Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mkacper99 napisał:

Plan na najbliższy czas zablokowanie wszystkich autostrad w Polsce na dwa dni, blokada telewizji publicznej TVP przez tydzień, 

Co ci ta autostrada winna ? Ludzie też pracują na chleb jeżdżąc autostradą. Sejm zablokuj nawet na rok.

• Like 3
Opublikowano

Popieram strajk w 100%, trzeba by wszyscy strajkowali nie tylko rolnicy cały kraj dogorywa. Francja walczy a my jak ich biedni kuzyni siedzimy cicho a nikt mi nie wmówi, że w francji jest gorzej życ jak u nas! Trzeba walczyć o okręgi jednomandatowe  do sejmu to zmieni wszystko. Puki co kupujmy jeśli się tylko da Nasze produkty w Naszych sklepach.

Opublikowano
6 minut temu, asharot napisał:

Co ci ta autostrada winna ? Ludzie też pracują na chleb jeżdżąc autostradą. Sejm zablokuj nawet na rok.

Co człowiek to inny pomysł.. zawsze znajdzie się ktoś, komu któryś z pomysłów będzie nieodpowiadał i to normalne bo wszystko ma wady i zalety.. Nie jest to oficjalne stanowisko, przed nami rozmowy z rolnikami. W środę rolnicy z zagłębia trzody chlewnej, w Grabicy pod Piotrkowem Trybunalskim będą podejmować decyzje o formie strajku w ich terenie. Możliwości są dwie, zdania podzielone - jedni wolą blokadę lokalnych ważnych dróg a inni od razu na Warszawę. Trzeba się porozumieć! ;)

Opublikowano

Strajki blokady i protesty nie wiele wniosą skłucą nas tylko z miastem a prawdziwemu wrogowi polskości i wszystkiemu co z naszym narodem związane tylko o to chodzi. Owszem protesty wywrą jakąś tam presję na rządzących coś tam może pogrzebią a po wyborach jazda w drugą stronę. Moim zdaniem nie problemem lecz wrogiem naszym są duże koncerny z kapitałem zachodnim, szukające ciągle rynków zbytów dla swych produktów, ich celem jest ciągła ekspansja i to my Polacy na poziomie rządowym wojewódzkim samorządowym daliśmy im nieświadomie pozwolenie a nawet śmiem twierdzić Zaproszenie do naszego domu do naszego kraju. Pozwoliliśmy im na wyparcie naszych rodzimych firm, daliśmy im możliwość stworzenia ogromnej sieci dystrybucji swych towarów i usług i teraz mamy to co jest. Dzieje się tak nie tylko w rolnictwie ale też w innych branżach Jeśli protesty i strajki to nie w stolicy czy na autostradach. Powinniśmy zablokować centra dystrybucji tych zachodnich niszczycieli jakimi są sieci dyskontów czy marketów tak aby przez tydzień nie wjechał tam żaden samochód z zachodnim szmelcem. Takich centrów jest w kraju kilka Lidl no w Tarnowie Podgórnym ma centrum na zachodnią Polskę podobnie biedronka w Kostrzynie. Dajmy im do zrozumienia że ich tu niechcemy Powinniśmy uświadamiać również konsumenta że w biedronkach itp jest szmelc nie jedzenie (ziemniaki z Egiptu, szynka z hiszpani) W Polsce nie mamy polskich aut polskiej telefoni czy polskich mediów i wielu wielu innych nie długo nie będzie polskiego jedzenia. Tak nas wy. uchał zachód 😞😞😞

• Like 5
Opublikowano
Powstały jakies konktretne propozycje rozwiązań tej sytuacji? Cło na zagragniczną wieprzowinę? Jesli tak to jak duże, na jak długo, czy tylko z Niemiec czy z innych krajów także. Jesli chciecie porywac ludzi do podkreslam NIELEGALNYCH akcji, musicie miec gotowy plan działania i jasne rządania, bo to wy w ich imieniu będziecie musieli rozmawiac z rządem.
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ja rozumiem, ale nikt za świnie nieda więcej jak germański zaoferuje. Chciałbym z całego serca żeby germaniec ze wszystkim się u siebie kisił, a Polska była wolna od germanizacji, no ale nie jest to możliwe i nie będzie😭

Ditto.

