Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

5 byków w 5 minut weszło i pojechało. Zobaczymy co będzie. Napisze jak będę miał wyniki. Brat jeszcze pojechał z kierowcą na wagę na wagę to średnio  720kg ważą. Jeden był trochę gorszy bo od koryta go odganiały. 

Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

W tygodniu przyjadą po byki z Pniew . Pierwszy raz będą bo mają 50gr więcej jak pośrednik 

Pniewy szukają bydła więc i cenę mogą podnieść. 

Z jakich okolic jesteś?

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

5 byków w 5 minut weszło i pojechało. Zobaczymy co będzie. Napisze jak będę miał wyniki. Brat jeszcze pojechał z kierowcą na wagę na wagę to średnio  720kg ważą. Jeden był trochę gorszy bo od koryta go odganiały. 

6 byków też wskoczyło w kilka minut prawie same wchodziły a z jałówkami sie szarpaliśmy z pół godziny za ch*ja nie chciały wejść

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

poszło 13 szt. zobaczymy co bedzie jak faktura przyjdzie .... z wagą szału nie narobiły .. błędy w karmieniu teraz już wiem że do tych wiązanych i do tych na luzie trzeba inne pasze szykować

co trzeba zmienic... ja od tego roku tez zaczołem na luz wpuszczac narazie mam tam 40 szt. ale pasze daje tak jak na uwiezi

Opublikowano

Witam, wypowie się ktoś na temat wypłacalności firmy ZMB Biernacki, oraz jak z cenami stoją?

Ile naprzykład dostałbym na dzień dzisiejszy za dobrze zbudowane hf (waga średnio 800+)?

Pozdrawiam.

Opublikowano
8 minut temu, leszek1000 napisał:

Ja 30 kilometrów od Gniezna mieszkam. Jak będzie miał cenę za byki to napisze. Zależy w jakiej klasie się załapią 

A podałeś adres e-mail żeby ci rozliczenie przysłali?

Opublikowano (edytowane)

Rozliczenie przysyłaja na e maila chyba tylko dla watowców

8 minut temu, paw11 napisał:

warto sprzedać do pana szczyglinskiego płaci za klasę O 13.50 on wozi do zakładu w kole (sokołów) i od  sztuki bierze 120 złoty

Jak ci on zagwarantuje te 13.5 za O i pokaże ci rozliczenie TWOICH BYKÓW to mu sprzedaj i daj po 150 zł za sztuke 

Edytowane przez marijusz
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Rolnik7343 napisał:

poszło 13 szt. zobaczymy co bedzie jak faktura przyjdzie .... z wagą szału nie narobiły .. błędy w karmieniu teraz już wiem że do tych wiązanych i do tych na luzie trzeba inne pasze szykować

To czym i jak będziesz karmił te z uwięzi a te z luzu, które lepiej rosną? 

Opublikowano
4 minuty temu, Mistrzu2 napisał:

To czym i jak będziesz karmił te z uwięzi a te z luzu, które lepiej rosną? 

dzisiaj pojechały z luzu i waga mnie jakoś nie zachwyciła na łańcuchach chyba by lepiej urosły ... kiszonki takie same ale tym na luzie musze pardziej wzbogacić pasze w mieszalniku ... po pierwsze to wiecej białka
poszły na wbc także zobaczymy jak wyjdą poubojowo ...

i bedzie trzeba zacząć częściej gnój wywozić żeby nie lgły tak w nim bo przez to może też nie miały takich przyrostów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v