Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Se mieszczuchy kupią parówki drobiowe . Akurat ich interesuje cena świń . I tak każdy mieszczuch wie , że tym chłopom , to tylko dają .

Nie gadaj, są jeszcze mieszczuchy nie po nowym gimnazjum i oni zaczną się zastanawiać, w której kieszeni lądują gigantyczne zyski ze sprzedaży mięsa. Mam wuja w mieście, który jak się dowiaduje ode mnie ile kosztują zboża, buraki, świniaki to za głowę się łapie, jak porównuje to z cenami sklepowymi. On jednak liczy wszystko w głowie, nie potrzebuje kalkulatora, żeby wiedzieć ile to jest 5x6.

Opublikowano
11 minut temu, Kazik80 napisał:

Widzę, że władza robi wszystko co może, byleby wypędzić hodowców trzody zimą na drogi. To się źle skończy dla PiSu. Jak się mieszczuchy dowiedzą, że świniaki po 3,5 zł, a za kiełbasę 20 złotych mają zapłacić w sklepie, to też się wkurzą, bo Polak głodny...

Mieszczuchy wiedzą doskonale ile jest , tylko mieszczuch wie ile gospodarstwa biorą za suszowe  jaka kasa tu zęby ostrzą .

• Like 1
Opublikowano

Zetorki mieszczuchy zaczynają doceniać jakość prosto od rolnika, jest ich  więcej ,jedyne co ich boli to dopłaty i suszowe  ,ale jak ich uświadomić  w rozmowie to juz inaczej to postrzegają   

Opublikowano
11 godzin temu, Kazik80 napisał:

Widzę, że władza robi wszystko co może, byleby wypędzić hodowców trzody zimą na drogi. To się źle skończy dla PiSu. Jak się mieszczuchy dowiedzą, że świniaki po 3,5 zł, a za kiełbasę 20 złotych mają zapłacić w sklepie, to też się wkurzą, bo Polak głodny...

A co to za kiełbasa po 20 zł bo nie spotkałem  ,chyba bez mięsa na drogi nikt nie wyjdzie bo po to są dopłaty i kontrkty by rolnik siedział w domu albo w knajpie

Opublikowano
52 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ale naród to kupuje więc pretensje do siebie powinna iść kampanai informacyjna z Funduszu promocji na który płacimy a Lidl sobie robi promocje z tych pieniędzy

https://www.pepper.pl/promocje/lidl-mieso-mielone-wieprzowe-za-249-zl-105051

Tak społeczeństwo kupuje bo tego co jedzą znajomi nie widzą ale już samochód, ubranie, wczasy tym trzeba przed znajomymi się pokazać.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, AdamRo napisał:

Wy się kurde zapytajcie samych siebie skąd są wasze warchlaki w chlewniach za kilka baniek kredytu. Nie z Danii przypadkiem ?

Ja akurat mam cykl, zamknięty 

Co do petycji to dzwoniłem do POLSUSA niestety dyrektora nie było ale powiedziano mi że pracują nad sprawą

A do Lidla też dzwoniłem i w dobie znakowania i monitorowania cykli produkcji żywności oni nie wiedzą bądź nie są wstanie określić skąd pochodzą świnie zostawiłem e maila mają mi odpisać. Ale to nie zwalnia was od dzwonienia do nich. Polski konsument powinien wiedzieć gdzie to biegało 

Edytowane przez adamn999
Opublikowano
4 godziny temu, Sadek napisał:

Tak społeczeństwo kupuje bo tego co jedzą znajomi nie widzą ale już samochód, ubranie, wczasy tym trzeba przed znajomymi się pokazać.

Schab w Lidlu 7,50 pietruszka 8 zł

Opublikowano

żywa świnia 3.5 a szynka z tłuszczykiem 33.90  mają bitkę skur...

Opublikowano
23 minuty temu, szczypka napisał:

żywa świnia 3.5 a szynka z tłuszczykiem 33.90  mają bitkę skur...

No bo wiesz jak to mowia bo im koszty produkcji rosna. A my to niby darmo mamy tak se mysla jak taka cene daja i nam koszty wogule nie rosna....

Opublikowano
7 godzin temu, walkol napisał:

A ja chcę zrezygnować z hodowli świń i nie spełniam do tego warunków.... bo nie ma żółtej strefy w mojej gminie i jak tu normalnie.funkcjonować ???

Zrezygnowac mozesz. Tylko nie dostaniesz odszkodawania za zamkniecie produkcji....ciezko jest funkcjonowac a nawet bardzo.......

Opublikowano
9 godzin temu, raul7031 napisał:

3,85 netto przy 15 sztukach, ponad rok temu za podobne wagowo 15 sztuk 3 tys. więcej...

Głupot nie pisz rok temu ta sama cena była

8 godzin temu, walkol napisał:

A ja chcę zrezygnować z hodowli świń i nie spełniam do tego warunków.... bo nie ma żółtej strefy w mojej gminie i jak tu normalnie.funkcjonować ???

Strefa nie ma znaczenia 

Opublikowano

Odpowiedź z lidla

Szanowny Panie,

dziękujemy Panu za kontakt z naszą firmą i zainteresowanie oferowanym asortymentem.

W odpowiedzi na Pana zapytanie pragniemy Panu wyjaśnić, że mięso marki Rzeźnik dostarczane jest przez wielu różnych producentów, stąd nie możemy udzielić Panu ogólnej informacji. Zapewniamy jednak Pana, że na mięsie wytworzonym ze zwierząt pochodzących z Polski informacja o tym znajduje się na opakowaniu artykułu.

• Haha 1
Opublikowano

Nie ma takiej możliwości[w praktyce] że da radę zrezygnować oficjalnie i dostać odszkodowanie u nas sąsiad próbował 4 razy była kontrol ,on  olewał  zalecenia ,tylko chciał ż  zlikwidować w zamian za odszkodowanie,podczas ostatniej wizyty postraszyli że walną zakaz sprzedaży + mandat i nie ma mowy że dostanie odszkodowanie za wygaszenie produkcji [roczna sprzedaż ok 40szt],niezmienne 4,2 za kg od 1,5 miesiąca

Opublikowano
7 tygodni sprzedawalem ostatnie duże tuczniki w cenie 4zl(placilo juz 3.80) cieszyłem sie ze mialem dużo warchlakow i za miesiąc półtorej sprzedam je trochę drozeje ale widze od 7 tygodni cena bez zmian ale świnie rosną soje z premiskami z josery zjadają i znów sprzedam po kosztach....,co za kraj. gdyby tak szło spełnic warunki i sprzedawać wyroby swoje to zaraz bym w to kase zainwestował i przerabial pare tucznikow w miesiącu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v