Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 4.01.2021 o 22:30, lukasz20 napisał:

Pierwsza dawka około 60 dni przed spodziewanym terminem porodu.

Druga dawka około 21 dni przed spodziewanym terminem porodu.

Trzecią dawkę należy podać około 15 dni po porodzie. 

Ja trzecią dawkę dawałem później jako przypominająca tylko przy problematycznych sztukach. Teraz tylko 2 pierwsze dawki. U mnie bez szczepień schodziła karencja i od nowa ćwiartka chora. 

Można tak robić, pod warunkiem, że masz ampułki 1-dawkowe. U nas najmniejsze są 5-dawkowe, a w ulotce jest napisane, że należy zużyć natychmiast

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

że chciałem pomóc 🤔

oj, że czekałeś az trzecia osoba cos napisze 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ idź Ty.

Opublikowano

poprostu patrzę że nie dociera to podbijam a że nie jestem takim autorytetem jak Ty 🤭😉😀 to i tak jak grochem o ścianę 😜

niektórym to i 100 razy tłumaczyć to za mało tak jest z jednym na znalezione na ale.....

• Haha 1
Opublikowano

Ja autorytetem? 😂😂😂 chyba w dziedzinie wymyślania sobie problemów 😆🤣 

A kto to taki? 🤔🤔🤔zaraz tam zajrzę 🤔

Opublikowano
9 minut temu, leszek1000 napisał:

Ważne żeby pomoc koledze. Wczoraj niestety zmarł były pracownik i osoba która nauczyła mnie doić. Miał 45lat. 

oj smutne :( strasznie młodo 😪

Opublikowano

ubac na uberisa można przechowywać i dlużej nawet bez lodówki aby nie w piekarniku starvack w chłodni można dzielic i przechowywać dalej

leszek1000 napisał:

Ważne żeby pomoc koledze. Wczoraj niestety zmarł były pracownik i osoba która nauczyła mnie doić. Miał 45lat. 

jaka przyczyna smierci?

Opublikowano

Na wzdęcia to napewno nie drożdze tudzież piwo bo jeszcze bardziej wzdyma. Wóda(dla krowy to z 0,5 l minimun) . Dobrze dać kostkę soli jak nie ma (liże i zawsze coś odgazowuje) ze specyfików to stosowałem :

https://allegro.pl/oferta/tympakon-przeciw-wzdeciom-u-bydla-250-ml-wzdecia-9200905244?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_firma_przemysł&ev_adgr=Rolnictwo&gclid=Cj0KCQiA3NX_BRDQARIsALA3fIICwZggBzPz4CfEnizt4MmpNZMYjHYnKzpm7WHy7J3mj9LhrVK3WfoaAioVEALw_wcB

a i jeszcze można wlewać olej jadalny jak wzdęcie przez zapchanie ksiąg

• Like 2
Opublikowano
asus921 napisał:

Orientuje sie ktos jaki jest koszt kexxtone? W sensie samego bolusa, nie uslugi.

u mnie wet nie sprzedaje tylko z podaniem

Paulina1985 napisał:

Ja autorytetem? 😂😂😂 chyba w dziedzinie wymyślania sobie problemów 😆🤣 

A kto to taki? 🤔🤔🤔zaraz tam zajrzę 🤔

musiała byś temat na conajmniej pół roku wstecz czytać 🤣🤣😁

Opublikowano

Ja się ostatnio pytałem to mi powiedział 110 zł i się pytał ile trzeba 😁

Opublikowano

155 zł kexton z podaniem. 

Mieli w tym roku uwolnić kextona od patentu, ale czy będzie tańszy to nie wiem.

Krowie można wlać śmiało 0,75 l, nawet po 1l nic jej nie będzie. 

Była taka jedna co przez dwa tygodnie balowała, jak nie wódka to drożdże i olej, lekarz krzyżyk na niej postawił a krowa wyszła z choroby i nałogu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ubac na uberisa można przechowywać i dlużej nawet bez lodówki aby nie w piekarniku starvack w chłodni można dzielic i przechowywać dalej

jaka przyczyna smierci?

Prawdopodobnie miał marskość wątroby, ale nie chciał się przyznać. Zbierała się woda w brzuchu, niestety  wiemy jak obecnie stoi służba zdrowia. Pewnie dali kroplówkę i przeciw bóle i zostawili na pewną śmierć.  

Wcześniej był w szpitalu, ale wypisał się za żądanie. Szkoda człowieka, ostatnio pomagał w żniwach. 

Edytowane przez leszek1000
Opublikowano
5 minut temu, karol6130 napisał:

Mieli w tym roku uwolnić kextona od patentu, ale czy będzie tańszy to nie wiem.

Powinien być. Przynajmniej zawsze tak jest, że gdy wchodzą zamienniki innych firm to w lepszych cenach

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

musiała byś temat na conajmniej pół roku wstecz czytać 🤣🤣😁

dałam se spokój, jeśli nie o ursusa chodzi to nie wiem 🤷‍♀️ i chyba nie chcę 🤔 

Netflix powrócił 🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Opublikowano
28 minut temu, Paulina1985 napisał:

dałam se spokój, jeśli nie o ursusa chodzi to nie wiem 🤷‍♀️ i chyba nie chcę 🤔 

Netflix powrócił 🥳🥳🥳🥳🥳🥳

Kurna a mi na tym. Laptopie nie działa... Trzeba nowy kupic

Opublikowano

Czytałem rano o tych wzdeciach zachodze w południe a umnie to samo, cielak juz głosno jeczał - przebiłem gruba igło wlałem cwiare i zyje poki co. U mnie kextone 175 z usługa:/ a i tak krowa ''wypluła'' :D

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284

Mam ze 30 sztuk, jet co wybierac. Z waga interesu nie bylo, to moze z laptopem zrobimy.xD

P.S

Co do kexxtone to kazdy podaje cene z usluga, a ja pytalem o cene samego bolusa. Chyba, ze naprawde nie do dostania osobno. Ceny widze od 110 do 160 za usluge, wiec duze zroznicowanie (u mnie 150). Kazdy wet pewnie te 3 dyszki minimum za dojazd liczy, wiec mysle, ze sam bolus wiecej niz 70-80 PLNow nie kosztuje.

Edytowane przez asus921