Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał:

Mam 12 75 jak by mi padł to nie ma czym wypchać obornika

Wyjmiesz jednego z Masseya...że też zawsze Ci muszę tak...kawę na ławę 🤦🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Jakieś krowy czy jałówki ma ktoś sprawdzone na handel ?, Czyżew Nur, Sokołów ?  

Nur? Skąd jesteś? 

Opublikowano
Leszy napisał:

14 minut temu, pedro2 napisał:

Tak jak z wycielaczem. Kąsa kogoś, że dobre krowy to same się cielą, zły dobór buhajów... a za kilka dni wstawia linki który wycielacz lepszy. 

Akurat wycielacz dobra rzecz, nawet jak użyty tylko kilka razy w roku. 

jsk z agregatem prądotwórczym lepiej mieć a nie używać niż nie mieć i potrzebować ...

• Like 1
Opublikowano
robert1226 napisał:

Bo te postulaty nie do końca z mleczazami w parze , nic mie ma w postulatach o tanim mleku , wołki zborzowe tylko krzyczą o niskiej cenie kukurydzy i pszenicy a gdzie mleko.

Jak Ciebie mają dopuścić do głosu jak w słowie zboże robisz błąd? Ta mleczarze, znam lepsze określenie ;D

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

miałem w swojej karierze 3 cielaki bb i z żadnym nie było problemów 😉

Też miałem i cały czas zacielam i wyskakują same :d na czysto rasowe hf to myślę że bez zastanowienia możesz zacielac. A jak wychodzi na mieszankach tego nie wiem 

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Mam 12 75 jak by mi padł to nie ma czym wypchać obornika

100aph miałem zapasową jutro może podjadę i sprawdzę albo pojutrze jak traktor rozkręcą i po części będę jechał 😉🤭

Opublikowano (edytowane)

Jak znasz i potrafisz to napisz i uświadomij nas , a nie tylko się czepiasz i szukasz zaczepki .

5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Jak Ciebie mają dopuścić do głosu jak w słowie zboże robisz błąd? Ta mleczarze, znam lepsze określenie ;D

Edytowane przez robert1226
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

coś jest na rzeczy a ciekawi mnie te. temat 😄

Zauważyłem, że Cię ciekawi po wczorajszym linkowaniu filmu. Moim zdaniem temat dobry i będę chciał się w to pchać 

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

robert1226 napisał:

Bo te postulaty nie do końca z mleczazami w parze , nic mie ma w postulatach o tanim mleku , wołki zborzowe tylko krzyczą o niskiej cenie kukurydzy i pszenicy a gdzie mleko.

a gołęmbiarze 🤔 Dyzio to takie stare określenie gołęmbiarza tsk więc czy gołęmbiarze o coś postulują 🤔🤪

• Confused 2
Opublikowano
50 minut temu, robert1226 napisał:

No po części racja. 

może dlatego, że mleczarze się nie angażują. Myślę, że nie byłoby problemu z dołączeniem postulatów. Ale ogólna WPR jako taka hodowcom też nie na rękę.

• Like 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

FarmerDyzio napisał:

robert1226 napisał:

a gołęmbiarze 🤔 Dyzio to takie stare określenie gołęmbiarza tsk więc czy gołęmbiarze o coś postulują 🤔🤪

Tak postulują. Chcemy żebyś ograniczał się do jednego błędu ortograficznego w każdym ze zdań które tutaj piszesz. Myślisz, że to realne ?

• Haha 2
Opublikowano

Dlatego że nie do końca postulaty a nie ze wszystkie do du..... Bo akurat że kukurydza i pszenica tania to nawet na rękę producentom mleka ( tak dokładnie napisałem żeby się dyzio marzyciel nie czepial).

4 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Tak postulują. Chcemy żebyś ograniczał się do jednego błędu ortograficznego w każdym ze zdań które tutaj piszesz. Myślisz, że to realne ?

To weź  osrancu mnie powieś bo słownik nie poprawił błędu. 

Znalazł się bezbłędny. 

O kurcze jak ja bym chciał die spotkać z niejednym szczekaczem z AF ciekawe czy by taki mądry był na żywo.

• Like 2
Opublikowano

Teoretycznie powinno być hodowcom na rękę, że wjeżdża tanie zboże. 

Ale u nas w praktyce to trochę inaczej wygląda. Potaniały Ci pasze jak z upadliny wszystkie firmy ciągnęły ten pozaklasowy badziew? 

Chyba nie. 

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

No po części racja. 

może dlatego, że mleczarze się nie angażują. Myślę, że nie byłoby problemu z dołączeniem postulatów. Ale ogólna WPR jako taka hodowcom też nie na rękę.

Na proteście w sąsiednim powiecie 75% to byli mleczarze. I z tego co wiem, na kolejny też pojadą 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał:

Zauważyłem, że Cię ciekawi po wczorajszym linkowaniu filmu. Moim zdaniem temat dobry i będę chciał się w to pchać 

musimy sie numerami wymienic :D

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

O dawno Cię nie było widać. Siemano. Protestowałeś?

Szkoda jęzora 

nie mam czasu jak sie dorobie tak jak oni to dopiero bede ;) 

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Może kiedyś. Narazie dojne. Ale to też jeszcze chwila, bo pewne przeszkody mam

Poczekaj jeszcze. Kilka lat cieluny mi potrzeba

3 godziny temu, Łolek napisał:

Do kogo ta gadka o tych pokemonach, trzymaj język i nie obrażaj ludzi, masz coś do Sławka to się umów twarzą w twarz i wyjaśnijcie sobie bo zza klawiatury to lekko kozaczysz 

Do nich zadzwoń 

Screenshot_20240130_173048_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Wiesz jak ktoś jest pi....da to potem się kreuje na niewiadomo kogo

3 godziny temu, ThePerkins napisał:

Jakieś krowy czy jałówki ma ktoś sprawdzone na handel ?, Czyżew Nur, Sokołów ?  

Cieplne?

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Bym się nie zdziwił. Miał któryś z bb doczynienia? To prawda z tymi porodami?

Po inseminacji zero problemów. W trzech króli jałówka ulęgła jałóweczke 56kg

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Prawda. Miałem kiedyś byka- miesznka BB z Simentalem-  straszna bestia, z własnego howu, urwał mi się i zapylił jałówke też taką z 600kg. ch*j strzelił cielaka i jałówke przy porodzie. Przede wszystkim weterynarz ch*jowy ale cielak był olbrzymi. Nie polecam.

Bo ojciec to był KUNDEL

po czysto rasowych w pierwszej mieszańce nie miałem problemów. Oczywiście krowy nie kozy

• Like 2