Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Tj napisałaś 4.05 😊

Jakoś to inaczej zrozumiałam😁 Dzięki.

31 minut temu, kr9292 napisał:

Myślisz że w listopadzie będziesz miała taki tłuszcz🤭🤭🤭

Mam nadzieję. Zazwyczaj się zgadza u nas. Dawno nie kombinowali w tej kwestii😜

A z tą proszkownią co się dzieje? Działa, czy nie? Przejeżdżałam, to jakoś pusto trochę. Chodż parking jzw pełen.

Opublikowano
8 godzin temu, intel napisał:

Może chcą sie pozbyć "niewygodnych" dostawców? Myślałeś o odejściu, złożyłeś wypowiedzenie? W okolicy chodzi info,że przygotowywane są  nowe umowy już teraz na Polmlek,ale ile w tym prawdy to nie wiem 

wypowiedzenie złoże w poniedziałek gdzie mam sie przeniesc a ty gdzie oddajesz mleko

Opublikowano
2 godziny temu, wielgus napisał:

wypowiedzenie złoże w poniedziałek gdzie mam sie przeniesc a ty gdzie oddajesz mleko

Wypowiedzenie złożyłeś a nie masz nagranego odbiorcy? Ja najpierw dogadałem odbiorce (Lyder) a dopiero później składałem wypowiedzenie..

Opublikowano
27 minut temu, jimmy871 napisał:

Wypowiedzenie złożyłeś a nie masz nagranego odbiorcy? Ja najpierw dogadałem odbiorce (Lyder) a dopiero później składałem wypowiedzenie..

z sierpca dzwonili przyjmuja

Opublikowano
11 godzin temu, wielgus napisał:

A wypowiedzenia  ,,bez bólowe'' czasem nie do końca września?

Opublikowano
20 godzin temu, intel napisał:

Może chcą sie pozbyć "niewygodnych" dostawców? Myślałeś o odejściu, złożyłeś wypowiedzenie? W okolicy chodzi info,że przygotowywane są  nowe umowy już teraz na Polmlek,ale ile w tym prawdy to nie wiem 

Odchodzcie z Polmleku jak najprędzej mówię wam 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

A wypowiedzenia  ,,bez bólowe'' czasem nie do końca września?

wypowiedzenie w umowie 3 miesieczne

Opublikowano (edytowane)

@wielgus jestem jeszcze w Lacpolu ale też myśle o zmianie.U nas wchodzi w gre tylko Koło(które też nie za ciekawie płaci) i Łowicz,który szuka dostawców. W okolicy kilku dużych dostawców przeniosło sie do nich.                       @jimmy871 więc jednak przenosisz się?

Edytowane przez Gość
.
Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.10.2019 o 13:52, zetorr6441 napisał:

Sms od lidera

PREMIA KUKURYDZIANA DO CENY MLEKA ZA MIESIAC LISTOPAD - 0,01 ZL/DO JEDNOSTKI TLUSZCZU

Jesteś z centrali? My nie mamy żadnych informacji o tej premii

1 godzinę temu, komizmo napisał:

To potwierdzone info, że Piątnica zbiera eko mleko po całym kraju? Są jakieś limity ilości minimalnej na odbiór?

Kierowca mówił, że jeździ w okolice Bydgoszczy po te mleko 

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano

Widziałem reklamę mleko 1 litr Polmlek 79groszy coś czuję że Polmlek nie ogarnia i pcha towar poniżej kosztów

Opublikowano

@wielgus jestem jeszcze w Lacpolu ale też myśle o zmianie.U nas wchodzi w gre tylko Koło(które też nie za ciekawie płaci) i Łowicz,który szuka dostawców. W okolicy kilku dużych dostawców przeniosło sie do nich.                       @jimmy871 więc jednak przenosisz się?

Tego nie powiedziałem. Zostaje w Piotrkowie.

Opublikowano
1 godzinę temu, jimmy871 napisał:

Tego nie powiedziałem. Zostaje w Piotrkowie.

a uwas u dostawców na twojej trasie woda w mleku nie wpisuja bo unas co miesiac woda w mleku wpisuja ostatnio 10 na trasie co za ch*j zatym stoi my sle ze kierowcy

Opublikowano

Już byłą impreza w rezerwacie na zamku ? A dopiero co ogladałęm jak dwóch młodych sie tam wjebało i nagrało  ten BELWEDER k**wa fosy groty tunele 

Opublikowano

Polmlek już nawet 80 groszy płaci swoim dostawcom. Skoro opuszczał zgodnie z tym jak opuszczał mlekpol a teraz Mlekpol podniósł 4 grosze to czemu nie ma smsów o podwyżce i podniósł tylko wybranym tym co musiał a mniejszym już nie ... Jeszcze 80 groszy da żeby sobie odbić. 

• Confused 1
Opublikowano

Szczerze,   w tych czasach to nie rozumiem ludzi ktorzy doja ponizej 1.20 gdzie inni dostaja za takie samo mleko 1.40-1.70. Albo bym od razu szukal innej mleczarni, albo konczyl z produkcja. Jest to zbyt ciężka i oddana praca, ktora wymaga wiele poswiecenia i na koniec caly zarobek, trud oddac frajerom , którzy próbują sie na czyjejs krzywdzie dorobic... 

• Like 6
Opublikowano
25 minut temu, leszek1000 napisał:

Jakie 80 groszy  przecież za tą cenę nie da się żyć. 

Znajomi z okolic Włocławka tyle mają w poprzednim miesiącu obcieli jednemu z czterech w tym miesiącu dwóm,  także został im tylko jeden jeszcze.  W prawdzie nie mają dużo mleka no ale bez jaj ...

8 minut temu, Primula94 napisał:

Szczerze,   w tych czasach to nie rozumiem ludzi ktorzy doja ponizej 1.20 gdzie inni dostaja za takie samo mleko 1.40-1.70. Albo bym od razu szukal innej mleczarni, albo konczyl z produkcja. Jest to zbyt ciężka i oddana praca, ktora wymaga wiele poswiecenia i na koniec caly zarobek, trud oddac frajerom , którzy próbują sie na czyjejs krzywdzie doklad

Dokładnie,  chłopaki chcieli do Bestmilku ale nie mogą bo Bestmil ma umowę z tym bardzo nieslownym i zaklamanym Polmlekiem,  a do Włocławka nie chce więc mają trudną sytuację teraz 

Opublikowano

80 gr w klasie ekstra? Tak to jest z tymi umowami między zakładami chcą dobić rolnika do reszty

Opublikowano
3 godziny temu, beekeper napisał:

Czy ktoś wie może jak sytuacja wewnątrz JOGO? Czy mysla o przenosinach do Mlekpolu? 

Z tego co się orientuję to raczej o niczym takim nie było mowy  podobno sytuacja w Jogo jest na tyle dobra ze o żadnym połączeniu czy sprzedazy nie ma mowy. 

Tłuszcz 4,4 białko 3.5 przedział 20-30 tys. 1.32 brutto Jogo 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v