Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzicie jak to się trzeba pilnować z tym co piszemy bo to może być użyte jako niezły argument dla nich.. pochwaliliscie się w temacie ile to za leżaki nie dostajecie a tu teraz wszystko na nagraniu

• Thanks 3
Opublikowano (edytowane)

Każdy pisze co sądzii, jeśli dla kogoś jesteś tym skur**synem to chyba lepiej powiedzieć prosto z mostu niż udawać. Tylko nie mów tak sąsiadowi 😜

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)

Do sąsiada to broń Boże tak powiedzieć, sąsiada to na flaszkę zaprosić i pogadać o polityce 😂

GUS nie bez powodu wyliczył dochód z hektara przeliczeniowego 3400zl. Wystarczyło że urzędasy zajrzeli na forum i popatrzyli jak to zboża ponad 10t oddają albo bydło się w pałacach trzyma i daje do oporu ospy 😂

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano
11 godzin temu, Gigus napisał:

Do jarecki . Wątpię żeby mięso z trefnych krów trafiało do polskiego konsumenta.  Jeśli trafiło to już przetworzone a do produktów gotowych jest dużo do zarzucenia pod względem choćby dodatków chemicznych. Ja też jestem smakoszem wołowiny i prawda jest taka że na kiepskie surowe mięso wołowe jest ciężko się natknąć a że świnina ciężko jest kupić żeby było naprawdę dobre. To co my wychodujemy(byczki) jest eko w porównaniu ze świnina i hiper eko bio do drobiu. Przez zachlannych  krowiarzy ( nie powinni sprzedawać trefnych sztuk) oni czerpią główny dochód z mleka i sprzedaży cielakow . A nam zajeb..no cały zysk z byków i nie wiadomo co będzie dalej!

Jak ci taką krzywda to zacznij trzymać krowy a potem się wypowiadaj 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale siara😡

Widzicie to tak jak się chwalicie po 10 t z ha to też handel wnioski wyciąga i cena słaba, a zakłady nawozowe ze po co taniej jak chłop się nachapał po 10 t z ha.

ahahah xD 

Opublikowano
57 minut temu, rolnik115 napisał:

Ja się nie zdziwię jak tu będzie TVN zaglądać i jeszcze wszyscy w sądzie wylądujemy za to co piszemy na tych niemieckich sk***ysynów 😂

Kurła to ja pierwszy na odstrzał☠🔫

• Like 1
  • Haha 5
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ma być dobrze jak tu jeden obwinia drugiego.pamiętajcie że leżącego najłatwiej kopnąć a my juzlezymy i jeszcze kopiecie się wzajemnie.

No tak winni krowiarze bo im sztuka przychorowała nie powinien pewnie leczyć tylko czekać aż na oborze zdechnie bo go skupczyk w h załaduje i jego wina...masakra albo że cielęta sprzedają.

To nie kupuj od rolnika tylko od handlarza co ma sto ogłoszeń i zapłać mu o 300zł więcej i po problemie 

Idzie do tego  że mali padną bo zysk ze sztuki nie przekroczy kilkuset zł max 1000 i nikt 30szt nie bedzie trzymał a taki duzy kilkusetsztukowiec nadrobi ilością,niższą ceną paszy przy ilościach pełnosamochodowych,pozycją w ubojni itp. 

Gruby będzie jeszcze grubszy a chudy z glodu zdechnie...

Takie moje zdanie 

Edytowane przez danielek24
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Robercik1 napisał:

znalazł się zachlanny bydlarz.............. jakby kontuzjowanych byków nie bylo.....

Powiedz mi ile z tych byków jest na witaminach? 

2 godziny temu, leszek1000 napisał:

10 minusie i 50 sekundzie nasz portal pokazuję i nicki naszych użytkowników 

A co Wam zawsze powtarzam??

Gdzie jest teraz @tyran3?

• Like 1
Opublikowano

Żebyś wiedział, nie jestem z nikim niczym związany i mam wy🐱ebane na to, jak nastanie kryzys na zboże to zostawię na rok lub dwa ugorem kosztów na uprawę nie poniosę żadnych i dopłata na czysto zostanie i bankructwo nie grozi.

• Thanks 2
Opublikowano

W domu, chodzi o zwierzynę i inne unijne zobowiązania na dotacje i kredyty związane z gospodarką. Na dziecko państwo daje to i baba przy okazji się naje,😀

1 minutę temu, nikolas29 napisał:

z nikim i zniczym to ty sam? a gdzie baba

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.02.2019 o 00:02, marijusz napisał:

Myśleć może każdy to co chce ale nim coś napisze powinien dwa razy pomyśleć kto to będzie czytał 

A co wam Mariusz już nie raz powtażał A wy jak dzieci Ja żebym tak sie szystkim chwalił to nie jeden by teraz ciumrze siedział (pewnie nie wiecie co to takiego:D)

15495337163461302634602.thumb.jpg.139d4b1740ec3b480e29e11b891f4c89.jpgWidzieliście nowe karty do księgi

Dzieci jadą na wycieczkę i zaden rodzić nie zna danych przewoźnika a tu aby przetransportować zwierzaka trzeba dane przewoźnika

Edytowane przez marijusz
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v