Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pisz śmiało. Dla mnie jesteś śmieszny bo każdego lapiesz za słówka a sam byki stawiasz i do tego głupie tłumaczenia na 100 sposobów. Ehhh...

Pisz śmiało. Dla mnie to jesteś śmieszny każdego lapiesz za słówka a sam byki stawiasz i do tego głupie tłumaczenie na 100 sposobów... Ehhh...

Opublikowano

Dobra . Masz rację . No takiej skuchy jeszcze nie zaliczyłem . Masz mie . Poddaję się . Jesteś debeściak razem z tymi bykami twojego taty .

Możesz tera se iśc lulu . Pa /

Opublikowano

No i dalej debil ironii wyłapać nie potrafi .. No co zrobisz ? No nic nie zrobisz . No już skapitulowałem . Idź się spuszczać gdzie indziej .

Opublikowano

Ale jaja . :P Ty weź zobacz czy z drugiej strony cię nie ma .

Opublikowano

I zaczyna się 100słów,zero treści...

Ciekawe gdzie jest taki mały chudy pan co to bronił rolników ale chyba teraz będzie politykiem...

Moze ma ktos pomysł jak to naglosnić niech ktoś coś z tym robi jedzie negocjuje te ceny do arabusów albo naprade protestować bo będzie jeszcze większy uj niż jest teraz

Opublikowano
5 minut temu, danielek24 napisał:

I zaczyna się 100słów,zero treści...

Ciekawe gdzie jest taki mały chudy pan co to bronił rolników ale chyba teraz będzie politykiem...

Moze ma ktos pomysł jak to naglosnić niech ktoś coś z tym robi jedzie negocjuje te ceny do arabusów albo naprade protestować bo będzie jeszcze większy uj niż jest teraz

Panie kochany . Wolny rynek . Wydaje mi się że protesty nie pomogą . Trzodę zlikwidowano . Większość wzięła się za bydło , no i chyba są już skutki .

Opublikowano

Nie wiem . Może tam rządzący naprawdę dbają o interesy rolników ? Moim zdaniem Polska to rynek zbytu ma być , a nie producent czegokolwiek . Jak tak spojrzeć z dystansu , to w każdej dziedzinie niemal to samo .

Opublikowano

Ja słyszałem " bajke" że u nas bite byki w pultuszach trafiają do niemcuruw na rozbiór i to oni zarabiają na naszych bykach najwiecej

Opublikowano
45 minut temu, komizmo napisał:

Ja się zastanawiam dlaczego tu żadne niemaszki,albo żabojady nie robią zakupów skoro żywy towar za połowę tego co u siebie mogą kupić?

Dlatego, że ubojnie sprzedają mięso po tej samej cenie co przed kryzysem. To ubojnie kręcą teraz interes życia i wykorzystują sytuację zaniżając ceny. To idzie miesięcznie w miliony zarobku.

Opublikowano
4 godziny temu, zetorki12 napisał:

No pewno że tak , Ja bym protestował i blokował , tylko że nowego Dżondyra nie mam :S,

Ale Mas, fetora 😉

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Może i o to mu chodziło;) Ale taki inżynier od pisowni żeby zaliczył taką wpadkę i jeszcze głupie tłumaczenie się jak dziecko;)

Odpowiem tak samo taki spec od bydła a pyta o cenę 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Dlatego, że ubojnie sprzedają mięso po tej samej cenie co przed kryzysem. To ubojnie kręcą teraz interes życia i wykorzystują sytuację zaniżając ceny. To idzie miesięcznie w miliony zarobku.

Właśnie się tak dzieje.wszyscy kontrachęci powróciło już dawno i kupują pełną parą.a te gadanie bo Turcja się przypchała alba żyd czegoś tam nie chce to tylko mydlenie oczy i czekanie na reakcję głupiego chłopa

A głupie chłopy dalej kupuja cielaki po ch*j wie ile i chodują.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Partyzant85 napisał:

W czasach kiedy jeszcze łykałem to u kumpla z technikum na weselu trzy połówki w pięciu przed pierwszym toastem już przy stole rozpracowaliśmy :D

na młodego 18 -19 lat zaden rekord . znane mi są przypadki picia w czasie mszy św.połówke na dwóch a przed pierwszym daniem problamy już z poruszaniem sie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, bobienko napisał:

Właśnie się tak dzieje.wszyscy kontrachęci powróciło już dawno i kupują pełną parą.a te gadanie bo Turcja się przypchała alba żyd czegoś tam nie chce to tylko mydlenie oczy i czekanie na reakcję głupiego chłopa

A głupie chłopy dalej kupuja cielaki po ch*j wie ile i chodują.

Zza Odrą też byki idą cały czas w dół

Opublikowano
11 minut temu, ws71 napisał:

Zza Odrą też byki idą cały czas w dół

Panowie a poza plotkami ploteczkami jakieś konkrety?!? Jaka jest obecnie cena żywca w Niemczech - jakie są obniżki na zachodzie ( jeśli wogole) ? Jak z Turecką lirą. Czy w waszych zakładach żyd bije dalej?  Zasada jest prosta, pośrednik musi zarobić ta samą marże bez względu na cenę towaru i jeśli nie zbanczyl to znaczy że dalej zarabia. Ubojnie również, tanio kupują, więc podejrzewam że zarabiają więcej bo obecnie nasze mięso jest najtańsze a arab w Berlinie kebaba z czegoś zjeść musi. Panowie zamiast pisać o" wychodzących żyłach"  skupmy się na merytoryce. Zakładam że większość wchodzących tutaj liczy na jakieś konkretne info

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ws71 napisał:

No i brawo. Według przelicznika przy obecnym kursie euro R3 około 14,30 netto w złotych. Więc różnica jest potężna... Ą to w końcu oni wojnę przegrali... Więc my powinniśmy mieć wyższa cene😎🤣😂

Edytowane przez Berthold
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v