Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano (edytowane)

Pomorskie / kuj - pom - większa partia hfa kręci  się bez problemu w granicach 7 netto i  6 % skitki . Nadal ogromna przepaść względem południowej części polski. Ma ktoś pomysł skąd to się bierze?

Edytowane przez Cybulek17
  • Confused 1
Opublikowano

Jeśli za hf 7 netto to aż strach pomyśleć ile u was za U klase

27 minut temu, Cybulek17 napisał:

Ma ktoś pomysł skąd to się bierze?

Od zawsze zadaje sobie to pytanie ,bo odkąd pamiętam mleko najtańsze bydło ,zboże też i to wszytko w samym centrum kraju

Opublikowano
34 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Osobiście wiem , że Wilcze Błota bo kolega właśnie oddaje, ale słyszałem już też o innych .

Wilcze błota to pomorskie i na dziś żywa hf 6.5-6.8 W zależności od ilości 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

Wilcze błota to pomorskie i na dziś żywa hf 6.5-6.8 W zależności od ilości 

Wiem gdzie to bo mieszkam kawałek od nich . Ja mówię o ilości samochodowej, rękę daje że gdyby teraz np zadzwonił tam  Kali2107 to by ładowali po 7 bez stękania .

44 minuty temu, komizmo napisał:

Nie wiem,ale to co gadasz wydaje mi się nieprawdopodobne

Nikt mi wierzyć  nie musi . Mi wydaje się nieprawdopodobne jak ktoś pisze, że dostał 6.50 brutto za mieszańce. 

Opublikowano
30 minut temu, Cybulek17 napisał:

Wiem gdzie to bo mieszkam kawałek od nich . Ja mówię o ilości samochodowej, rękę daje że gdyby teraz np zadzwonił tam  Kali2107 to by ładowali po 7 bez stękania .

Nikt mi wierzyć  nie musi . Mi wydaje się nieprawdopodobne jak ktoś pisze, że dostał 6.50 brutto za mieszańce. 

Cały samochód to ile sztuk? 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, robert123farmer napisał:

Cały samochód to ile sztuk? 

Solówką od 12 w górę . Patrząc prawdziwe w oczy to jak taki odbiorca ma zbierać te 12 sztuk po 6 gospodarzach w 3 powiatach, wszędzie się składać , rozkładać , pisać papiery itp , stracić cały dzień to lepiej dla niego dać trochę więcej , załadować auto w 2 godziny i ma partię na ubojni . Same oszczędności 

Edytowane przez Cybulek17
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, kazik6 napisał:

to ile Biernacki da na zywa za hf?

w zeszłym tygodniu brał ode mnie i za HF max 6.2, nie wiem jaki to jest u ciebie ładny HF mięsny max 7.00 i nawet 10gr nie chciał dorzucić 

Opublikowano

tak prawie bo ze słupeckiego...

1 minutę temu, kazik6 napisał:

z konińskiego jesteś?w siąszycach Biernacki ma naganiacza kiedyś im sprzedawalem

Przed chwilą, Elvis1090 napisał:

tak prawie bo ze słupeckiego... ogólnie to pierwszy raz od 2 lat im sprzedałem bo nie mieli konkurenta z cena zarzeakli sie ze kasa bedzie w ciagu 14 dni narazie mineło 6 i czekam.

Opublikowano
4 minuty temu, Elvis1090 napisał:

w zeszłym tygodniu brał ode mnie i za HF max 6.2, nie wiem jaki to jest u ciebie ładny HF mięsny max 7.00 i nawet 10gr nie chciał dorzucić 

Pewnie jest tak jak kiedyś jeden handlarz z Kielc powiedział do znajomego, któremu dał 50 gr mniej niż sąsiadowi: "Bo u niego jest inaczej i u ciebie jest inaczej". Znajomy miał oczywiście swoją wagę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v