Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

Nic tak było w2018  17 i16 też STATUT przeczytaj 

A gdzie mogę taki statut przeczytać? 

Opublikowano

U mnie o spotkaniach rejonowych informują kartkami od kierowców.

Opublikowano
13 minut temu, Thomas2135 napisał:

U mnie o spotkaniach rejonowych informują kartkami od kierowców.

A wy wybieracie swoich delegatów na walne ??

Opublikowano (edytowane)

Poczekamy zobaczymy 👍

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
3 godziny temu, KARGO napisał:

A wy wybieracie swoich delegatów na walne ??

2 godziny temu, Xawier napisał:

A co ile się ich wybiera? ja byłem w zeszłym roku i 2 lata temu i nikogo nie wybieraliśmy

To my chyba o innych zebraniach piszemy. Informują tylko o tych pod koniec roku. Na kartce jest harmonogram zebrania:wybór przewodniczącego zebrania, informacje i sytuacji spółdzielni, wolne wnioski i dyskusja, ale żadnego głosowania na wybór delegatów. Tak samo jak Wy nawet nie wiem kiedy wybierają członków do rady.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, michal_xs napisał:

A gdzie mogę taki statut przeczytać? 

Jak byłeś czlonkiem to przy podpisywaniu umowy powinieneś dostać  statut w moim przypadku tak było i tam jest taki  zapis ze podania o zwrot udziałów zatwierdza walne i do drugiego mają być  wypłacone czy coś w tym stylu .Ja też czytałem dopiera jak  odchodzilem 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
9 godzin temu, Xawier napisał:

A co ile się ich wybiera? ja byłem w zeszłym roku i 2 lata temu i nikogo nie wybieraliśmy

Wybory na delegatów i radnych były dwa lata temu. Możliwe że w oddziałach nie ma wyborów i dlatego was informują indywidualnie o walnym a nas nie bo teoretycznie możemy się wybierać. 

Opublikowano

Jak w Spomleku cena  Wam się oscyluje? Od czerwca jak rynkowy składnik ceny mleka spadł o 18gr, tak do tej pory szału nie ma. 

18tyś tł.-4,42 biał.-3,48 kazeina- 2,82 1.33zł netto minus 5gr na udział.  

Opublikowano (edytowane)
Dnia ‎2019‎-‎12‎-‎06 o 09:33, DanielFarmer napisał:

kosacki dodaj że -7gr na udział...

udziały też są moje wiec jakie -7 gr udziały to dla mnie odłożone pieniądze

Edytowane przez kosacki
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Pestus123 napisał:

Jak w Spomleku cena  Wam się oscyluje? Od czerwca jak rynkowy składnik ceny mleka spadł o 18gr, tak do tej pory szału nie ma. 

18tyś tł.-4,42 biał.-3,48 kazeina- 2,82 1.33zł netto minus 5gr na udział.  

Ja miałem ponad 12tys/l  tl.4.10 kazeine 2.6 i wyszło mi 1.30zl brutto 

Opublikowano

SM RYKI 

Tł 4.33 Bi. 3.61 Pow. 35 tyś. 

1.60 brutto 

Opublikowano
8 godzin temu, bop23 napisał:

OSM w Sierpcu premia świąteczna 1,5 gr za mleko odstawione od 1 stycznia do 30 listopada.

To bez szału na święta, bo zabrana została premia 14 gr z zeszłego miesiaca.

Opublikowano
3 godziny temu, vodz napisał:

To bez szału na święta, bo zabrana została premia 14 gr z zeszłego miesiaca.

u mnie wyjdzie 18 gr przeliczając na litry z listopada to jak za październik wyszlo 1,76 brutto to teraz wyjdzie 1,80    rzeczywiście bez szału... hehe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v