Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Sytuacja w rolnictwie się nie zmieni jak ludziska dalej będą głosować na partię dla której liczy się tylko ile to stołków będą mieli a nie na ludzi którzy chcą naprawdę coś zrobić dla rolnictwa. 

A znasz partię co nie walczy tylkoo stołki? Ogólnie to lepszych czasów dla rolnictwa jak dziś to nie było każdy biadoli a budowa za budową zobaczcie ile materiały budowlane kosztują ludzie budują jak za Gierka

Opublikowano (edytowane)

@staszek131415 ciebie to tak bawi?

Ja mówię żeby nie głosować na partię tylko ludzi. 

Sytuacja w rolnictwie nie jest wesoła a myśląc że ten cały AWS  (PIS i PO) to jest totalna porażka . 

A jeśli chodzi o tę mendę z Torunia to będzie lepiej jak się odp*****li od tej całej polityki bo jak religia i polityka jadą na tym samym wózku to nic dobrego dla Polski nie będzie. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano (edytowane)

Stasiek , a powiedz mi . Dlaczego , skoro jest tak dobrze , to gospodarstw rolnych ubywa ? Przejdź przez swoją wioskę i zobacz ilu zostało gospodarzy . Czemu skoro tak fajnie , to większość młodych zostawia gospodarstwa rodziców ? Widzę pewne różnice między tym co mówisz , a realiami ...

Z tym że jest lepiej niż było kiedyś , to się zgadzam . No ale to raczej normalne , że świat do przodu idzie .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Stasiek , a powiedz mi . Dlaczego , skoro jest tak dobrze , to gospodarstw rolnych ubywa ? Przejdź przez swoją wioskę i zobacz ilu zostało gospodarzy . Czemu skoro tak fajnie , to większość młodych zostawia gospodarstwa rodziców ? Widzę pewne różnice między tym co mówisz , a realiami ...

To mi odpowiedz dlaczego kowali tak ubywa? Odpowiedz prosta wkracza technika pod strzechy i jedna osoba jest wstanie znacznie większe gospodarstwo obrobić niż 20 lat temu a tu jest grupa flustratów którą cwanaiki prubują wyciągnąć na ulice bardzo dobrze że młodzi odchodzą potrafią znależc sobie miejsce na ziemi a nie klepać biedę jak ich rodzice przez 25 lat i narzekać że rząd nic nie robi

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 minut temu, PRIMO napisał:

@staszek131415 ciebie to tak bawi?

Ja mówię żeby nie głosować na partię tylko ludzi. 

Sytuacja w rolnictwie nie jest wesoła a myśląc że ten cały AWS  (PIS i PO) to jest totalna porażka . 

Ta  na ludzi   a  oni  skąd  mają  info  jak głosować  nie od partii  ??

Jeszcze większa  porażka  to  PSL 

Opublikowano

Niedaleko mnie jest gospodarz miał 2 dzieci piękne gospodarstwo nowy sprzęt tylko przejmować ......... oboje dzieci zostało lekarzami jak myślisz żąłuje że nikt tego nie przejmie? Po to pracujemy by poprawiać swój byt i naszych dzieci a nie wpychać następne pokolenia w biedę im prędzej to zrozumiemy tym lepiej

8 minut temu, zetorki12 napisał:

.

Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

To mi odpowiedz dlaczego kowali tak ubywa? Odpowiedz prosta wkracza technika pod strzechy i jedna osoba jest wstanie znacznie większe gospodarstwo obrobić niż 20 lat temu a tu jest grupa flustratów którą cwanaiki prubują wyciągnąć na ulice bardzo dobrze że młodzi odchodzą potrafią znależc sobie miejsce na ziemi a nie klepać biedę jak ich rodzice przez 25 lat i narzekać że rząd nic nie robi

Taaaaa a obecnie to drukarki 3D, I te drukarki drukują jedzenie.

