Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, bukat82 napisał:

Boś przycwaniaczył zapewne :D

Tu kolega dochodzi swojego, a nie wyszukuje kwadratowych jaj ;)

Obejrzyj dokładnie filmik jak mówi o 4s na zmianę biegu, wystarczy puścić w zwolnionym tempie by przekonać się, że nie tyle autor mija się z prawdą a bezczelnie oszukuje. I skoro ma takie podejście pewnie dlatego nie pokazał jak pracuje rewers w zwykłej normalnej pracy pod obciążeniem.

Moje zdziwienie było by zerowe gdyby się okazało, że dosypał wiórów metalowych do oleju by się wszystko rozsypało w środku.

Opublikowano

Ma trochę podniesione obroty, a wtedy coś tam każdy ciągnik szarpnie, jak zdrowy napęd to żywo reaguje na zmianę kierunku, ale nie aż tak bardzo jak na filmie ..

2 godziny temu, ziutekrb napisał:

wystarczy puścić w zwolnionym tempie by przekonać się, że nie tyle autor mija się z prawdą a bezczelnie oszukuje. I skoro ma takie podejście pewnie dlatego nie pokazał jak pracuje rewers w zwykłej normalnej pracy pod obciążeniem

Rozwiń swoją myśl, po czym takie stwierdzenie ??

Opublikowano
3 godziny temu, ziutekrb napisał:

Moje zdziwienie było by zerowe gdyby się okazało, że dosypał wiórów metalowych do oleju by się wszystko rozsypało w środku.

I schodek gównem umazal żeby szybko zardzewiał.... 

Chyba kpisz wysuwając takie sugestie

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, ziutekrb napisał:

Obejrzyj dokładnie filmik jak mówi o 4s na zmianę biegu, wystarczy puścić w zwolnionym tempie by przekonać się, że nie tyle autor mija się z prawdą a bezczelnie oszukuje. I skoro ma takie podejście pewnie dlatego nie pokazał jak pracuje rewers w zwykłej normalnej pracy pod obciążeniem.

Ten rewers działa tak u każdego jeśli jest ustawiony w innej pozycji jak współczynnik rewersu do 1. Wytłumaczę dokładniej. Jeksi jest ustawiony do 1 wtedy gdy jedziemy na biegu np b3 i włączymy rewers to do tyłu też mamy b3 i wtedy nie szarpie. A gdy mamy inny współczynnik ustawiony to np z b3 do przodu do tyły robi się np b2 i skrzynia wtedy szybciej załącza rewers a po tym nagle polbieg b2 i nasteouje gwałtowne szarpniecie. Jest to poprostu spierdolone.....

Opublikowano
5 godzin temu, ziutekrb napisał:

Sądząc po wypowiedzi i Twoich wnioskach jesteś od Wanickiego bo od wczoraj zaczęli mnie napastowac. I nie powinienem Ci wogole odpisywać na durne zarzuty, ale napiszę żeby forumowicze wiedzieli. Otoz rewers był ustawiony by współczynnik wybierał bieg wolniejszy do tyłu, po to by pokazać że podczas zbijania biegu jest szarpaniecie i jakby trzask trybów. Owszem podczas ustawienia współczynnika 1-1 to już nie występuje, ale wyrywanie rewersu pojawia się nie zależnie od tych ustawień jak i ustawienia agresywnosci działania, bo mogę ustawić na 1(na filmie było na 5 z 10 pozycji) i rewers zszarpie tak samo tyle że dłużej się zastanawia czy ruszyć. Weź kolego moje filmy do laboratorium oddaj to może coś tam jeszcze znajdziesz ciekawego, chętnie poczytam, tylko po pracy u Wanickiego to rób bo cię z roboty wyleja, i gdzie Ty taka druga dostaniesz?! 

• Like 2
Opublikowano
ziutekrb napisał:

6 godzin temu, bukat82 napisał:

Boś przycwaniaczył zapewne :D

Tu kolega dochodzi swojego, a nie wyszukuje kwadratowych jaj ;)

Wiór do skrzyni to wy dosypaliście żeby robota była 😁

Opublikowano

To traktor dla ułomnych, takich co już ręce i nogi nie sprawne, tylko kwęknąć na fotel i macać guziki.

