Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam fakturę 1,48 zł brutto Łowicz parametry pisałem wcześniej

@ DO ADMINISTARTORÓW - jak dobrze pamiętam to tutaj była przyjęta zasada mleczarnia ilość skład mleka i cena a co drugi post to spam z pytaniem o oborę, maszyny, kolejkę do mleczarni i oszukiwaniu na próbach .., panuje ktoś nad tym ? Bo ostatnio przewaliłem 3 zakładki postów gdzei były dwa posty o cenie. sorry

Opublikowano
4 godziny temu, ukaszProcho napisał:

To i tak masz dobra cenę ja dojac 15 tys w styczniu będę miał 1.4 zl 

Podałeś razem z sąsiada czy jak? :D

Dnia 8.01.2018 o 12:08, ukaszProcho napisał:

Zbiornik 1200 to jest otwierany od góry a nie cysterna. Potrzebuje taki bo juz mam prawie 300 l dziennie czyli 4-udojowy teraz miałby co robić q 2-udojowy jest w stanie schodzić w tym samym czasie 600 l. Agregat będzie miał 2,5 kw. 

Opublikowano
8 godzin temu, atomik napisał:

mam fakturę 1,48 zł brutto Łowicz parametry pisałem wcześniej

@ DO ADMINISTARTORÓW - jak dobrze pamiętam to tutaj była przyjęta zasada mleczarnia ilość skład mleka i cena a co drugi post to spam z pytaniem o oborę, maszyny, kolejkę do mleczarni i oszukiwaniu na próbach .., panuje ktoś nad tym ? Bo ostatnio przewaliłem 3 zakładki postów gdzei były dwa posty o cenie. sorry

Od parametrów zalezy cena

Opublikowano (edytowane)

OSM Czarnków za grudzien 1.35 netto ilosc powyżej 30 tys 4.0tł , 3.3 białko - obniżka ponad 15 groszy

Edytowane przez pio46
Opublikowano
Dnia 9.01.2018 o 23:59, pedro2 napisał:

Podałeś razem z sąsiada czy jak? :D

Doje 15 tys a kupuje zbiornik 1200 żeby mieć zapas bo odbierają ode mnie codziennie po 500 l a wiadomo czy za pół roku nie będę odbierać co dwa dni? Noni dochodzi to ze cały czas zwiększam wiec nowy musi być większy nie rozumiem twojego cytowania. A za grudzień przy tej ilości cena wyszła 1,5 zł potrącenie na udziały 2 gr. Za styczeń minus 9 gr. 

Opublikowano

Premi raczej nie będzie, wczoraj wypłata na konto weszła a kartki żadnej. Nie chcieli robić przykrości informacja że zabierają premie świąteczną ;-)

Opublikowano

Oddział Działdowo Mlekovita 1.73zł przy bardzo niskich parametrach tl3.8 białko 3.1

Opublikowano
33 minuty temu, loik92 napisał:

Premi raczej nie będzie, wczoraj wypłata na konto weszła a kartki żadnej. Nie chcieli robić przykrości informacja że zabierają premie świąteczną ;-)

I tak takiego Mikołaja jak w Sierpc ,to w innych mleczarniach próżno szukać :)

Opublikowano
10 minut temu, DanielFarmer napisał:

kosacki ale napisz że 21gr na udział poszło a nie ludziom ciśnienie podnosisz

Udziały też są moje więc pisze ile dostaje na fakturze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v