Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

To co zrobić? Jak się pomrowią to będą wchodzić do obory ciągle, a zamknąć na 4 spusty obory też nie mogę.  

wychodzi jakąś ,,odżywkę'' ,ale to koty łażą , a jak napoczęły to mogą być odważniejsze . jak widać w dzień ,to wiatrówką z bliska poczęstować ,ale to jak kto ,,podpowie'' to d*pa .  Ale raczej nikt nie powinien być życzliwy ,bo chodzi o jego tyłek też 🤷‍♀️'

Opublikowano
1 godzinę temu, plati napisał:

Ja mam Alliance w teleskopowej i smigaja już kupę lat. Do bkt jestem okropnie zrażony

Coś się działo z BKT? W zasadzie chyba obie firmy są montowane do maszyn na pierwszy montaż, więc nie powinno być jakiejś lipy

2 godziny temu, Leszy napisał:

Bardziej się pytałem co zrobić z tym co wyciągało. 

Do gminy możesz zgłosić i powinni zabrać (nie wiem czy to ich obowiązek czy dobra wola, ale u nas zabierają), tyle że musisz być cierpliwy, bo oni niechętnie to robią. Już kilka lat temu miesięczny koszt utrzymania przez gminę takiego odłowionego psa to było 2tys zł

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

do którego? zetora obówasz ?

Noo, w Forterze 10 lat temu kosiarka się wypięła z haka (albo zapomniałem zapiąć) i tym czopem uderzyła w bok opony i ją rozerwała. Chłopaki u Artura ją zakleili, ale od razu mówili że nie gwarantują że będzie chodzić. W ciągu 10 lat 2 albo 3x poprawiali, ostatnio nawet dętkę włożyli żeby było mocniej a w sobotę znów puściło. Szkoda opony bo jest jak nówka, no ale bez sensu to ciągłe poprawianie

Brak opisu.

Opublikowano
2 godziny temu, danielhaker napisał:

ten kto Ci zabiera padliny weźmie

bkt 3800-4000, Alliance 4200, mitas 4900, trelleborg 5300, Bridgestone 6900

Bkt trochę oszukuje na rozmiarze sprawdzaj dokładnie w opisie bo rozmiar na oponie podany a w rzeczywistości jest kilka cm węższa, mitas po kilku latach pęka od środka tak jak Continental 

• Like 1
Opublikowano

juuuuuuu,mitas to mina ,opony popękały na bokach jedna za drugą ,niby radialki ,a przy klockach dziury na całym obwodzie .  i tylko kilka lat miały . W trzydziestce jeszcze orginalna z 89 roku siedzi . urwa ,komunę tyle lat szlak trafił ,a ona pamięta 

Opublikowano

Ale dawny Mitas czy już po przejęciu przez Continentala model AC?

Mi jakieś dobre się trafiły, bo mam opony z 33 tygodnia 2007 i są jak nówki, wczoraj jeszcze szukałem specjalnie na wszystkich czterech czy są jakiekolwiek pęknięcia i nie znalazłem ani ryski a na OLX używki faktycznie mają pęknięcia między klockami.

1 godzinę temu, Matmen napisał:

mitas po kilku latach pęka od środka tak jak Continental

Bo Mitas został przejęty przez Conti. W JD mam Cintinentale AC65 i teraźniejszy Mitas jest kropka w kropkę identyczny. Minusem jest słabe czyszczenie z błota. Ciągnik 3km gubi błoto. Dramat

Opublikowano

Bkt faktycznie mam w wozie paszowym jedna i druga Stomilu i bkt jest większa a niby rozmiar ten sam. W owijarce mam bkt 6 lat juz ma to jeszcze naklejka się nie odkleiła ale co tu porównywać jak owinęła pewnie z 4-5tys.

Psy zgłoś do gminy i do piw ze ci zagryzło to powinni przyspieszyć poszukiwania. No chyba że sam upolujesz. A jak chcesz to bym musiał wilki z mojej okolicy ci wysłać. Nam w zeszłym roku małego pipka załatwiły i sasiadow. W tym roku juz 3 zagryzione psy leżą po polach i nawet ich nikt nie sprzątnął. Mój się musiał żreć z czymś bo w krwi byl i w nocy non stop użera jak glupi i wyje

Opublikowano

żadko który pies chce w to wejść . a co do psów rok temu takiego co ktoś wypóścił dwa miesiące ,,łapali,, i dopiero jak go przeztraszyli ja zlapałem ale ten był łagodny inne wpadły na podwórko i pod drzwiami zadusiły kotkę w tym czasie i drugiej wsi zadusiły też kilka kotów i cielaków ale interwencjia w gminie nic nie dała kazali zgłaszać tylko ,,gdzie ich widziano,, ale że działały w gospodarstwach myśliwych to już ich nie ma ale trwało to z pół roku hak jest możliwość to rozwiązać w......

