Skocz do zawartości

Opryskiwacz Biardzki [połączone]

andzin

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ale np comet ma pompy mosiężne i identyczne z innego metalu. Różnica w cenie kolosalna

Przed chwilą, thor1984 napisał:

@jajonasz manometr był podmieniany i wynika, że mój dobrze wskazuje. @Agrest ja rozumiem, że książka książką ale kurna żeby o tyle zawyżać to niepojęte. Pany a jakby powiększyć dyszę w mieszadle aby więcej cieczy nim szło?

Bez sensu, samo się rozrobi.  Pryskaj na mniejszym ciśnieniu.

@stempos1980 manometr podmienialem od drugiego opryskiwacza sadowniczego który posiadam, pokrętło ustawione w tej samej pozycji, 1200 obrotów na ciągniku i na jednym i drugim jak w mordę strzelił 3 bary. ten zawór główny z pokrętłem od ciśnienia też nowy. Może niepotrzebnie robię szum ale wydaje mi się że nie powinno tak być.

1 minutę temu, Agrest napisał:

Kwestia prędkości też ma znaczenie. 

Jak ją mierzysz? GPS czy myślisz że tyle jedziesz?

Jeśli ustaliłeś parametry na twardym podłożu to w polu będziesz miał mniejszą prędkość po mimo tych samych obrotów.

Ważne też co się miesza w zbiorniku.Inaczej leci sama woda a inaczej 3 lub 5 składników zmieszanych.Im więcej mikstur tym mnie cieczy idzie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez piotrk1233
      Witam!

Opryskiwacz 400/12m. Pompa polska 120l/min.

Od pewnego czasu mam problemy z opryskiwaczem. Mianowice nie trzyma mi ciśnienia.
      Mam ustawione na 3 bary, a ciśnienie skacze sobie od 2-3,5. W pompie zmieniłem już membranę, zaworki i problem nie zniknął. Co może być przyczyną?
    • Przez Adi118
      Witam, zamierzam kupić opryskiwacz zaczepiany i zmieścić się w budżecie 20 tys. na tą chwilę moim faworytem do zakupu jest opryskiwacz Biardzki 15m 1500l chciałbym zaczerpnąć opinii na jego temat. Głównie nurtuje nie jego pompa o małej wydajności nie wiem czy 130 l/min to nie za mało jak na taki opryskiwacz. 
    • Przez arteko_2
      Witam, mam problem ze zbiornikiem w opryskiwaczu Biardzki 400l, mianowicie zbiornik się rozszczelnił i chciałbym się zapytać czy można go skleić jak tak to czym? Ktoś miał podobny problem i go rozwiązał "domowym" sposobem?
    • Przez bonus25
      Co zrobić ze składającymi się lancami podczas pryskania w opryskiwaczu Biardzki 
    • Przez wujo_usiu
      Witam. Sprzedam opryskiwacz Biardzki 800 l , lance długości 15m , kupiony nowy w 2016 r , używany tylko 2 razy , jest w stanie idealnym , cena 3800 do negocjacji , woj. Łódzkie , powiat Zgierski . Dodatkowe info: http://biardzki.eu/produkty/opryskiwacze-zawieszane/800-litrow/

• Dodaj nową pozycję...