Mateuszek12

John Deere 6910S- Klimatyzacja nie działa

Polecane posty

Mateuszek12    0

Witam pomoże ktoś może miał ktoś problem tego typu. Niekce działać mi klimatyzacja w john deere 6910s co to może być za przyczyna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ENDRIUROL    39

zbyt  wiele opcji musisz dokladniej opisac, kompresor sie zalacza? klima nabita, nie szczelnosc ukladu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BaRtEk7710    3

Ale nie chłodzi czy wogule nie dmucha . W 7710 był problem że nie chłodziło i słabo dmuchało wystarczyło nabić gaz i wymienić jeden z wentylatorów pod siedzeniem Prawdopodobnie wystarczy nabić i sprawdzić czy jest nie szczelna ,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej78    621

Nawet gdyby napisano 1000 rad to i tak nic nie zrobisz bez właściwych urządzeń. Musisz odwiedzić  profesjonalny serwis  : szczelność , ilość czynnika , czyszczenie układu, prawidłowe działanie kompresora itd. Tak czy inaczej co kilka lat powinno się serwisować układ klimatyzacji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
majkel1224    0

Podepne sie pod temat, Bylem dzis na nabiciu klimy i wymianie osusacza  w 6910s. Wczesniej slabo chodzila, tzn do okolo 15 stopni zreszta ciagnik u mnie pierwszy sezone robi no i wiec, bo nabiciu klima chlodzi tak samo jak chlodzila, natomiast problem mam teraz z zalaczaniem sie sprezarki. Bo jak odpale klimatyzacje to po jakichs nie wiem 30 sec od opalenia sprezarka wlacza sie na 3 sec, 3 sec przerwy i tak w kolko. Powodem moze byc, ze gosciu nabil za duzo czynnika? Cisnienie bylo prawie 30 bar, i mowil ze dobra sprezarka, to daje cisnienie ☺️, ale jak na necie czytalem to raczej za duzo nabil czynnika. Ile tam wchodzi tego czynnika? Mialem w ukladzie 750g i dopompowal 1100g z groszami. z tego co pamietam. 

Tutaj film jak to wyglada teraz na sprezarce

klik

Edytowano przez majkel1224

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ariss    25

klimatyzacji nie robi czy naprawia się na dobijaniu czynnika tak tylko coś można szybko popsuć. Każdy producent podaje dokładnie ile czynnika i oleju trzeba nabić i następnie sprawdzić ciśnienie. Jeśli się nie zgadza to jest gdzieś problem zapchany osuszacz, zawór rozprężny itp. W tym modelu to akurat 1300g a ciśnienie to między 15 a 20 bar po stronie ciśnieniowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez Nicik83
      Witam jak w tytule potrzebuje informacji jakie powinny być długości pasów w tej prasie.
    • Przez mrursus360
      Jak wyglada u Was proces owijania w prasach John deere 592 i pochodnych. U mnie ramię wysuwa się idzie do końca wraca się i jeszcze raz idzie do końca i wraca do ucięcia sznurka. Czy u Was też tak idzie czy ramię wysuwa się do końca i wraca do ucięcia?
    • Przez czmochu97
      Witam, ten oto kawał...... robi sobie ewidentnie z nas zarty. Temperatura zewnętrzna powyżej 20 stopni i już wali go w łeb. Aczkolwiek, podczas pracy, o ile to można nazwać pracą, przejechałem jakieś 700 metrów z agregatem i gaśnie, nie odpale, bo zapowietrzony. Delikatne psikniecie plakiem i znowu chodzi i tak później może przejade z kilometr, a może już nie. Co mu może być, dodam że rok temu pod koniec prac letnich też tak zaczął robić, ale tylko jak temperatura zeszła niżej, było okej.
    • Przez endrju
      Witam. Niestety nie znalazłem podobnego tematu pod który mógłbym się podpiąć więc zakładam nowy. Mam otóż taki problem z John deerem 6610 z 1998 roku. Silnik po odpaleniu pracuje równo zarówno na niskich jak i wysokich obrotach, z komina nie wydobywa się żaden niepokojący dym. Natomiast, gdy ciągnik schodzi z wysokich obrotów (np. z około 2tys )  i puszczam gaz to gaśnie po czym można go odpalić  bez problemów i znów pracuje bez zarzutów . Filtry wymienione, zero brudu w filtrze, paliwo z baku spuszczone również nie budzi zastrzeżeń. Gdzie szukać przyczyny ?  Poniżej filmik

      2019-06-10_09_21_56.mp4
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj