Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, pedro2 napisał:

Ha! Panie jakbym swojego słyszał 6szt poszło, z handlarzem gadałem/ negocjowałem godzinę i non stop gadka o tym, że tylko gnój zostaje, ile co kosztuje blablabla... Bardzo żywo ojczulek uczestniczył w dyskusji, a wieczorem "trzeba by było kupić z 10 cielaków weź poszukaj" 🤣 

Dobrze, że internetów nie ogarnia bo jakby zobaczył ceny cielaków to żyć by nie dał. 

Daj nr do ojczulka mam 2 HF do sprzedania 😛

• Haha 2
Opublikowano
24 minuty temu, radekz200 napisał:

Daj nr do ojczulka mam 2 HF do sprzedania 😛

radek ale ty chcesz za te HF jak cygan za matkę))))))

Opublikowano
8 minut temu, kanalia36 napisał:

radek ale ty chcesz za te HF jak cygan za matkę))))))

Radek piszesz z małej a Hf już z dużej litery 😂😂😂 chyba bydło jest u Ciebie na pierwszym miejscu 😂😂😂

jestem skłonny do negocjacji 

• Haha 1
Opublikowano

Biernacki 12 za O, 12,4 za R chyba zrobiła się górka, podejrzewam że towaru w opór, żniwa skończone słoma zwieziona, rzepaku posiane pora coś z obór wypchac. AdamRO , Sołtys - mylę się czy przyzacie mi rację? 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.08.2019 o 15:15, wojak1986 napisał:

Bo bez wysiłku nie ma nic. Niektórzy tu kupiliby 2 tygodnie cielaka i rzucili mu żarcie żeby rósł. Później takie kozy 500-600kg albo trzymanie po 3 lata. Powiedzcie skąd się biorą byki w przedziale 450-600kg w 12 miesięcy? Ile to opitoli żarcia powyżej 18 miesiaca zycia

Mój rozplodnik LM miał 480 kg w wieku 13 miesięcy jak go kupiłem .. przynajmniej tak twierdził hodowca od którego kupiłem bo przy mnie wazony nie był . Tylko tu mówię o czystym LM z papierami i potwierdzeniem genetycznym pochodzenia .. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
Dnia 29.08.2019 o 19:58, bobienko napisał:

Ani kropli,no dziś to paliło niemiłosiernie,nawet się nie zachmurzyło.Za mną na wschód się coś utworzyła i poszło na Białoruś bo ładne chmury było widać tak po.17stej

Myślałem że tam popadało bo mnie mineło z południa kleszczele czeremcha yam lało myślałem że siemiatycze i okolice też.

Opublikowano
51 minut temu, Berthold napisał:

Biernacki 12 za O, 12,4 za R chyba zrobiła się górka, podejrzewam że towaru w opór, żniwa skończone słoma zwieziona, rzepaku posiane pora coś z obór wypchac. AdamRO , Sołtys - mylę się czy przyzacie mi rację? 

Obyś miał racje ;)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Dziś sprzedałem 2 jałówki mm 740kg brutto cena 7.90 brutto, Strączka 7proc. Waga moja.

Kto tak dobrze płaci

27 minut temu, maciej123 napisał:

Obyś miał racje ;)

Pan B. Myśli że w  naszych oborach rosną tak szybko jak jemu  podobno stosuje amerykańskią  karmę 

Edytowane przez ACoCieTo
Opublikowano
17 minut temu, maciej123 napisał:

Obyś miał racje ;)

Kolego, nie zrozumiales do konca. Robi sie gorka- za duzo bydla. :) Wczesniej pisano, ze biernacki za O daje 12.10 wiec 10gr w dol. U mnie na byku -20.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Faktura z przed 2 tyg Byki mięso wbc od494 kg o kl po11,9 do 547 r+ po 12,6 netto h,,j nie przelew jak za 7 takich byków 46 koła na wagę netto średnia 995kg pow 30 mies

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Faktura z przed 2 tyg Byki mięso wbc od494 kg o kl po11,9 do 547 r+ po 12,6 netto h,,j nie przelew jak za 7 takich byków 46 koła na wagę netto średnia 995kg pow 30 mies

Jak powyżej 30 miesięcy to rewelacja według mnie, ciesz się że po 10 nie dali. Kto brał jeśli można wiedzieć? 

Opublikowano

Chyba zakrrzewscy bo przez pośrednika i to po awanturze cena bo za wielkie przed aferą nieprzrzeszkadzalo jak ssanie mieli i towaru brakowało w 

Opublikowano
8 godzin temu, Kentar napisał:

Kolego, nie zrozumiales do konca. Robi sie gorka- za duzo bydla. :) Wczesniej pisano, ze biernacki za O daje 12.10 wiec 10gr w dol. U mnie na byku -20.

Aż tak rynku nie śledze,myślałem że to sarkazm, w śledzeniu cen stanąłem na 11,6 u biernackich, no cóż żeby skupić muszą opuścić , zobaczymy jak sytuacja dalej będzie się kształtować. 

Opublikowano
8 godzin temu, HF86 napisał:

Chyba zakrrzewscy bo przez pośrednika i to po awanturze cena bo za wielkie przed aferą nieprzrzeszkadzalo jak ssanie mieli i towaru brakowało w 

a jak u nich zpłatnoscią ?  bo słyszałem żę na Kani sporo mają sporo, kasy w mln. 

Opublikowano

Dla pośredników na pewno mają jak każdy,jakis cud zakłady zapchane a w sklepie mięsnym o dostawę wołowiny doprosić się nie może ,

Opublikowano
16 godzin temu, ACoCieTo napisał:

Kto tak dobrze płaci

Pan B. Myśli że w  naszych oborach rosną tak szybko jak jemu  podobno stosuje amerykańskią  karmę 

To ile on tego tuczy? Obiło mi się coś o uszy ale nigdy jakieś konkrety. 

I co to za karma..?🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v