Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ma ktoś z was zalany traktor turdusem  MD 15w50  ? Bo mam zamiar taki kupic bo wytrzyma wyższe temperatury od zwykłego tylko ciężko go dostać.  Jeśli ktos ma takim olejem zalany traktor to prosił bym o opinie oleju. Z góry dziękuje za odpowiedzi. 

Opublikowano

Gringo1 napisał:

Jaki olej stosujecie do hydrauliki ja mam nh 5020. I orginalny był ambra ale cos tam dolewalem agro stou i teraz chce wymienić calego co polecacie

Ja tam leje ambre może droższy ale jakościowo bardzo dobry olej.

Opublikowano
23 godziny temu, tomekmtz napisał:

Witam. Czy ma ktoś z was zalany traktor turdusem  MD 15w50  ? Bo mam zamiar taki kupic bo wytrzyma wyższe temperatury od zwykłego tylko ciężko go dostać. 

Musisz się liczyć z tym że taki olej jest gęściejszy i mogę być problemy zimą z uruchomieniem silnika.

Opublikowano
na zimę im mniej przed W tym lepiej, na lato im wyżej za W to.lepiej, ale to tak w skrócie i czysto teoretycznie, bo są silniki które za dużej lepkości i za grubego filmu smarnego " nie lubią " a raczej nie są pod taki zaprojektowane, ale to już temat rzeka
Opublikowano
ogólnie oleje to temat rzeka, 15w40 a inny 15 w 40 to może być przepaść i jeden w minus 10 będzie pompowalny a inny będzie glutem. Zależy z jakiej bazy robiony i jakie dodatki ma i ile tych dodatków
Opublikowano (edytowane)

60-tka nie 60-tka ciągnik który prasuje lub coś robi ciężkiego w lato warto pokusić się o drugą cyfrę 50 

@Bartek933 Podczas sprzątania znalazłem stary tłok który wyrzuciłem zdjęcia nie mam ale zrobię,Turdus jak dla mnie zszedł na psy już Orlen lepszy 

Edytowane przez Adi96

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez martinezo
      Witam.
      Zwracam się z pytaniem, jakim środkiem lub olejem konserwujecie swoje maszyny po zakończonym sezonie??
      Wiadomo, że najpierw trzeba maszynę dokładnie umyć, ale jak już wyschnie to stosujecie jakąś powłokę ochronną np. z jakiegoś oleju?? jeśli tak to, proszę o wskazówki jaki środek najlepiej zabezpiecza przed korozją elementy robocze i lakier maszyny (pomijamy olej przepracowany).
      Pozdrawiam użytkowników
    • Przez MFargo
      Ile jest w filtrów od hydrauliki w Massey Ferguson 2 czy 3 i jakie zamawiacie?
    • Przez przemek111447
      Witam.slyszałem ze jest dobrym rozwiazaniem dolanie benzyny do oleju napedowego w ilosci 5l na 70l oleju napedowego.Czy to dobre rozwiazanie i czy ktos to praktykował?A moze macie inne rozwiazania o ktorych nie wiem .....chetnie poczytam o tym i moze cos innego wybiore.Takie rozwiazanie z benzyna chce zastosowac w zetorze 7340 z 2003r i 3 letniej 110km forterze.
    • Przez jgcentrum
      Szanowni Państwo,
      W przypadku zapotrzebowania na wszelkiego rodzaju filtry (m.in. powietrza, oleju, hydrauliczne, przemysłowe) oraz łożyska, uprzejmie proszę o przesyłanie zapytań ofertowych. Z przyjemnością przygotujemy dla Państwa indywidualną ofertę dopasowaną do potrzeb.
      W razie pytań służę pomocą.
      Z wyrazami szacunku,
      [Twoje imię i nazwisko]
      JG Centrum Techniczne
      📞 +48 453 238 260
      📧 kontakt@zaopatrzenieprzemyslu.pl
      🌐 www.zaopatrzenieprzemyslu.pl
      Zapraszam również do zapoznania się z filtrami na naszym sklepie allegro link poniżej:
      https://allegro.pl/uzytkownik/Jgcentrum
  • Dodaj nową pozycję...
v