Opublikowano

No jakoś nie słyszę by kowale twierdzili tak jak Ty , że jest im coraz lepiej . To jak tłumaczysz , to właściwie teraz przeczy temu co napisałeś wcześniej . Lepiej i dlatego firm ubywa ? Jakoś to nielogiczne . A to że inni próbują się dostać wyżej i coś zmienić ... Właściwie czemu nie ? Im nie wolno ? Dożywotnio PIS stanowiska dostał ? Tak działa konkurencja .

3 minuty temu, staszek131415 napisał:

Niedaleko mnie jest gospodarz miał 2 dzieci piękne gospodarstwo nowy sprzęt tylko przejmować ......... oboje dzieci zostało lekarzami jak myślisz żąłuje że nikt tego nie przejmie? Po to pracujemy by poprawiać swój byt i naszych dzieci a nie wpychać następne pokolenia w biedę im prędzej to zrozumiemy tym lepiej

.

A to lekarz to lepszy zawód niż rolnik ? Myślałem że oni marnie zarabiają ?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, staszek131415 napisał:

Aha czyli według ciebie to dobrze że ciągle dopi******ją śrubę rolnikom .

8 minut temu, marekfarmer napisał:

Ta  na ludzi   a  oni  skąd  mają  info  jak głosować  nie od partii  ??

Jeszcze większa  porażka  to  PSL 

Od takich miernot które potrafią krytykować i nakazywać innym jak mają głosować tylko dlatego że coś chcą w końcu zrobić. 

A jeszcze jedno ty jako rolnik powinieneś zrozumieć że to nie partia czyni Polskę tylko obywatele. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

Skoro na wsi są takie dobre pieniądze wg polityków, to dlaczego rolników ubywa? Nie ma chętnych na wszelkie dopłaty bezpośrednie, suszowe i nowe ciągniki, w których jest wygodniej niż miastowym w samochodach? Jak mówili w telewizji, idźcie na politechnikę, bo inżynierów brakuje - poszli, idźcie na uniwersytet medyczny, lekarzowi nigdy niczego nie będzie brakować- poszli, idźcie na prawo, prawnik to prestiż i pieniądze - poszli. Na wsi też czekają miliony i chętnych dużo mniej, dlaczego?

Opublikowano

Hmmm . Ciekawe dlaczego rolnik tego prestiżu właściwie nie ma ? Wstydzicie się bycia rolnikiem ? Dlaczego społeczeństwo Nas nie szanuje ???

Opublikowano

Bo sami siebie nie szanujemy. Zamiast próbować coś zdziałać, to jeden drugiemu jeszcze nogę podłoży 😒 Ogólnie w mediach jest napuszczanie jednych na drugich, miasta na wieś i odwrotnie.

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Bartek933 napisał:

Bo mało o nas wie

Wiedzą tyle ile słyszą . Ja słyszę głównie ile to pieniędzy jest pompowane na wieś . To główny przekaz .

Opublikowano
12 minut temu, Kazik80 napisał:

Skoro na wsi są takie dobre pieniądze wg polityków, to dlaczego rolników ubywa? Nie ma chętnych na wszelkie dopłaty bezpośrednie, suszowe i nowe ciągniki, w których jest wygodniej niż miastowym w samochodach? Jak mówili w telewizji, idźcie na politechnikę, bo inżynierów brakuje - poszli, idźcie na uniwersytet medyczny, lekarzowi nigdy niczego nie będzie brakować- poszli, idźcie na prawo, prawnik to prestiż i pieniądze - poszli. Na wsi też czekają miliony i chętnych dużo mniej, dlaczego?

Gdzie ubywa https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/mlody-rolnik-gatunek-zagrozony-w-europie/

Opublikowano
7 minut temu, Szczepanitoo napisał:

Bo sami siebie nie szanujemy. Zamiast próbować coś zdziałać, to jeden drugiemu jeszcze nogę podłoży 😒 Ogólnie w mediach jest napuszczanie jednych na drugich, miasta na wieś i odwrotnie.

We wsiach nie ma zgrania a co dopiero mówić na większą skalę nawet tu na forum jest kilka świń które z chęcią by wyrrzneły innych aby tylko partia nie była krytykowana.