Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kr9292 napisał:

W mlekovicie święta się skonczyły i premia też. Za styczen bez premii czyli jakieś 1,6-1,65.

niby przy jakiej ilości i parametrach tyle Ci wyjdzie???  bo u mnie to z premią w tych granicach brutto wychodzi dla watowca

Opublikowano

U mnie podobnie wychodziło z premią. Za kilka dni będę wiedział, ale  max 1,6 brutto,  bo parametry będą wysokie.

Opublikowano
4 godziny temu, TomaszKysiski napisał:

niby przy jakiej ilości i parametrach tyle Ci wyjdzie???  bo u mnie to z premią w tych granicach brutto wychodzi dla watowca

Dokładnie nie liczyłem ale z premią przy ponad  20 tys litrów, parametrów dokładnie nie pamietam ale ok 4,4 tł i 3,5 białko wyszło mi 1,7586 zł brutto dla ryczałtowca. Centrala

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrass napisał:

Osm Koło od 1 stycznia -15 gr. info od kierowcy z paszami, moze ktos z Koła potwierdzic ?

Wydaje mi że poprostu nie będzie premii która dolożyli w grudniu 

Opublikowano
1 godzinę temu, TomaszKysiski napisał:

w oddziale do którego oddaje płacą tylko za tłuszcz i przy tej samej ilości co u Ciebie  i tłuszczu 4.2 wyszło  razem z premią 1,6107  brutto dla vatowca to  piękna różnica

To do jakiego oddziału dajesz?

Opublikowano
18 godzin temu, wille napisał:

Panie Sebek długo czekałaś na decyzję z Sierpc bo ja też czekam a jak można wiedzieć to skąd jesteś dzięki

1,5 roku się starałem na moim profilu pisze skąd jestem

Opublikowano
Dnia ‎02‎.‎01‎.‎2018 o 19:45, sebek1981 napisał:

Do Łowicza mam sentyment i mam nadzieje że przetrwa ten zakład..

A  co mówili w agrobiznesie?

Nowa Prezes Łowicza nie radzi sobie. Konin należał do Łowicza na podstawie umowy o współpracy. Nowa Prezes ją wypowiedziała i chciała w Koninie ograniczyć produkcję i zwolnić ludzi. Do Konina też należy Sosnowiec. Tam już ludzi pozwalniała i ograniczyła produkcję. Obecny Prezes Konina udał się do Koła i tam zgodzili się przyłączyć Konin. Jak nowa Prezes się o tym dowiedziała to chciała odwołać to wypowiedzenie, które sama im dała, ale Prezes z Konina z Radą już się nie chcieli zgodzić to ta prezes chciała odwołać Prezesa, ale na radzie przegłosowano pozostawienie prezesa na stanowisku i nowa prezes postanowiła zwołać popierających ją rolników z Łowicza, żeby pojechali okupować zakład w Koninie, zwołała telewizję i to w agrobiznesie pokazali. To oczywiście wyrywkowo pokazali. Tyle niestety u nas się dzieje.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, michatek napisał:

hehe to gdzie im do mlekovity

Umiesz czytać ze zrozumieniem? 1770mln litrów z własnej sprawdzonej bazy skupowej!! Niech się mlekovita pochwali ile skupuje jako mlekovita a ile kupuje białego niewiadomego pochodzenia.  Po za tym to nie miejsce do takich pogawędek!!! Piszcie w luźnych rozmowach!!

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Jeśli masz takie dane to napisz ile Piątnica skupuje białego surowca niewiadomego pochodzenia?

Opublikowano

Przestaną inwestować to dadzą nam najlepszą cenę w kraju pożyjemy zobaczymy. Mlkekovita posiada mleko no GMO a herezje i obrażanie po części i mnie jako producenta pisząc niewiadomo czego uważam za cofanie się w rozwoju i opisywanie własnej produkcji ☺

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

mlekovita i polmlek kupują najwięcej sera z Niemiec i to w cenie ok 10zl

Kolego bo tymi firmami rządzą tacy ludzie. Jak widzę napis mlekovita to zugac mi się chce patrząc na to co robią zero szczerości i patriotyzmu. Mlekpolbchociaz coś sobą reprezentuje choć by jakością produktów to jest lider polskiego mleczarstwa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v