Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko yoda za darmo nikt nic nigdy nie dał i nie da i to,że ue pompuje to za darmo tego nie robią,dawno już wiele więcej zabrali i zyskali i nadal mają ten plan,tylko jak oni zaraz się wk...ą jak ktoś im w tym zacnym planie przeszkadza.

Opublikowano

Bo to jest tylko przekupienie społeczeństwa. Kto weźmie faktycznie coś tam skorzysta a kto się nie załapię to musi ponieść wyższe koszty zakupu maszyn. I coraz to nowe daniny ciągną za sobą nowe podatki . Ale przetłumacz to starszym ludziom..

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

A w polskie rolnictwo nie pompuja? Ile co roku idzie dopłat? Ile idzie na prow? Teraz na susze ile poszło. A co z tymi pieniędzmi się robi to już inna sprawa. Za Leppera było 50 tys premi dla młodych. Sam Lepper z mownicy krzyczał że jak rolnik za to kupi samochód to mu się należy. Skoro Lepper i samoobrona tak dbaly o rolnictwo to dlaczego nie ma już ich? Przecież nikt wyborów nie falszuje i jakby byli dobrzy to ludzie dalej by na nich stawiali. Widocznie oprócz Leppera to była tam banda krzykaczy których nikt po jego śmierci nie chciał więcej oglądać.

Jak to mawia pewien polityk- w narodzie jest więcej ludzi głupich niż mądrych. A że panuje demokracja to i głupcy głupich wybierają.

Co z tych dopłat? Ile wszystko podrożało? O ile procent jest zawyżona realna wartość ciągnika? 100%?  Te dopłaty z nawiązką wracają spowrotem na zachód.

Co do Białorusi to tam panuje porządek, polityka jest mądra a ludzie zadowoleni z tego co mi wiadomo.

• Like 2
Opublikowano

@Yoda wylewasz w tym temacie swoje frustracje które są niczym nie uzasadnione. Rolnicy którzy protestowali nie domagają się dotacji a wręcz przeciwnie równej konkurencji. Twoje wypowiedzi to  samochwalne zwierzenia tylko ja, ja i ja (prawie jak Gombrowicz). W czym ci przeszkadza ten protest ? Nie chcesz żeby rolnictwo było traktowane jak każdy dział gospodarki ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Yoda napisał:

A w polskie rolnictwo nie pompuja? Ile co roku idzie dopłat? Ile idzie na prow? Teraz na susze ile poszło. A co z tymi pieniędzmi się robi to już inna sprawa. Za Leppera było 50 tys premi dla młodych. Sam Lepper z mownicy krzyczał że jak rolnik za to kupi samochód to mu się należy. Skoro Lepper i samoobrona tak dbaly o rolnictwo to dlaczego nie ma już ich? Przecież nikt wyborów nie falszuje i jakby byli dobrzy to ludzie dalej by na nich stawiali. Widocznie oprócz Leppera to była tam banda krzykaczy których nikt po jego śmierci nie chciał więcej oglądać.

sa doplaty i prowy ,  powiec mi ile podrozalo wszystko ? przez to ze sa te doplaty  prowy??   niech to zlikwiduja i obniza ceny maszyn  nawozow opryskow itp.o 50%  i nie beda zadne prowy i doplaty potrzebne....

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

EppS napisał:

@Yoda wylewasz w tym temacie swoje frustracje które są niczym nie uzasadnione. Rolnicy którzy protestowali nie domagają się dotacji a wręcz przeciwnie równej konkurencji. Twoje wypowiedzi to  samochwalne zwierzenia tylko ja, ja i ja (prawie jak Gombrowicz). W czym ci przeszkadza ten protest ? Nie chcesz żeby rolnictwo było traktowane jak każdy dział gospodarki ?

Właśnie chcę żeby było traktowane na równi. To wy chcecie mieć ochronke

• Sad 1
Opublikowano

PRZMAS19821982 napisał:

1 godzinę temu, Yoda napisał:

sa doplaty i prowy ,  powiec mi ile podrozalo wszystko ? przez to ze sa te doplaty  prowy??   niech to zlikwiduja i obniza ceny produktow rolnych o 50%  i nie beda zadne prowy i doplaty potrzebne....

Nikt nie obniży bo będzie wolny rynek. To nie Rosja że Putin pogrozi palcem i wszyscy słuchają.

Opublikowano (edytowane)

Yoda Jak lubisz zapieprzać za gówniane pieniądze i z coraz większą kupą łajna za stodołą , to nie znaczy że inni też muszą . Ludzie od wieków ułatwiają sobie życie , a nie tylko godzą się z wpajaną im propagandą pogoni szczura za własnym ogonem . Szybciej , taniej , więcej ... Czy koniecznie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

EppS napisał:

@Yoda na czym ta ochrona ma polegać ? bo w postulatach takowej nie ma.

Pkt 8. Zrównoważony rozwój to okradanie jednych kosztem drugich. Przeciwieństwo wolnego rynku tylko że brzmi ładnie.

Opublikowano
Okradanie z wolności sprzedaży i kupna. Na rynku ma prawo być i te "gówno" jak twierdzicie i to "wspaniałe" mięso od drobnych rolników. A to konsument ma decydować czy chce mięso za 10 czy 20 zł. A nie zakazywac i nakazywac co kupować a co nie.
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Yoda napisał:

Okradanie z wolności sprzedaży i kupna. Na rynku ma prawo być i te "gówno" jak twierdzicie i to "wspaniałe" mięso od drobnych rolników. A to konsument ma decydować czy chce mięso za 10 czy 20 zł. A nie zakazywac i nakazywac co kupować a co nie.

Na rynku ma prawo być mięso złej jakości, bo pracownikom służb sanitarnych nie chce się go skontrolować? Państwo ma OBOWIĄZEK sprawdzania sprzedawanych w sklepach produktów, zarówno polskich jak i zagranicznych, bo idąc do sklepu chcę towaru pełnowartościowego i zdrowego, a nie odnowionego chemicznie. Gdyby zaczęto uczciwie i bez zapowiedzi kontrolować sprzedawane mięso w sklepach to wybuchałaby afera za aferą.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Zaraz zaraz, a ktoś tu pisał o segmencie "Premium " w żarciu. Toż to najprostsza droga właśnie do takich podziałów. Albo żarcie spełnia warunki przydatności do spożycia, albo nie. No chyba że dopuszczamy też wersję " a może się nikt nie zatruje".

Opublikowano
Właśnie o to mi chodzi. Polskie mięso jest podobno lepsze. Oznaczcie je jako premium, dajcie wyższą cenę i liczcie na to że ktoś kupi. Wołowina premium idzie w takich ilościach że towaru brakuje i nikt nie zabrania zakładom kupować też gówna z hf. Ale najpierw trzeba się wziąść i coś zrobić a nie domagać się od kogoś.
Opublikowano
7 minut temu, Yoda napisał:

Właśnie o to mi chodzi. Polskie mięso jest podobno lepsze. Oznaczcie je jako premium, dajcie wyższą cenę i liczcie na to że ktoś kupi. Wołowina premium idzie w takich ilościach że towaru brakuje i nikt nie zabrania zakładom kupować też gówna z hf. Ale najpierw trzeba się wziąść i coś zrobić a nie domagać się od kogoś.

Nie chodzi o jakość ale o dotowanie eksportu do polski albo sprzedaży mięsa nie spełniającego żadnych norm tylko to jest problemem (nawet Belgowie nie wyprodukują tucznika po cenie poniżej 4 zł WBC).