Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, krzychu121 napisał:

Ja podziękowałem i się rozlaczylem :)

Teoretycznie nie wolno ,można zmienić termin . A z kurami i z jajkami to już w ogóle. Oni pytali tylko by  formulaż wypelnić  ,by rubryczki nie były puste 

Opublikowano
7 godzin temu, PRIMO napisał:

O czym Ty piszesz?🤦‍♂️

Właśnie udowodniłeś że nie masz bladego pojęcia o próbach federacyjnych. 

U mnie odkąd zmieniłem mleczarnie ze Szczekocin na Włoszczowe to się zaczęły wyniki pokrywać  :D

Opublikowano
23 minuty temu, tomislawwitow napisał:

W duovacu pulsator chodzi cały czas w jednym rytmie. Nie zwalnia, ani nie przespiesza. Kwestia aparatu czy pulsatora ? 

Obstawiam Pulsator

Opublikowano
15 godzin temu, PRIMO napisał:

O czym Ty piszesz?🤦‍♂️

Właśnie udowodniłeś że nie masz bladego pojęcia o próbach federacyjnych. 

A ty żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie że nawet nie pojmujesz tego co ludzie piszą "jak im się wyniki nie zgadzaly" A ty dalej swoje o tym że federacja to najlepsze co może człowieka spotkać i czujesz się jakbyś Boga za nogi złapał 

Opublikowano
49 minut temu, tomislawwitow napisał:

W duovacu pulsator chodzi cały czas w jednym rytmie. Nie zwalnia, ani nie przespiesza. Kwestia aparatu czy pulsatora ? 

Aparat bo to on reguluje pracę pulsatora ale sprawdzenie pulsatora napewno nie zaszkodzi. 

2 minuty temu, Domiś10 napisał:

A ty żyjesz w swoim wyimaginowanym świecie że nawet nie pojmujesz tego co ludzie piszą "jak im się wyniki nie zgadzaly" A ty dalej swoje o tym że federacja to najlepsze co może człowieka spotkać i czujesz się jakbyś Boga za nogi złapał 

Aż przysypiam 😴 czytając te twoje mundrości.

Opublikowano
1 godzinę temu, tomislawwitow napisał:

Na początku to go porozkręcaj i wyczyść bo może jakiś kanał zapchany .

A pływak die podnosi.?

Opublikowano
21 minut temu, PRIMO napisał:

Aparat bo to on reguluje pracę pulsatora ale sprawdzenie pulsatora napewno nie zaszkodzi. 

Aż przysypiam 😴 czytając te twoje mundrości.

Jeżeli wynik pokrywa się z mleczarnia oraz niezależnym laboratorium a z federacji jest całkiem inny wynik z tego samego mleka to rolnik jest winny bo kto inny może być  przecież federacja to jeżdżącą Magda Gessler wszystko robią najlepiej na świecie 

• Like 1
Opublikowano

Jak wyniki były kosmiczne i nijak się miały z rzeczywistością to jak dzwoniłem do tej mądrej federacji to mi próbowali wcisnąć ciemnotę że oni badają inna metodo i dlatego są różne wyniki .

• Like 1
Opublikowano

Akurat nic Ci nie wciskali bo badają inna metodą. Tak jak i każda mleczarnia ma raczej inne urządzenia, w jednej wyjdzie Ci antybiotyk a w drugiej nie wyjdzie. 

Federacja nie rozdaje pieniędzy jak Mikołaj tylko to my ja utrzymujemy i trzeba dobrze z niej korzystać żeby zarobić więc nie każdy po prostu potrafi z tego korzystać. 

Tak jak wcześniej mówiłem 98% ludzi w federacji nie wychodzą takie jaja więc ja bym się przyjrzał waszym przypadkom szczególnie. Może to być też wina zootechnika albo po prostu macie lipe w mleku a mleczarnia was głaszcze po dupce 😁

Opublikowano

Akurat czy badane tak czy  siak to wynik ma wyjść taki sam , jak będziesz dodawał 5+5 to czy liczysz to na palcach czy na liczydłach czy kalkulatorem to ci zawsze wyjdzie 10 czy każdy sposób liczenia to inny wynik .

Gdy bym oddawał do jakiegoś połmleku to może by klepał,ale oddaje do Sierpca a tam niema czegoś takiego , o czym już pisałem. 

Opublikowano
4 minuty temu, robert1226 napisał:

Akurat czy badane tak czy  siak to wynik ma wyjść taki sam , jak będziesz dodawał 5+5 to czy liczysz to na palcach czy na liczydłach czy kalkulatorem to ci zawsze wyjdzie 10 czy każdy sposób liczenia to inny wynik .

Gdy bym oddawał do jakiegoś połmleku to może by klepał,ale oddaje do Sierpca a tam niema czegoś takiego , o czym już pisałem. 

Przecież mleczarni by było na rękę zapłacić za pkl bo byś z automatu miał -xx gr 

Opublikowano

Jest coś takiego jak kierownik regionalny w federacji, trzeba było to drążyć i drążyć a nie uciekać od problemu. 

Pisałeś że w wynikach skakały komórki no i na diagramach widziałeś to. W zbiorniku mleko się wymieszało i bylo dobre i Sierpc brał. Przecież nie badają Ci mleka od każdej sztuki. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomislawwitow napisał:

Duovac winien. Czy to się stało samoistnie, czy po jakimś przeglądzie ( naprawie )duovaca?

Opublikowano

A ci powiem więcej że inspektor zaczął die do mie przy......c że jak patrzy na te wyniki z federacji to widzi że ja coś kombinuje bo to niemożliwe że z tych milionów wychodzi mi w mleczarni średnią poniżej 200 , to mu mówię że może zaraz iść i pobrać próbę z basenu do badania i że może codziennie przyjeżdżać osobiście i pobierać 

Opublikowano
Przed chwilą, robertrolnik27 napisał:

Ulala, grosze 👌

No patrząc jakie ceny windują to naprawde tanio. Może byłoby drożej pare stów przez transport jakby buraki odbierali daleko odemnie, ale widze kręci się doczyszczarka w okolicy.

Opublikowano
13 minut temu, robertrolnik27 napisał:

Jest coś takiego jak kierownik regionalny w federacji, trzeba było to drążyć i drążyć a nie uciekać od problemu. 

Pisałeś że w wynikach skakały komórki no i na diagramach widziałeś to. W zbiorniku mleko się wymieszało i bylo dobre i Sierpc brał. Przecież nie badają Ci mleka od każdej sztuki. 

Bo najłatwiej jest zamieś wszystko pod dywan i dać długą i później oczerniać. 

Opublikowano
3 minuty temu, robertrolnik27 napisał:

Ulala, grosze 👌

Normalna cena. Wyslodka kosztuje 35-45 zł za tonę na cukrowni. Resztę zarabiają pośrednicy. 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Bo najłatwiej jest zamieś wszystko pod dywan i dać długą i później oczerniać. 

To jak mlekpol?