszemy na tych niemieckich sk***ysynów 😂

Zapewniam Cię że zagląda. Na milion %.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, marijusz napisał:

A co wam Mariusz już nie raz powtażał A wy jak dzieci Ja żebym tak sie szystkim chwalił to nie jeden by teraz ciumrze siedział (pewnie nie wiecie co to takiego:D)

15495337163461302634602.thumb.jpg.139d4b1740ec3b480e29e11b891f4c89.jpgWidzieliście nowe karty do księgi

Dzieci jadą na wycieczkę i zaden rodzić nie zna danych przewoźnika a tu aby przetransportować zwierzaka trzeba dane przewoźnika

W poprzedniej wersji też się wpisywało nr siedziby i dane pośrednika (imię, nazwisko, adres) zerknij na wzór. Teraz dołożyli te ,,albo" nr rej np. I w uwagach trochę zmienili.

Edytowane przez gregory81
Opublikowano (edytowane)

To ja niemiałem aktualnych kart bo miałem tylko ;Dane o miejscu ''Do "którego ubyło zwierzę 8c

12 godzin temu, Robercik1 napisał:

znalazł się zachlanny bydlarz.............. jakby kontuzjowanych byków nie bylo.....

Robercik różnica między kontuzjowaną krową ,a kontuzjowanym bykiem jest  taka jak miedzy babką a wnuczkiem  Babka z pododu bólu paznokci leży w wyże a wnuk ze złamaną ręka gra w piłkę

Edytowane przez marijusz
Opublikowano

idz Pan w h*j cena za byka jak za świnię .... ciekawe co będzie jak dobiją byki do 30 mc i mus je sprzedać . .....?  Chyba sprzedam z 2 cielaki bo nie pomieszcze a skoro one w cenie a byki tanie to tak trzeba zrobić 

Opublikowano

Nie pamiętam który to był rok ,może 2008-10 sprzedałem samochód byków które miały być w wielkopolsce przeładowane na piętrówke i w większej partii trafić do niemieckiej ubojni Może ktos bardziej kojaży temat Baza była gdzieś w okolicach Krotoszyna Może to jest rozwiązanie obecnego problemu Sprzedaż do uboju żywych zwierząt U niemców nadal cos wokolicach 3,8 euro za R

Opublikowano

Moje szły na niemcy dlatego w wielkopolsce przeładunek aby zmiejścić sie w czasie transportu

Na dwupoziomową naczepę  można załadować około 30 sztuk Przy takiej różnicy cen to byłby dobry interes 

Na grecję to chyba z lubelskiego ten Sterownik czy jakoś tak wozi.

Opublikowano

No swego czasu w kozminie też była baza i brali na grecje.. Jestem w temacie bo mieszkam 20 km od tego

Kilka lat temu też sprzedawał em na eksport do Niemiec poprzez handlarza i to Hf a cena była ok 50 groszy wyższa ale nie mogły przekroczyć 24 miesiecy

Opublikowano

W moich stronach Świętokrzyskie handlarzyki już obnizyli cennik o 2 zł a na ubojni bez zmian i masowo każdy już ma byki do sprzedania bo panika . Podejrzewam że za miesiąc nie będzie śladu po tym wybryku TVN mam nadzieję że ktoś zrobi z nimi robotę

Opublikowano

Widze że o tej porze chyba wszyscy byki doją :D Ide i ja zobaczę co robia moje 

http://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/monitoring-na-kazdej-stodole-czy-pomoc-dla-tych-ktorych-spotyka-nieszczescie-w-postaci-urazu-bydla,83743.html

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, ZUCH1234 napisał:

W moich stronach Świętokrzyskie handlarzyki już obnizyli cennik o 2 zł a na ubojni bez zmian i masowo każdy już ma byki do sprzedania bo panika . Podejrzewam że za miesiąc nie będzie śladu po tym wybryku TVN mam nadzieję że ktoś zrobi z nimi robotę

Jakbym miał leżane piniążki to też bym kupował i zapychał obory u sąsiadów.l tak puste stoją.

Opublikowano
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

idz Pan w h*j cena za byka jak za świnię .... ciekawe co będzie jak dobiją byki do 30 mc i mus je sprzedać . .....?  Chyba sprzedam z 2 cielaki bo nie pomieszcze a skoro one w cenie a byki tanie to tak trzeba zrobić 

No tak jak obserwuję to cielaki raczej nie spadły. Fakt że to może jeszcze za wcześnie. Ale jak cena spadnie na ,,dorosłe" to i popyt na cielaki się skończy.

Opublikowano
11 minut temu, gregory81 napisał:

No tak jak obserwuję to cielaki raczej nie spadły. Fakt że to może jeszcze za wcześnie. Ale jak cena spadnie na ,,dorosłe" to i popyt na cielaki się skończy.

Zaraz wejdziemy w okres kupowania na dopłaty to jeszcze nie stanieje.Ale po tym czasie kto wie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v