Opublikowano

Znajomy z sąsiedniej gminy zgłosił 2 psy do odłowienia. Łagodne, bez problemu do zabrania. Przyjechali, zabrali i po temacie. Jedzie po tygodniu do miasta i 10km od siebie mija te same psy które tydzień temu od niego zabrali xD

Opublikowano
4 godziny temu, danielhaker napisał:

Mi jakieś dobre się trafiły, bo mam opony z 33 tygodnia 2007 i są jak nówki, wczoraj jeszcze szukałem specjalnie na wszystkich czterech czy są jakiekolwiek pęknięcia i nie znalazłem ani ryski a na OLX używki faktycznie mają pęknięcia między klockami.

Bo Mitas został przejęty przez Conti. W JD mam Cintinentale AC65 i teraźniejszy Mitas jest kropka w kropkę identyczny. Minusem jest słabe czyszczenie z błota. Ciągnik 3km gubi błoto. Dramat

Mam mitasy na Mfie i nie okropne te opony, strasznie ciągnik skacze na nich i mam upuszczone aż do 0.5 bara bo się jechać nie dało ... 

Opublikowano
5 godzin temu, danielhaker napisał:

czyszczenie z błota. Ciągnik 3km gubi błoto. Dramat

Nie pójdę sprawdzać na gromadę ale z roku około 2012 -2014 ,uj strzelił dwie praktycznie jednocześnie

Opublikowano
4 godziny temu, ChiquitaB napisał:

Bkt faktycznie mam w wozie paszowym jedna i druga Stomilu i bkt jest większa a niby rozmiar ten sam. W owijarce mam bkt 6 lat juz ma to jeszcze naklejka się nie odkleiła ale co tu porównywać jak owinęła pewnie z 4-5tys.

Psy zgłoś do gminy i do piw ze ci zagryzło to powinni przyspieszyć poszukiwania. No chyba że sam upolujesz. A jak chcesz to bym musiał wilki z mojej okolicy ci wysłać. Nam w zeszłym roku małego pipka załatwiły i sasiadow. W tym roku juz 3 zagryzione psy leżą po polach i nawet ich nikt nie sprzątnął. Mój się musiał żreć z czymś bo w krwi byl i w nocy non stop użera jak glupi i wyje

Wątpię że to wilki. Jakby wilki były w okolicy to żaden pies nosa z budy nie wystawi. Chyba że masz jakiegoś pasterskiego to tak. U mnie w okolicy jak wilki podchodziły pod gospodarstwa i atakowały bydło to żaden pies nie zaszczekał a jak wilków nie było to ujadały między sobą. Znajomy ma myśliwskie to od zwierzyny czy innego psa byś ich nie oderwał i hałasu robią pełno jak coś zauważa a jak wilki 50 m od obory zaatakowały mu krowy to żaden z budy nie wyszedł czy zaszczekał. Uslyszal tylko jak krowy ryczą i biegają jak szalone i wyszedł 

Opublikowano

No znowu ja wiem ze wilk jeżeli nie jest wygłodniały to kolo psa przejdzie bokiem i go nie ruszy , jedynie dzianie takiego co bedzie ujadał na niego jak te małe fifki co na byle gówno szczekają. Mogą to być też krzyżówki psa z wilkiem i to jest gorsze w sumie od wilka. Ja mam akite to jak już szczeka to wiadomo że trzeba wyjść bo coś jest nie tak, inaczej ma w d*pie. Na ludzi przeważnie tez nie szczeka no chyba że ktoś mu podpada to nie wiem czy by się nie rzucił bo wtedy inny głos dostaje i dosyc stanowczy.

Opublikowano
15 godzin temu, pawlak2507 napisał:
Dnia 15.11.2022 o 09:03, danielhaker napisał:

bkt 3800-4000, Alliance 4200, mitas 4900, trelleborg 5300, Bridgestone 6900

Ja bym wybrał trelleborga dobre opony warto dopłacić

Pany a jeździ ktoś na Taurusie bądź Pirelli? Obie po 4700, Pirelli przeceniona z 5400 bo ostatnia sztuka i ta Pirelli wydaje mi się że najlepszy stosunek cena/jakość