Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A co do rolnictwa to mercosur i ustawa azotanowa w obecnej formie są ważniejsze niż to skąd Lidl kupuje pyry. Ale to nie jest dobre hasło żeby poderwać lud do strajku.
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Yoda napisał:

To był rozwój na kredyt. Czy tutaj naprawdę nikt nie zna najnowszej historii Polski?

No  właśnie nie znasz  najnowszej historii Polski.  Teraz  Polska  jest  bardziej  zadłużona  jak za Gierka   z tym że  Gierek  budował.  A rządo  od 1989 roku  aż     do 2015  roku  sprzedawali  to  co  wtedy  za te kredyty zbudowano.

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

marekfarmer napisał:

To był rozwój na kredyt. Czy tutaj naprawdę nikt nie zna najnowszej historii Polski?

No  właśnie nie znasz  najnowszej historii Polski.  Teraz  Polska  jest  bardziej  zadłużona  jak za Gierka   z tym że  Gierek  budował.  A rządo  od 1989 roku  aż     do 2015  roku  sprzedawali  to  co  wtedy  za te kredyty zbudowano.

A kto się najbardziej oblowil na prywatyzacji?

Opublikowano

Dzisiaj w radiu słyszałem przed chwilą, że na stanowiskach kierowniczych w CBA zasiadaj urzędnicy SB. 

To jak k**wa w tym kraju ma być dobrze? 

Wszystkich sędziów, komendantów policji, urzędników w gminach powiatach, województwach, arimr, posłów, burmistrzów i prezydentów itd krótszy są urodzeni przed rocznikiem 1990 powinno sie natychmiast wy***rdolić!!! 

• Confused 1
Opublikowano
Dnia 9.12.2018 o 13:24, leszek1000 napisał:

Czekali na lepsze czasy :0 

One chyba obecnie nadeszły bo narzekacie na brak opłaclności nawołujecie do protestów a w innym temcie zachęcacie kolegę by brał 20 ha piachu bo to taki dobry biznes 🤔

2 godziny temu, mlodyrolnik23 napisał:

temat rzeka wszystko zależy od zasobności gleby co tam będziesz siał ile wkładu potrzeba żeby w miarę rodziła od ceny płodów rolnych itp

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

To ja bym brał obie działki

1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

Ja bym też brał obie działki, na 5kl żyto i przy takiej dzierżawie wyjdziesz, ale dopłaty Twoje? a na 4kl zależy od kultury można się pobawić w uprawę intensywną i jeszcze lepiej się wyjdzie. Fajne działki masz tam po 20ha tylko pomarzyć mogę

Opublikowano

staszek131415 napisał:

Dnia 9.12.2018 o 13:24, leszek1000 napisał:

Czekali na lepsze czasy :0 

One chyba obecnie nadeszły bo narzekacie na brak opłaclności nawołujecie do protestów a w innym temcie zachęcacie kolegę by brał 20 ha piachu bo to taki dobry biznes 🤔

2 godziny temu, mlodyrolnik23 napisał:

temat rzeka wszystko zależy od zasobności gleby co tam będziesz siał ile wkładu potrzeba żeby w miarę rodziła od ceny płodów rolnych itp

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

To ja bym brał obie działki

1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

Ja bym też brał obie działki, na 5kl żyto i przy takiej dzierżawie wyjdziesz, ale dopłaty Twoje? a na 4kl zależy od kultury można się pobawić w uprawę intensywną i jeszcze lepiej się wyjdzie. Fajne działki masz tam po 20ha tylko pomarzyć mogę

Jeszcze Tutaj jest sporo nie wiadomych co do tych działek, nie wiadomo jaki rzeczywiście jest koszt dzierżawy i w jakiej kulturze są te działki bo wziąść wyjałowiony piach gdzie przy deszczowym roku nie wiele rośnie i jedyny zysk na 5kl to będzie wysokość dopłaty ale jeśli dopłaty właściciel zabierze no to nic mu nie zostanie na tej dzierżawie a wręcz dołoży

Opublikowano

Ja nikogo nie namawiam do brania ziemi. Mleko mam po 1,04zł brutto. I wypowiedzenie trwa rok. I mam skakać ze szczęścia. 

Żaden prawnik nie pomoże. I trzeba tyrać.Likwidować nie można bo kara. 

Komuna była zła. Ale maszyn nakupowali i do dzisiaj są w gospodarstwie. Taka prawda

Opublikowano

Bartek933 napisał:

@ZELKOW tematy Ci się pomyliły lub wystąpił błąd

Nie pomylił się, tylko Staszek przytaczał komentarze przy innym temacie a ja wyjaśniam że w dobrej kulturze gleba i dopłaty dla dzierżawcy i czynsz na poziomie 300zł jest opłacalny ale w innym przypadku to tylko głupiego robota i męczenie się człowieka o pare groszy z ha, u mnie w tym roku suszowym straciłem 500zł na większości dzierżaw zaniedbanych albo piaskowych i trzeba było zaciągnąć obrotówke na poczet przyszłych miejmy nadzieje lepszych żniw

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

czlowiek wolny moze miec bron, nikt nie moze mu tego zabronic

pytanie po co? to myslenie niewolnika albo oprawcy

https://www.rp.pl/Rzecz-o-historii/301269854-Pozwolenia-na-bron-palna-w-Polsce-Dziedzictwo-II-RP-i-PRL.html

ciekawe czy moj dziadek by zyl, gdyby mial w 39 bron, i kazdy chlop we wsi?