Autorze tematu,prąd pójdzie w górę przez euro dyrektywę (CO2)

Autorze tematu,zablokujcie Parlament Europejski sterowany z Berlina.Berlin nie pozwoli odbić się Polskiej branży rolniczej,dlaczego?bo ona ma nie być zbyt konkurencyjna, inaczej przejmie Niemieckie rynki zbytu,po to są euro dyrektywy aby skutecznie załatwiać wszelkie próby "odstępstwa"na każdym polu.

w ten sposób załatwiono kilka gałęzi przemysłu min stocznie.

• Thanks 1
Opublikowano

Cieszę się że nazywasz mnie przyjacielem, dziękuje za szacunek. A teraz sam zastawów się co by się stało gdyby na wolnym rynku europejskim Polska wprowadziła cła? pomijając sankcje Brukseli, cła w ramach zemsty innych państw by nas wykończyły. Musimy pamiętać że mamy dodatnie saldo eksport/import a z wolnego rynku korzystamy ogromnie, bo o ile w EU się liczymy to w świecie jesteśmy płotką/

Bawimy się razem w piaskownicy dzieląc zabawki albo wypad za burtę gdzie nie ma piasku i foremek na babki

• Like 3
Opublikowano

a może do tego trzeba dodać jeszcze buraki cukrowe  za 17 euro tona 

a gdzie jest autor tego pomysły bo ja jakoś nie słyszałem żeby był na podkarpaciu i namawiał ludzi do dołączenia do tego 

Opublikowano
Musiałbym się doinformować, ale czy na prawdę wymiana handlowa z Niemcami i Francją jest niezastąpiona? Bo jak sądzę tylko te dwa kraje byłby w stanie wspólnie działać jako Unia. A pozostałe dajmy na to Czechy, Hiszpania, Włochy, Skandynawia o Anglii nie wspominając? Czy rzeczywiście wyrzekły by się handlu z Polską na rządanie Berlina? Wspomniałbym ze mamy jeszcze wschodnich sąsiadów jak Białoruś i Rosję, ale nie chce na dzieńdobry wyjść na agenta :x. Także moze nie bójmy się prostych rozwiązań.
Opublikowano
14 minut temu, Bartek933 napisał:

Cieszę się że nazywasz mnie przyjacielem, dziękuje za szacunek. A teraz sam zastawów się co by się stało gdyby na wolnym rynku europejskim Polska wprowadziła cła? pomijając sankcje Brukseli, cła w ramach zemsty innych państw by nas wykończyły. Musimy pamiętać że mamy dodatnie saldo eksport/import a z wolnego rynku korzystamy ogromnie, bo o ile w EU się liczymy to w świecie jesteśmy płotką/

Bawimy się razem w piaskownicy dzieląc zabawki albo wypad za burtę gdzie nie ma piasku i foremek na babki

dosadnie napisłś,tylko kłopot w tym ze zabawki nas coraz wiecej kosztuja ,a i do zabawy coraz mniej miejsca ,pytanie czy nie warto zawczasu szukac innej piaskownicy?

• Like 1
Opublikowano

Nie możemy walczyć samotnie ze wszystkimi bo to samobójstwo. Niemcy są dla nas najważniejszym partnerem handlowym. Jak to mówi muj wujek: w biznesie nie ma sentymentów, sam wybudował kilka sklepów. Możemy psioczyc na Unie ale korzystamy ogromnie ale fakt że Unia idzie w zła strone super państwa. Zachód jest do przodu i powinniśmy uczyć się od nich i unikać ich błędów, pamiętając o komunistycznej przeszłośći. I nigdy samotnie nie wychodzić przed szereg bo to się nie opłaca.

• Like 1
Opublikowano

Witam

Kiedyś pisałem i prosiłem nawet o blokadach marketów.

Tak blokada centrów dystrybucyjnych!!! Jest cień szansy ale pamiętajcie że w którymś momencie tej zabawy zacznie się robić niebezpiecznie( śp Leper)

Popieram protest, co do ceny w strefie to 2-3pln a kasa niewiadomo kiedy, koszt utylizacji to 1000pl za sztukę. 

