Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pewnie siedzą przed fakturą  z Piątnicy grabosia 😊 zamiast zająć się swoimi sprawami to obgadują innych. Alfa sam nie raz przecież przyznał, taką to ci panie rada. Bezdradna ☺️

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mk9422 napisał:

@alfa I co tam ciekawego ustaliliście na radzie ? 

cena zodtala a dolozone zostalo po 2gr dla tych bez oceny i chyba bedzie mleko eko. O eko na zabraniach beda pytac

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał:

cena zodtala a dolozone zostalo po 2gr dla tych bez oceny i chyba bedzie mleko eko. O eko na zabraniach beda pytac

Dla rozwiania wszelkich wątpliwości. :)  Cena za styczeń będzie taka sama jak za listopad czy grudzień? 

Opublikowano

Lepiej wyjaśnić wątpliwości na samym początku . Kolego @alfa powiedz jeszcze jak się przedstawiają prognozy na kolejne miesiące :) 

Opublikowano
2 godziny temu, KARGO napisał:

Czyli formalnie zlikwidowali dopłatę do oceny. 

Po zawirowaniach w federacji dołożyli 2gr i się zrównało z tymi pod oceną a teraz wychodzi na to że jest dopłata za brak oceny.

Opublikowano

Mlekovita zrezygnowała z badania mocznika a gdzie jej do oceny?

Opublikowano
13 godzin temu, alfa napisał:

zmiany statutu niczego ciekawego na kazdym zebraniu to jest. 

Na tej radzie tylko to było powiedziane w tym temacie?

Mam nadzieję, że na zebraniu nie będą zbywać ludzi taką zdawkową odpowiedzią "to nic ciekawego, zawsze to jest". Bo zmiany w STATUCIE mogą być rzeczywiście kosmetyczne, ale równie dobrze mogą być kluczowe np. niekorzystne dla członków.

Opublikowano

Mlekovita dopłaca do kontroli użytkowości mlecznej 0.02zł litr  teoretycznie poniesione koszty cofa mleczarnia 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 23.01.2019 o 13:19, komodo napisał:

Jak ktoś lubi być białym murzynem jego sprawa czasy komuny się skonczyly . TO nie od dzisiaj tak słabo płacą zbiera sąsiadów dzwoni do innej mleczarni i ja nie widzę w tym problemu i kary żadnej nie zapłaci ale takim bełkotem strasza tych rolników i dalej z nich żyją i nie mów że to nie ich wina przy takiej cenie ta mleczarnia powinna się dawno zamknąć z braku towaru bo wszyscy powinni odejść. Ja odeszlem z Łowicza przy nie całym 1,40 więc nie wiem jak można przy złotówkę nie mieć motywacji i nie pisz że pewnie miałem alternatywy bo mleczarnie typu Koło Turek czy Jogo to żadna alternatywa dzwoniłem do mlekpola mlekovity sierpca gdzie się dało.Licza się chęci zmian i mleko jedzie do presidenta około 170km więc miejsce zamieszkania nie ma znaczenia jeśli kilka tysięcy zbierze z sąsiadami .I odeszlem  też praktycznie z dnia na dzień bez umownego okresu wypowiedzenia i  nawet jedno pismo nie przyszło z Łowicza a takie kary miały być i po 10 miesiącach jestem 40tys do przodu .Matematyka jest prosta jeśli nie docierają do kogoś proste wyliczenia to jego miejsce nigdy się nie zmieni 

Zgadzam się. Dokładnie to samo zrobiliśmy.

Edytowane przez Awdesq123
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v