a mowienie ze dzis nie ma komuny, no coz

prosze

https://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.worldtravelimages.net%2FBrussels_140627_009.JPG&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.worldtravelimages.net%2FBrussels_European.html&docid=YrgYpjAd4UGqQM&tbnid=rt9tTtmUR5lcnM%3A&vet=10ahUKEwiytYKKyJPfAhXPDOwKHVSPAgMQMwhEKAkwCQ..i&w=1000&h=750&bih=586&biw=1280&q=altiero spinelli european parliament&ved=0ahUKEwiytYKKyJPfAhXPDOwKHVSPAgMQMwhEKAkwCQ&iact=mrc&uact=8

Parlament Europejski jest pod patronatem Altiero Spinelli-wloski komunista, kto chce to warto o nim przeczytac, i jego planie

rownie dobrze moglby byc to Stalin albo Mao, no ale trzeba byc poprawnym politycznie, nowoczesnym,

taki przyklad demokracji europejskiej mamy wlasnie we Francji,

pałuja

wozy opancerzone maja flage nie Francji, a unii

jedna waluta,jedna religia-gender,3 pleć, jeden wódz- Aniela(chociaz juz tutaj cieniutko),jedna armia,jedno prawo,jedne wartości,jedno państwo,

z tego co wiem to Ursus i setki innych firm upadły przez Wałęse a niedobitki przez Balcerowicza

taki potencjał

„Wy macie rację, ale my mamy karabiny.“ — Mao Zedong

Źródło: https://slynne-cytaty.pl/autorzy/mao-zedong/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kazda republika ludowa to komunisci- Pilsudski, PRL, republika okrągłostołowa, Rzeczpospolita- rzecz pospólstwa(ludu), zwyczajna- nie Wielka

Zwiazek Socjalistycznych Republik Radzieckich i Związek Socjalistycznych Republik Europejskich to to samo

go.nwo opakowane w kolorowy papierek dalej bedzie..............

Edytowane przez ziutek1234
Opublikowano
3 godziny temu, Yoda napisał:

A czy ja uważam ich za kolaborantow? Nie wolno nam oceniać bo pomimo dalszej okupacji jakoś kraj się odbudowywal. Gdyby nie sowieci i ich "pomoc" pewnie szło by znacznie lepiej. Co szary obywatel mógł zrobić skoro albo się godzil albo na Syberię? Mnie po prostu zdenerwowalo to jak ludzie zaklamuja fakty.

Kto zakłamuje fakty ,podaj stopień zadłużenia Polski na dzień dzisiejszy ile pokoleń będzie musiało go spłacać co do pomocy zachodu po 45 roku ,sami to mogliśmy decydować praktycznie o niczym ,możni tamtego świata decydowali za nas,szczytem  bylo wystawienie rachunku za sprzęt używany przez Wojsko Polskie na Zachodzie , które brzydki PRL spłacił[a w sumie ludzie którzy ciężko na to pracowali] , czyli zostaliśmy zeszmaceni 2 razy przez zachód 39 i 45 rok i przez ZSRR do poczatku lat 60-tych, a Gierka i jego politykę na minę wepchnął ZSRR z jego interwencją w Afganistanie,to wtedy zachodnie banki wstrzymały kredyty dla Polski aby pośrednio uderzyć w ZSRR i jego gospodarkę a my znowu dostaliśmy po d*pie i to tak że wszystko runęło,zresztą postulaty sierpniowe niewiele miały wspólnego z kapitalizmem , bardziej z,, socjalizmem z ludzką twarzą " i tak  co jakiś czas dostajemy w d...ę raz z  zachodu ,następnie ze wschodu  a sami nie potrafimy wyciągnąć wniosków na przyszłość,najlepiej wychodzi nam obrzucanie się nawzajem błotem ,przypinanie komuś łatek a wspólnego działania na dłuższą metę nie potrafimy zrealizowac nie patrząc na wschód ani zachód.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, sumek666 napisał:

Dzisiaj w radiu słyszałem przed chwilą, że na stanowiskach kierowniczych w CBA zasiadaj urzędnicy SB. 

To jak k**wa w tym kraju ma być dobrze? 

Wszystkich sędziów, komendantów policji, urzędników w gminach powiatach, województwach, arimr, posłów, burmistrzów i prezydentów itd krótszy są urodzeni przed rocznikiem 1990 powinno sie natychmiast wy***rdolić!!! 

I dodaj jeszcze lekarzy, nauczycieli nie zapomnij o odsunięciu na bok własnych rodziców ( jeżeli urodzeni przed tym rokiem). Potem to już pójdzie wszystko gładko.
A najlepiej to faktycznie powywalaj tych, wybranych do samorządów przez lokalną społeczność.
A co to za data ten 1990? Jakaś magiczna?

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Yoda napisał:

marekfarmer napisał:

A kto się najbardziej oblowil na prywatyzacji?

https://youtu.be/jdYPsCUDVrU

Opublikowano

Nie, no pytam bo to różnie ludzie podają te daty. Zaraz ktoś wpadnie na pomysł żeby wywalić tych co ukończyli 18 lat przed 1990, albo wymyśli jakieś inne kryterium.