Utylizacja jest w rekach niemieckich. Tucz nakładczy to sedno... kto nam rekompensuje za zatruwanie powietrza swiniami  dunskimi???

Lubelskie czeka Pozdrawiam

• Like 1
Opublikowano

pamiętajcie o jednym ze to co tu piszemy jest inwigilowane  ,przekonałem sie o tym kilka lat temu jak nawoływałem do strajków

lukbud o tym procederze pisałem juz  w temacie trzody ,nasz rynek jest opanowany od warchlaka po padłą sztukę

Bartek  nie możemy byc zależni od UE a tym bardziej od niemca ,bo z czasem staniemy sie landem  trzeba szukać rynków zbytu na zewnątrz jednocześnie współpracując z unia  ,

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mkacper99 napisał:

Plan na najbliższy czas zablokowanie wszystkich autostrad w Polsce na dwa dni, blokada telewizji publicznej TVP przez tydzień, nie wypuszczenie ministra z komisji rolnictwa dopóki publicznie nie przeprosi rolników za swoje słowa, że to my jesteśmy winni przenoszenia choroby. Jeśli to nie zda rezultatu, zachowanie rolników z Francji będzie niczym do tego, co zrobimy w Warszawie.

Bzdury piszesz, chyba sam się z tego śmiejesz co napisałeś.

4 godziny temu, fenix30 napisał:

To rogatki rozpierd... Ciągnikami bo co za różnica czy ciągnik pójdzie na złom czy zabierze go komornik. Nie każdego stać żeby za gotówkę kupić. Popieram w 100proc. Tą inicjatywę pomimo że głosuje na PiS.

Ostatnim razem nie było odważnego do rozpoer. rogatek.

3 godziny temu, Kazik80 napisał:

Wystarczyłoby wywalić tych od tuczu nakładczego na ZUS i żadna Unia Europejska by tego nie dała rady zablokować. Tylko komu na tym zależy, żeby ratować POLSKĄ hodowlę trzody?

ta ktoś kto ma w obrocie kilka mln. przestraszy się widma płacenia ZUS i w strachu zwinie interes.

2 godziny temu, adamn999 napisał:

Powinniśmy zablokować centra dystrybucji tych zachodnich niszczycieli jakimi są sieci dyskontów czy marketów tak aby przez tydzień nie wjechał tam żaden samochód z zachodnim szmelcem. Takich centrów jest w kraju kilka Lidl no w Tarnowie Podgórnym ma centrum na zachodnią Polskę podobnie biedronka w Kostrzynie.

Biedronka w Lubartowie, w Wyszkowie. Trzeba by robić bramę jak weselną. auta z CMRką zagraniczną nie wjadą na rozładunek, a polski towar po kielichu i stolik na bok, brama otwarta. xD

A czy nikt z was nie wpadł na to że więcej żywności sprzedajemy za granicę niż kupujemy do kraju? A czyje firmy wstawiają towar do tych naszych biedronek i lidlów. To polskie firmy na równo z zagranicznymi fabrykami zatrutą żywność wszelkimi konserwantami, ulepszaczami, stabilizatorami  i barwnikami.

Jak byście zablokowali biedronkę to chłopaki od mleka by wam dali popalić jak by wypłata za grudzień miała nie przyjść. Chyba że byście się z nimi dogadali wcześniej i spółdzielnie  nie wydały by mleka na sklepy, do puki przelew pieniężny by nie wpłynął.

Było siedzieć pod miotłą socjalistów ze wschodu, zamiast kapitalizm wprowadzać.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
5 godzin temu, damianzbr napisał:

Biedronka w Lubartowie, w Wyszkowie. Trzeba by robić bramę jak weselną. auta z CMRką zagraniczną nie wjadą na rozładunek, a polski towar po kielichu i stolik na bok, brama otwarta. xD

Tylko że w Biedronce 95% dostaw jest z Polski. Już był kiedyś taki co chciał wszystko zlikwidować żeby nie było niczego 

• Like 1