Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, marko-kolo napisał:

no patrz a'' wielki ekspert'' tu twierdzi że nie mogą płacić za całość tylko musi być w ratach 

Nie manipuluj cudzymi wypowiedziami.  Poniżej prawdziwa wypowiedź "owego eksperta".

Dnia 4.10.2018 o 12:26, marekfarmer napisał:

Przed 26  nie mogli  naliczać  razem.   Jeśli  teraz   rozdzielają   to  niema to  żadnego sensu  

Opublikowano
5 godzin temu, Remek55 napisał:

jak jest w końcu z tą suszą tydzień temu w gminie mi gadali że polisa do 20 kwietnia uwzględnione teraz od kogoś, że ci co nawet w czerwcu mieli to uwzględnią bo polisa jeszcze do poznania pójdzie, że jakoś minister przedłużył coś wiadomo czy nieprawda i że później więcej dostanę itd.

W dniu w jakim była komisja na polu ,musiałeś mieć ubezpieczone .Należy tu zwrócić uwagę ,na termin w jakim wykupiłeś polisę ,bo jest karencja bodaj 2 tygodnie ,jak się nie mylę .

Opublikowano

Ale ekspert twierdzi że minister przedłuży termin składania wniosków. Wniosek można złożyć bez protokołu suszowego w terminie do konca pazdziernika. Potem trzeba będzie uzupełnić. Agencja musi przyjąć. Tak wynika z ptzepisow.

Opublikowano
8 minut temu, AS2 napisał:

Nie manipuluj cudzymi wypowiedziami.  Poniżej prawdziwa wypowiedź "owego eksperta".

czy ja zacytowałem tą wypowiedz ? kto i czym tu manipuluje ?  bo chyba  coś sam próbujesz tworzyć  😉

akurat chodziło mi o innego eksperta który twierdził że tak ma być ....znajdziesz ? czy podpowiedzieć ? 

Opublikowano
Rządowi mówili ze opozycyjne gminy sabotują wnioski suszowe celowo opozniając wysyłanie protokołów suszowych do wojewody. A u mnie wojewoda mazowiecki juz chyba 1,5 miesiąca trzyma protokoły suszowe i nie podpisuje. Ciekawe czy zdąży podpisać i odesłać te protokoły do końca października?
Opublikowano

ja już miałem trzecią poprawkę protokołu  jeśli wojewodzie spasuje to podpisze jak nie to kolejna poprawka  o ch... tu chodzi to już sam nie wiem 

Opublikowano
9 godzin temu, szczypka napisał:

ja już miałem trzecią poprawkę protokołu  jeśli wojewodzie spasuje to podpisze jak nie to kolejna poprawka  o ch... tu chodzi to już sam nie wiem 

U mnie to samo 3 raz do wojewody idzie bo błędy się dopatrzyli a komisja nie jak tak dalej będzie to z pomocy nici

Lepiej go przepisać i wojewodzie nie wysyłać

10 godzin temu, AS2 napisał:

Tak skakaliście tu na markafarmera, że o staszku zapomniałem. Ale jego wypowiedzi ignoruję z automatu, bo szkoda mi czasu na jego brednie.

Ja Twoje też bo większych głupot nikt nie pisze

Opublikowano
7 godzin temu, kissmy... napisał:

Zauważyliście, że w miastach często występują bardzo intensywne opady, które omijają tereny mniej zurbanizowane? Mam nadzieję, że w związku z suszą zagęści się sieć stacji meteo.

To jest normalne zjawisko atmosferyczne wynikające z różnicy temperatur. Miasta bardziej nagrzewają powietrze bo jest beton, jest asfalt są pojazdy są ludzie.

Zapomniałem jak to się nazywa ale w tym roku takie coś nagle utworzyło się nad Łodzią i Białymstokiem (nie tylko nad tymi miastami w tym roku, ale te dwa pamiętam dokładnie)

Wniosek złożony. Niby uznali datę z dnia szacowania szkody. Przynajmniej tak kazali złożyć wniosek i polisę dołączyć która była zawarta przed dniem pobytu komisji na polu. Ale zobaczymy jak wypłacą kasę.. czy 500 czy 250 zł/ha

Opublikowano

I wszystko jasne. Wszystko zależy od agencji powiatowej. Minister to podkreślił i to się sprawdza. Propaganda

Przed przyjazdem ministra pchneli kasę i potem twierdzi jak to rolnicy nie są obdarowani. Szkoda ze do mnie nie zajechał. Kolega z powiatu obok dalej czeka i u niego na wsi pusto jak i u mnie w zachodniopomorskim. 

Opublikowano (edytowane)

W złożonym przezemnie wniosku straty w uprawach zarówno powyżej 70% i ponizej 70%. Orzymałem jedynie decyzję o przyznaniu pomocy do upraw powyzej 70% , poniżej 70% brak decyzji,brak przelewu. czy mam się spodziewac osobnej decyzji dotyczącej upraw poniżej 70% ????

Edytowane przez Damianxx
Opublikowano
Dnia 12.10.2018 o 07:28, kissmy... napisał:

Problemem jest lokalne zróżnicowanie intensywności opadów

Kilka kilometrów ode mnie ludzie mają ładne wałki z IV pokosu. Ja mam pustynię😳 4 bele z 5ha, a reszta traw odsiewana, bo spaliło trawy do korzeni. Siane rok i dwa lata temu. Niestety nie pada i nie wschodzi za bardzo. Pewnie pod osłoną jarych będziemy na wiosnę próbować😔

Opublikowano (edytowane)

A z jakiego powodu mieli komuś nie przyznać ? Wystarczy 30 i powinni przyznać .

Edytowane przez zetorki12