Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Ale pizdzisz... 2 lata robić żeby na kupię gnoju zarobić? Równie dobrze można by było nic nie robić i wyjdzie na to samo, tyle że śmierdzial nie będziesz.. 

Bez gnoju za wiele nie urośnie ;)

Opublikowano

koledzy gnój to można za słomę dostać, kiszonkę sprzedać napaleńcom , handlarzom z osrósami pokazać środkowy palec.

Koledzy skończyłem sianokosy pieknę 200 belek siana na sprzedaż  dla ludzi liczących na wysokie ceny bydła  w nie długim czasie. 

p.s ostatnio był handlarz z mieszańcami  1000-1200 chciał. Na pytanie czy zgupiał przy obecnych cenach byka, odpowiedział mi ze to chwilowe obniżki, zanim dorosną to cena się zmieni, i ogólnie to krzywdy i tak bym nie miał bo 2x biorę dopłatę  do bydła i cielak i tak mam za pół darmo. w odpowiedzi na taka gadkę  pokazałem mu widły przed oborą ))

Opublikowano

Cóż z tego że są dopłaty do bydla jak do hektara się zmniejszyło i wychodzo prawie na to samo. Ja mam sporo sztuk w łódzkim i nie wiem kto najlepiej płaci. Macie jakieś namiary? Łódzkie powiat radomszczański. 

Opublikowano

Biernacki cena na dziś byk w O klasie 11 zl. Nie wiem czy jest szansa że coś się ruszy w ciągu miesiąca. Niektórzy nie kupują byka wcale. Ale ogólnie teraz idą byki z dopłat więc może jak to się przerwali to coś się ruszy. 

Opublikowano

A nie jest tak, że taka umowa o wolnym handlu, jak ta z Mercosur, to musi być ratyfikowana przez wszystkie kraje wspólnoty? Skoro mowa jest o przyzwolenie politycznym na podpisanie tej umowy, to oznacza, że nasz rząd musiał co najmniej obiecać, że poprze tą umowę.

Opublikowano
2 godziny temu, Aktis napisał:

A nie jest tak, że taka umowa o wolnym handlu, jak ta z Mercosur, to musi być ratyfikowana przez wszystkie kraje wspólnoty? Skoro mowa jest o przyzwolenie politycznym na podpisanie tej umowy, to oznacza, że nasz rząd musiał co najmniej obiecać, że poprze tą umowę.

Niby cztery państwa są przeciw https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/bydlo/16137-nawet-99-tys-ton-wolowiny-moze-trafic-na-unijny-rynek-z-krajow-mercosur-sprzeciw-czterech-panstw-ue

Opublikowano

No i tak to wychodzi myślało się że coś drgnie z ceną a tu gówno dawali prawie po 8 to się jeszcze człowiek zastanawiał to teraz dostanę po 7 zł brutto i pier**lę tą hodowle 

Opublikowano

EuroPOsłanka   Platformy Obywatelskiej  Elżbieta Bieńkowska jest bardzo zadowolona z możliwości wymiany handlowej z krajami Mercosuru .

W zamian za niemieckie samochody i sprzęt AGD kraje Mercosuru zaleją europejski rynek tanią wołowiną - niszcząc Polskich producentów .

Znalezione obrazy dla zapytania bieÅkowska

https://niezalezna.pl/277821-podwojne-standardy-ue-producenci-mowia-o-gwozdziu-do-trumny-a-bienkowska-sie-cieszy

Elżbieta BieńkowskaKonto zweryfikowane @EBienkowskaEU
ObserwujObserwuj @EBienkowskaEU
Więcej

Porozumienie handlowe UE-#Mercosur to kolejny dowód na to, że tylko działając razem jako jedna wielka Europejska wspólnota możemy być skuteczni i dbać o interesy wszystkich - zarówno tych najmniejszych jak i największych na światowych rynkach 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ty tu nie bieńkuj , tylko powiedz lepiej czemu nasi rządzący obecnie , nic nie zrobili żeby to zatrzymać ??

Opublikowano

No dobra jest ch...owo jak nieszczęście i nie zanosi się na nic lepszego ale jak wszyscy porezygnują bo nie oszukujmy się nikt nie będzie darmo chodził koło opasa to z kąd te ubojnie będą brały towar?tanio kupują drogo sprzedają i z tego żyją ale przecież chyba mają świadomość że to się kończy i co dalej bo tego nie rozumiem

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v