Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

ustalą hierarchię i będzie git

W tamtym roku jak zganiałem to 1/2 dni i był spokój     w tym roku jeden już zerwał ścięgna i dziś wyciągałem z boxu ,  drugiego tak umęczyły że na leżaco z boxu wyciągałem normalnie masakra jeszcze tak nie było  i widze ze 3 też rano bede wyciągał.

Opublikowano

Ja jestem tego zdania że o cenach jakie się dostaje można dyskutować jak się ma swoją wagę. Dla znajomego byki w ciągu dwóch godzin straciły po 80 kg można można 

Opublikowano (edytowane)

Sprzedane 5 szt waga po 700kg +-10kg potrącenie 6% na "brud" . Cena 7.8 z vatem

Byki z luzu bez brzuchów . Woj kujawsko-pomorskie .

20190312_103323.jpg

Edytowane przez xdetherocx
Opublikowano
31 minut temu, slawekz1975 napisał:

kto w kuj-pom bierze luzem wiazali je na aucie?

A po co,luzem chowane luzem na samochód,jak z uwięzi to na samochodzie wiązać 

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

A po co,luzem chowane luzem na samochód,jak z uwięzi to na samochodzie wiązać 

Handlarze wiążą żeby było im łatwiej później selekcję zrobić 

Opublikowano
20 godzin temu, pablo6234 napisał:

Panowie   co dać bykom  żeby sie nie tłukły w boksie 

19 godzin temu, soltys48 napisał:

ustalą hierarchię i będzie git

Jak sołtys ustalał hierarchię że swoimi bykami to mu pięć żeber złamały , nie licząc już drobnych otarć naskórka i ogólnych potłuczeń .

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Widać pamięć Masz dobrą

No przecież "brzydkie" posty trzyma w archiwum , żeby mieć niektórych kolegów w szachu . :ph34r:

Opublikowano

Dziś na podsumowaniu roku z pfhbipm w powiecie byłem to był prezes spółki agraimpex spółka matka ecobeef powiedział rolnikom że ubija w węgrzynowie 6 tys szt nie określił w jakim okresie Ale stwierdził że ma marzenie ubijać 12 tys i żeby mleczarze zacielali mięsnymi swoje krowy 😀

Opublikowano
3 godziny temu, farmer78lbl napisał:

witam sprzedawal ktos bydlo firma FAKTOR GRZEGORZ PIETRZYK jakies opinie 

Kiedyś handlowałem,ogólnie chyba bydła szukają,bo zaczeli ogłaszać się na ,,drzewach''Z kasa nie ma problemu-co do cen to zależy czasami też nie tylko od towaru ale i humoru

Opublikowano
2 godziny temu, michalcium napisał:

Dziś na podsumowaniu roku z pfhbipm w powiecie byłem to był prezes spółki agraimpex spółka matka ecobeef powiedział rolnikom że ubija w węgrzynowie 6 tys szt nie określił w jakim okresie Ale stwierdził że ma marzenie ubijać 12 tys i żeby mleczarze zacielali mięsnymi swoje krowy 😀

No i pewnie żeby byki były po 4 zł .. wtedy kupi jacht za pół miliona i kolejna chatę dla córki syna .. 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v