Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko warzywa z supermarketu taki sam syf jak i mieso niestety jak wegetarianin tam kupuje to zdorwszy od mięsożercy nie bedzie

Opublikowano

To też prawda, jak moga być zdrowe ogórki czy pomidory co rosną na wacie🤔 kuzwa i jeszcze sie promuje takie szklarnie🤨 jak w matrix tylko przewody podłączone do rosliny jak to widzialem to masakra. 

• Like 1
Opublikowano

Tu ciekawy news, asf jeszcze wszystkich świń nie wybił, a już ptasia grypa wkracza, szybko "idą"... 

https://www.agrofoto.pl/aktualnosci/z-kraju/ptasia-grypa-styczen2020-wykryto-ognisko-grozne-dla-ludzi.html

A 3 dni temu watacha  dzików "klienta" po Zawierciu na Śląsku goniła 🤣🤣🤣

https://www.google.com/amp/wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25555699,mieszkaniec-zawiercia-byl-goniony-przez-stado-dzikow-musial.amp

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, marulekk napisał:

Na wschodzie nic nie będzie a zboże będzie po 30 zł

Jeszcze się dziś udało wszystek owies sprzedać, co prawda się nie nachapał bo jaka waga taka cena , a wydajność z ha wyszła.1.95 t, kurła takiego lekkiego to nie było jeszcze, zbiornik z kombajna 765 kg wyszedł, gdzie pszenżyta borowika było 2135 kg.Jeszcze deko pszenicy i deko pszenżyta i do żniw spokój, 

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jakie to pięknie prawdę powiedziane .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/asf/17941-zablokowac-rozwoj-hodowli-w-polsce-i-w-krotkim-czasie-doprowadzic-do-jej-wyeliminowania-przejezyczenie-ministra

Jeszcze cały czas pracujemy nad następnymi rozwiązaniami, które mają rzeczywiście skutecznie zablokować rozwój hodowli w Polsce i w krótkim czasie doprowadzić do jej wyeliminowania – wypalił na antenie TVP Info minister rolnictwa, Jan Krzysztof Ardanowski. Te słowa szefa resortu natychmiast zostały wychwycone przez jego przeciwników ze środowiska rolniczego, którzy zastanawiają się czy minister aby na pewno tylko się przejęzyczył.

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Jeszcze tylko pryszczycy do kompletu brakuje a likwidacją Asf i grypy nikt za bardzo nie jest zainteresowany bo tych wszystkich doradców trzeba by zwolnić i parę laboratoriów zamknąć i gdzie pójdą -na kasę do biedronki?

Opublikowano

teraz to tylko mieć u ardzia wtykę żeby maty musiały mieć certyfikat i otworzyć fabrykę mat

kiedyś się czepiali w dobrostanie wentylacji,za małego oświetlenia, teraz zasłonięte siatkami i kurzem na siatkach  które ciekawe co mają dać,ale jednocześnie ileś oświetlenia zabierają ,więc tylko czekać jak większe okna trzeba będzie kuć

że też nikt tych baranów w d*pę nie kopnie i nie wrzucie do kontenera PCK

Opublikowano

Mówiłem że dzik ma się dobrze w Polsce .

https://www.mojarola.pl/wos-populacja-dzikow-w-polsce-nie-jest-zagrozona/?fbclid=IwAR0iabKffen7djcRUwpSGk-EafbwmrN457ck9p98NKOlE2O9L7qDG1oKl9M

Minister środowiska, Michał Woś uważa, że populacja dzików w Polsce nie jest zagrożona.

Polska zmaga się z wirusem afrykańskiego pomoru świń oraz zbyt dużą populacją dzików, które są rezerwuarem choroby w środowisku naturalnym.

Aby zapobiec rozprzestrzenianiu się wirusa, w Polsce odbywają się obecnie odstrzały dzików, jednak nie brakuje przeciwników takiego rozwiązania.

– W obecnych warunkach populacja dzika w Polsce nie jest zagrożona – stwierdził minister środowiska.

– Problemem nie jest dzik, problemem jest ASF. Jestem za tym, żeby zwalczyć tę chorobę – dodał Woś.

Przypomnijmy, że na podstawie uchwalonej w połowie grudnia specustawy ws. zwalczania ASF obowiązuje zakaz blokowania polowań, odstrzał sanitarny dzikich zwierząt m.in. przez policjantów i żołnierzy, powoływanie Łowczego Krajowego przez ministra środowiska.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, kopin napisał:

akcja specjalnej ekypy :ph34r: musi być szybka aby do wiosny wieksza czesc Polszy była "zainfekowana" ptasią grypą , fermy niemiecki muszą mieć zbyt przecie

co się dzieje z tym krajem..... czy ktos tu rządzi wogóle, w sumie piniądz rządzi, kto ma wiecej ten pan

rozmawiałem przed chwilą z kolegą z okolic Krotoszyna , ponoć tam jest u Was taki bamber drobiarski Woźniak :/ 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, kopin napisał:

a gdzie ich nie ma,w każdej okolicy jest ktoś kto trzyma okolicę w swoich łapach

Już oberwałem bana .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v