Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
11 minut temu, misio3p napisał:

Mieszaniec niewiadomo czego, w zeszłym tygodniu miał iść po 7,10 netto a przyjechali dzisiaj  i poszedł po 6,50 netto. Takiego dymania już dawno nie miałem.

Ale do kogo Ty masz teraz pretensje? :)

Opublikowano

dopłaty dopiero od 15 marca, do tego czasu wszystko sie rozegra w cennikach ...albo lewa albo prawa ...

Opublikowano
7 godzin temu, Zawisza napisał:

No sołtys coś tam wspominałeś że miałeś przyjemność tutaj na forum z donosicielami :D

MIałem , miałem i to sporo

6 godzin temu, AdamRo napisał:

Zapewniam Cię że zagląda. Na milion %.

Zagląda, sam w 2012 niedługo po rejestracji na AF  miałem propozycji żeby wziąć udział w reportażu na temat skupujących bydło

7 godzin temu, marijusz napisał:

A co wam Mariusz już nie raz powtażał A wy jak dzieci Ja żebym tak sie szystkim chwalił to nie jeden by teraz ciumrze siedział (pewnie nie wiecie co to takiego:D)

15495337163461302634602.thumb.jpg.139d4b1740ec3b480e29e11b891f4c89.jpgWidzieliście nowe karty do księgi

Dzieci jadą na wycieczkę i zaden rodzić nie zna danych przewoźnika a tu aby przetransportować zwierzaka trzeba dane przewoźnika

A co UPIERDLIWY Sołtys pisał pod jednym ze zdjęć??To było,że służbista jestem

2 godziny temu, Berthold napisał:

No to się P..... O, JEDNA Z NAJWIEKSZYCH UBOJNI W POLSCE :

HF DO 6 NETTO

MM DO 6,5 WYBITNY 6,8 NETTO

Kto tak sie wychyla??

Opublikowano
7 minut temu, bobienko napisał:

Zaraz wejdziemy w okres kupowania na dopłaty to jeszcze nie stanieje.Ale po tym czasie kto wie

Wiesz co? Tak jak obserwuję w swoim powiecie to od tamtego roku to dopłatowcom mina zrzedła :)

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

MIałem , miałem i to sporo

Zagląda, sam w 2012 niedługo po rejestracji na AF  miałem propozycji żeby wziąć udział w reportażu na temat skupujących bydło

A co UPIERDLIWY Sołtys pisał pod jednym ze zdjęć??To było,że służbista jestem

Kto tak sie wychyla??

Niby Biernacki ale czy odbierze i czy zapłaci to inny temat...  Na szczescie co miało pójść to poszło w dobrej cenie przed aferą reszta rośnie... Nie wiem jak wy ale ja mam swój mały tajemny sposób na te całą aferę... Jadę jutro po cielaki... 🐂🐂🐂😍😍😍😍😍😍😍😍😍🐄🐄🐄😍😍😍

Opublikowano (edytowane)

Koledzy kto kupi teraz cielaka za 1000-1500 zł po to aby mieć komplet na dopłaty?????  Ci co w  2 lata temu tyl;e płacili a teraz dostaną 4 tys za sztuke to ich jasny h*j trafi. Ja pierdziele teraz nic nie sprzedaje nawet jak byki by miały skończyć 30 miesiecy, przecież  za krowy przed aferą płacili wiecej jak za byki teraz. A w razie czego to..... cenzura sołtysa........ . 

Zabawiam sie w wróżbiete.  Już widzę oczami jak 31 miesieczne renifery wieją na impreze do lasu a ja kupuje młode nowe sarenki  rasa papierowa i po problemie  a za marną cenę nie sprzedam. kto ma rozum wiekszy od kury zrozumie o co mi chodzi.

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

2 godziny temu, misio3p napisał:

Mieszaniec niewiadomo czego, w zeszłym tygodniu miał iść po 7,10 netto a przyjechali dzisiaj  i poszedł po 6,50 netto. Takiego dymania już dawno nie miałem.

6,5 zł ??? Toż to jakieś jaja. Hodujesz tylko Byki czy coś jeszcze ?

Opublikowano

gregory a co zrobisz  sprzedasz po 6 zł a moze i niżej????

Fakt faktem imprezowac mogą pojedyńcze renifery jezeli ktoś w zoo ma 20 sztuk odrazu to ma problem

Opublikowano (edytowane)

Po 6 to przykro skoro były np po 8.5 Tak się roześmiałem tylko. Każdy będzie robił żeby wyjść na swoje. Miejmy nadzieję że szybko ten syf ucichnie i wróci do normy w co osobiście wątpię sam będę miał kwiecień maj z 15

Edytowane przez gregory81
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Trzeba było'nie sprzedawć 

Tylko nie wiadomo jaka cena będzie za kilka miesięcy . Można mówić że było nie sprzedawać ale jak komuś np się pasza kończy to co ma zrobić . Ci co mają po 20 sztuk na odstawienie to mają zgryz . Mnie to nie dotyczy na szczęście bo mam prawie same jałówki i krowy. Jedyny ratunek to mieć sztuki 100 procent mięsne na export . 

1 godzinę temu, Berthold napisał:

Niby Biernacki ale czy odbierze i czy zapłaci to inny temat...  Na szczescie co miało pójść to poszło w dobrej cenie przed aferą reszta rośnie... Nie wiem jak wy ale ja mam swój mały tajemny sposób na te całą aferę... Jadę jutro po cielaki... 🐂🐂🐂😍😍😍😍😍😍😍😍😍🐄🐄🐄😍😍😍

Możliwe że się domyslam o co Ci chodzi ... Powiem tylko tak . Kto ma zostać to zostanie a hodujacy mniejsze ilości się wykrusza . Tym samym cena cieląt mocno spadnie bo będzie nadwyżka.. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niech cena spadnie do tak niskiej to wtedy wiadomo ze sie nie opłaci hodowli trzymać wysprzeda sie i bedzie spokój bo tak to takie dziadowanie na 30 sztukach z każdej strony cię wydymają od zakupu cielaka poprzez firmy paszowe nawozowe itp. I na koniec przy sprzedaży bo ta cena jak do tej pory była to też nic nadzwyczajnego każdy tak sie ino trzyma tego bedzie po 4 zeta to wiadomo że sie tego nie bedzie trzymać tylko lepiej robotą się zająść niezwiązaną z hodowlą

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

o to niezła cena

ja spierdoliłem sprawe bo chciałem na początku lutego sprzedac i tu kicha, trzeba było w połowie styczna i by człowiek zadowolony był 

Edytowane przez marulekk
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v