Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Grog  to propaganda handlarzy z tego forum. Handlarze czytają i widzą wkurwienie ludzi i ze za chwile bedzie likwidacja stad wiec wpisują 7 zł za HF żeby głupie ludzie   nie likwidowali stad bo ktoś tam ma wysoką cene to może i ja taka zaraz dostanę.

Te ceny z tego forum to jak nagrody w  audiotele. Codziennie  ludzie wygrywali na wielu kanałach TV ( tysiące wygranych) a kuźwa ja ani jednego wygranego nie znam!!!! To samo z bydłem co drugi tutaj ma 7 zł za HF ale kuźwa w realu ani jednego takiego nie znajdziesz.

Opublikowano

Kanalia: odpowiem glosem calego forum. ALE Ty pier**lisz.

Propoaganda handlarzy. Takie pierdolenie ze strony handlarzy to jest strzal w kolano. Zaden nie jest glupi zeby sobie w kolano strzelac. Wiesz jak irytuje, jak przyjezdzasz do rolnika, patrzysz, typowy HF warty PRZYKLADOWO 7 netto a on Ci gada, ze NA FORUM W INTERNECIE TO PISZO ZE TAKI HF TO PO ŁOSIEM NETTO. Wiele osob ma manie ze ich towar jest najlepszy i sra zlotem dlatego nigdy sie nie chce przyznac do prawdziwej ceny za jaki sprzedali bo im wstyd. I potem wychodza nieciekawe gadki jak jedziesz do sasiada i sasiad mowi, ze tamtemu za gorszego byka dales zlotowke wiecej- wyjmujesz fakture bo akurat masz ze soba i wychodza wtedy oczy. Juz tu jednego na forum macie co zawsze 2-3 zl wiecej na kg dostawal... :)

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Cena niska to biedak niema się czym chwalić

35 minut temu, Kentar napisał:

. Wiesz jak irytuje, jak przyjezdzasz do rolnika, patrzysz, typowy HF warty PRZYKLADOWO 7 netto a on Ci gada, ze NA FORUM W INTERNECIE TO PISZO ZE TAKI HF TO PO ŁOSIEM NETTO

I co robisz 🤔 pewnie wage ustawiasz odpowiednio😊 i dajesz po ŁOSIEM😀

Niech się cieszy 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kentar nie pierdziele tylko słyszę  teksty od prawdziwych hodowców nie takich jak ja  co oni sadzą o cenach przez was podawanych na forum i te ceny forumowe  dopiero wkurzają. Kolego kantar u mnie hf to cene tucznika ma max 6,2 a LM majace wygląd bydła kolegi jarka to max 7 zł eksportowe 7,2zł link ponizej

http://wiescirolnicze.pl/ceny-rolnicze/byki-mm-miesne/

A tu widze  za 33 miesieczne hf 7 zeta, za klase U 8 brutto w której parafi??? za E umnie się 7,5 nie dostanie Panowie  handlarze nie róbcie cyrku i z ludzi idiotów. 

Opublikowano

Nie wiem jacy ludzie piszą i skąd biorą ceny ale nie zależnie czy siedem czy sześć zł to taka cena jest śmieszna ,15 lat temu jak zaczynałem zabawę z bydłem to były takie ceny co teraz , za same (śrubki )dzisiaj zapłaciłem 100 zł aby naprawić poidła jednym słowem wszystko zdrożało .mówię wam że to jest celowe działanie za dużo bydła w Polsce, a ludzi do pracy brak Ukraińcy.........

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

A jednorożce i pegazy po ile sprzedajcie? Przestańcie pisać bajki o bykach po 7-8 zl! A jak ktoś cwaniak to niech stawi zdjęcie faktury. Albo niech zamilknie. Czekam na zdjęcia.

• Like 2
Opublikowano

W Amazonii palą się lasy.Rolnicy już zacierają ręce aby powiększać hodowlę. Unia będzie brać wołowinę z tamtych regionów. A to oznacza że EU nie jest proekologiczna bo dzięki umowy z amerykom południową niszczy lasy. To czemu walczą z polaczkami o węgiel który tak szkodzi ? 

• Like 2
Opublikowano

Ekolodzy w Europie już dostali pełną walizkę kasy i grzesznie siedzą 

Tam powinno być prawnie zapisane. Jak coś spłonie to trzeba na nowo zasadzić. Tyle różnych zwierząt, dzikie plemienia. A oni nic nie robią. 

Opublikowano

No to następna sprawa. Podpisana przez Dudę ustawa przeciwdziałająca marnowaniu żywności. Świetny interes będą mieli kumple królika na przekręcaniu dat ważności. Kolejna rzecz. Polacy zaczną marnować mniej żywności, czyli poprostu mniej jej kupią...

Jeszcze wracając do Amazonii. Gdzie ten j**any fundusz promocji wołowiny? Już powinna iść reklama w tv, że dzięki Mercosur pazerni amerykańscy rolnicy wypalają puszczę bo wiedzą, że europejskie rolnictwo jest wykończone i muszą zająć jego miejsce

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Kentar. Jak od poniedziałku u Ciebie ? Byk i krowa korekta ?

Jeden zaklad dal na krowe i jałowke -20groszy a byka nie ruszyli. Drugi zaklad 0 zmian ale zapchany non stop takze spodziewam sie obnizki.

Opublikowano

to co ma zrobić do lasy wypuscic bo po 6zl,nikt z dnia na dzień nie zlikwiduje mnie to zajmie do grudnia bo musza dorosnąć ,potem koniec pseudo interesu druga sprawa ludzie na gospodarkach robia do ostatnich sil,pomagaja dziecia a nie stety w tym wieku nie ta sprawność nie ten refleks a byk to nie koza wystarczy jedno udezenie i amen

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Po ile mają być? Zara polecę po bloczek i ci wypiszę co chcesz...

I co cwaniakujesz? Ewidentny przykład propagandy a inni piszą że jej nie ma a tu proszę sam się wystawia. Śmierć propagandzie.

A co do Amazoni to nie tylko wołowina ale także zboża cukier i inne produkty nas zaleja. Polak będzie płakał a niemiec się śmiał bo będzie kupował za grosze żywność a wysyłał im za miliony mercedesy. I o to w tym chodzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kazik6 napisał:

to co ma zrobić do lasy wypuscic bo po 6zl,nikt z dnia na dzień nie zlikwiduje mnie to zajmie do grudnia bo musza dorosnąć ,potem koniec pseudo interesu druga sprawa ludzie na gospodarkach robia do ostatnich sil,pomagaja dziecia a nie stety w tym wieku nie ta sprawność nie ten refleks a byk to nie koza wystarczy jedno udezenie i amen

Kazik6 ty mnie nie zrozumiałeś chyba, ja nie winie rolnika, tylko pokazuje ze człowiek robi 2 lata i życiem ryzykuje a potem taki Biernacki czy handlarzyna napluje Ci w twarz i 6 zł zaproponuje, a w TV rząd zachęca do produkcji bydła opasowego bo chce żeby ludzie swinie wytłukli aby nie płacić odszkodowań za ASF

Opublikowano

Wszystko jest po to aby zostały w Polsce 100 gospodarstw jak to można tak nazwać które będzie trzymało opasy, 100 co będzie miała krowy i 100 co będzie sialo same zboże. Wszystko jest robione tak żeby spokojnie można było kontrolować i narzucać swoje wytyczne. Nie na darmo olbrzymie gospodarstwa a raczej to już fabryki dalej inwestują olbrzymia kasę np w opas bydła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v