A ten rewers jak już elektryczno hydrauliczny to powinien być na przyciskach w kierownicy tak jak mają auta do obsługi radia, a tak to wraz machasz wajchą tylko jeszcze przez pośredników takich jak prąd, olej, zawory 😁

Opublikowano

Wasze komentarze nic nie wnoszą do dyskusji. 

Jeden ciągnik nie świadczy o tym, że rewers, ehr i inne udogodnienia sprawiaja masowo kłopot. Jeżeli tego nie rozumiecie to Wasz problem. Ciekawe jakimi autami jeździcie 🤔

Opublikowano

Ja nie wiem ale temu gościowi od upadłego jelenia to nonstop się coś psuje.

- wadliwy egzemplarz?

- wadliwy operator?

- celowe działanie mające na celu rozwinięcie kanału?

I uprzedzając pomówienia - nie jestem ani od Wanickiego ani od innych Korbanków :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Ja nie wiem ale temu gościowi od upadłego jelenia to nonstop się coś psuje.

- wadliwy egzemplarz?

- wadliwy operator?

- celowe działanie mające na celu rozwinięcie kanału?

I uprzedzając pomówienia - nie jestem ani od Wanickiego ani od innych Korbanków :D

Oglądałeś od pierwszego odcinka filmy że zrozumieniem? Jak ciągnikiem jeszcze nie jeździłem a już hydraulika napiepszala. To co ja mogłem tam uszkodzić? Medialny też nie jestem i szczerze to, męczy już mnie ta cała sytuacja, ale o swoje trzeba walczyć i jeśli ktoś mimo pokazania awarii na filmie i omówienia ich nie wieży to może mam jeszcze zrobić drzwi otwarte na testy żeby niedowiarki uwierzyli. Źle niektórym kolegom że mają możliwość uchronienia się od podjęcia złej decyzji i że będą mądrzejsi o czyjejś doświadczenia?! A i jeśli myślisz kolego że nowe awarię pojawiają się co trochę to napisze Ci ze odcinki kręcone w garażu były jednego dnia, a pokazanie awarię jeszcze wcześniej. Oprócz tego w pierwszym odcinku pokazałem zgłoszenie serwisowe jakie Wanicki ode mnie dostał, a w ostatnim odcinku pokaże wysłane pisma do JD Pl i Wanickiego, no i oczywiście odpowiedzi jakie uzyskałem. Także cierpliwości i trochę wiary w drugiego człowieka. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Kilka ostatnich pobieżnie. Ale pewnie obejrze całą serię o tym nieszczęsnym traktorze.

Opublikowano (edytowane)

Sumek ja nie neguje sensu ułatwiania sobie życia, ja powiedziałem swoje zdanie na temat rewersu tylko :) Jak dla mnie to aby była szczelna kabina, ogrzewanie, wyciszenie i radyjko a wajchowanie biegami mi nie przeszkadza szczególnie :)

Edytowane przez Chromek
Opublikowano
22 godziny temu, sumek666 napisał:

Wasze komentarze nic nie wnoszą do dyskusji. 

Jeden ciągnik nie świadczy o tym, że rewers, ehr i inne udogodnienia sprawiaja masowo kłopot. Jeżeli tego nie rozumiecie to Wasz problem. Ciekawe jakimi autami jeździcie 🤔

Pewnie FSO...no bo jak jeżdzić zachodnimi skoro POLSKA MOC ?!

• Like 1
Opublikowano

Gówno jakich mało Ci się chłopie trafiło ......  A Tam pewnie od tego Dilera każdy dostał nakaz zakładać konta i działać że oszust dziad itp  a Wam chłopy dam premie 10 zł na piwo ale tam szybko pisać :D 

Opublikowano
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

Gówno jakich mało Ci się chłopie trafiło ......  A Tam pewnie od tego Dilera każdy dostał nakaz zakładać konta i działać że oszust dziad itp  a Wam chłopy dam premie 10 zł na piwo ale tam szybko pisać :D 

Powiem Ci ze coś w tym jest, a nawet sama prawda.