Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Thomas2135 napisał:

A była jakaś lista? Możesz kupować od kogo chcesz byle pasza była bez gmo. Musisz tylko rejestr zakupu pasz prowadzić.

Po nowym roku ma być już lista pasz. Każde gospodarstwo odwiedzą pracownicy mleczarni żeby dokonać kontroli pasz, a później do losowych gospodarstw przyjedzie kontrola instytucji certyfikującej

Opublikowano
9 godzin temu, Primula94 napisał:

Nie wiem, ale raczej na pewno nic nie będzie. Niestety potwierdza sie to gdzie nas dostawcow mają i co sie dla nich liczy.

Nadzieja  umiera ostatnia 😉 zobaczymy jutro do nich dzwonie 

Opublikowano
2 godziny temu, komizmo napisał:

Po nowym roku ma być już lista pasz. Każde gospodarstwo odwiedzą pracownicy mleczarni żeby dokonać kontroli pasz, a później do losowych gospodarstw przyjedzie kontrola instytucji certyfikującej

Przypomniało mi się, że w Baranowie była lista. Jeszcze nie było wtedy na tej liście pośrednika od którego zawsze biorę paszę. Na Piątnickiej i Mlekpolowej byli. Witaminy biorę z Dolfosu i też na liście nie było. W innych mleczarniach ustalanie listy ustalanie szczegółów było na poziomie prezesów firm, ale Baranowo się wyłamało i przedstawiciel Dolfosu musiał im celowo dokumenty zawozić. Kontole z mleczarni mam od kilku lat, przyjeżdżają co 18 msc i sprawdzają rejestry pasz, dezynfekcji, karty leczenia, atesty itp.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

A czemu nie dzis? 😛 

Zmobilizowales mnie zadzwoniłem  i już  wiem☺ ma być  różnie  ale u mnie 5

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, matias941211 napisał:

Mi kazali w piątek dzwonić 😁

Także coś  jest na rzeczy.........mowilem o tym wcześniej  że  dołożą ☺ brawo ja😉

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Panowie, szukam porady. Odszedlem z 3 ms wypowiedzeniem umowy od SM Jogo w sierpniu tamtego roku, mam tam udziału 30tys jak ten udział odzyskać? Pierw było mówione ze udział ma być oddany do końca następnego roku kalendarzowego czytaj do końca 2019 gdy dzownilem ostatnio ich prawnik od udziałów powiedział ze maja do końca roku rozliczeniowego czytaj kwiecień 2020. A wiem ze jeśli mleczarnia ogłosi upadłość to udział przepadnie a dużo jej nie brakuje. 

Opublikowano
michal_xs napisał:

Panowie, szukam porady. Odszedlem z 3 ms wypowiedzeniem umowy od SM Jogo w sierpniu tamtego roku, mam tam udziału 30tys jak ten udział odzyskać? Pierw było mówione ze udział ma być oddany do końca następnego roku kalendarzowego czytaj do końca 2019 gdy dzownilem ostatnio ich prawnik od udziałów powiedział ze maja do końca roku rozliczeniowego czytaj kwiecień 2020. A wiem ze jeśli mleczarnia ogłosi upadłość to udział przepadnie a dużo jej nie brakuje. 

Pisz pismo (podanie) w dzisiejszych czasach ani rusz bez papieru

Opublikowano

Jak takie pismo ma wyglądać? Jakis przykład czy wzór? 

Opublikowano
10 godzin temu, michal_xs napisał:

U nas na trasie ci co po likwidowali krowy z powodu wieku to czekali 5lat na udziały a jak mleczarnia w tarapatach to nawet 30lat tak jest zapisane w statucie spółdzielni ,a te info o upadłości to pewne bo ja jeszcze oddaje do nich.

Opublikowano
11 godzin temu, michal_xs napisał:

Jeśli  złożyles pismo przed walnym w2019 to kase dostaniesz przed walnym w 2020 tak jest w statucie i żadne  pismo tego nie zmieni ,ja muszę czekać 5 lat także lepiej zeby nie upadli

Opublikowano
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

To ja czegoś nie kumam. Z jednej strony mówią że jest ok i dadzą radę jak już sami dostawcy wiedza że padną a łączyć się nie chcą.  Gdzie jest rada? 

Kolega mówił ze premie za listopad 6gr mają i o podwyżkach zapewniają wyplaty na czas  to chyba wielkiej tragedii nie ma tylko płacą tak sobie

Opublikowano

Ja też do Jogo oddaje i jest premia świąteczną i coś mówili że jak tak dalej będzie to napewno i podwyżka ceny mleka będzie a co do upadłości to pewnie jakas ściema. Kolego skoro odszedles w sierpniu tamtego roku to kto takie informacje ci donosi o tej upadłości? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v