Polecane posty

takiten    2

Witam, wydaje mi się że sterowanie zaworami nie działa tak jak powinno, więc chciałbym się dowiedzieć czy tez tak macie. Sterownie zaworami mam na klawiszach, jeśli przestawię klawisz na pozycję pływającą to zamiast ustawić wolny przepływ na  parę gniazd to  pojawia się  ciśnienie jak jak przy normalnej pracy, bardzo to przeszkadza przy pracy z maszyną na przednim tuzie bo dociska ją zamiast zostawić luźno.  Dodatkowo mam joystick i jeśli przełączę sterownie hydrauliki na niego to pozycja pływająca działa. Pozycja pływająca działa również jeśli zaprogramuje sekwencję. Nie działa tylko na klawiszach, w miejscu pozycji pływającej mam normalnie ciśnienie na końcówce i dotyczy to każdego przycisku. Może robię coś źle lub coś źle rozumie?  Szukałem w ustawieniach ale nie widzę nic co mogło by to zmienić. Mam trzy pary wyjść i na każdej jest to samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axial    9

Jak włączasz pozycje pływającą klawiszem? Bo na początku proste to nie jest...


Wiśta, Wio! Łatwo powiedzieć...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
takiten    2

Pcham do końca aż przeskoczy, bo najpierw idzie lekko  wtedy idzie ciśnienie na końcówkę, potem jest opór i klawisz tak jakby przeskakuje, ale w tamtej pozycji dalej idzie ciśnienie. Jak ciągnę za klawisz to najpierw też jest lekko i idzie ciśnienie, następnie jest opór i jak przeskoczę włącza się przepływ czasowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Axial    9

To twój pierwszy John ze sterowaniem elektrycznym zaworami?  Pytam dlatego, że pozycja pływająca włączana jest przez równoczesne wciskanie i pchanie klawisza. W 6R jest chyba monitor na którym możesz śledzić stan danego wyjścia i powinno Ci pokazać funkcję pływającą. Nie znam serii 6R, ale wg mnie nie włączasz tej funkcji prawidłowo klawiszem.


Wiśta, Wio! Łatwo powiedzieć...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Axial    9

Do włączenia tej funkcji potrzeba trochę wprawy, później już idzie instynktownie.


Wiśta, Wio! Łatwo powiedzieć...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez szostiwf88
      Jeżeli ktoś szuka siłownika do maski John Deere 5620, 5720, 5820 o oznaczeniu AL175748 lub RE206116 to zamiennikiem jest siłownik, sprężyna gazowa FORD Mondeo IV Sedan klapy bagażnika - sedan 03/07- np. (FA Krosno 24477).
      Ja taki wstawiłem pasuje idealnie jak oryginał, a kosztuje ok. 30zł.
    • Przez Mateuszek12
      Witam pomoże ktoś może miał ktoś problem tego typu. Niekce działać mi klimatyzacja w john deere 6910s co to może być za przyczyna.
    • Przez Dominik4321
      Witam mam do wyboru dwie prasy pasowe. Jedna z nich to McHale V660 która posiada 3 pasy. Drugą z nich jest John Deere V451M która posiada 6 pasów. Proszę o wypisanie wad i zalet  tych pras i czy lepsze bele są z prasy 3 pasowej czy 6 pasowej.
    • Przez _Grzesiek_5
      Witam, mam takie pytanie a mianowicie problem. Gdy podłącze np kosiarkę i chce ją podnieść to owszem, podnosi na siłowniku ale gdy puszczę gałkę to kosiarka zaraz opuszcza, tak jakby nie trzymał rozdzielacz albo nie do końca się zamykał, również to się dzieje z podbieraczem przy prasie, podniesie i zaraz opuszcza. Czyżby rozdzielacze do remontu? Czy może jakoś trzeba ustawić? Raz na jakiś długi czas podniesie i trzyma, ale to naprawde rzadko się zdaży 😳
    • Przez mati5048
      Witam. Mam problem z ciagnikiem jd 3640 , po podłączeniu owijarki pod cisnienie oraz oryginalny wolny splyw nieotwiera sie silownik od obcinania foli( sipma maja) wyrzucajac dzwignie na neutralny silownik sie otwiera dodam ze ten silownik otwiera sie neutralnie bez cisnienia. Czyli pierwsze co to pomyslalem, że przyczyna jest ze olej niewraca wolno do skrzyni, dorobilem drugi wolny splyw od gory, silownik sie otwiera ale przewod cisnieniowy drga jak szalony. Niewiem czemu tak sie dzieje, dodam ze reszta wszystko ladnie chodzi a pod innym ciagnikiem normalnie sie otwiera
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj