Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, kampl napisał(a):

Fajnie bo czysto od spodu. U mnie by to się mogło sprawdzić na mokrym terenie. Kiszonki też tak robisz? Nie ma problemów z wybieraniem? Bo mam wątpliwości 

A w czym ma byc lepszy taki rękaw od tradycyjnej pryzmy?

Opublikowano

Przydepniety strzyk u krowy, przez 4 dni wkładałem kaniule żeby leciało mleko plus po doju te włochate dreny. Teraz strzyk się zagoił ale jest twardy w środku. Da się coś z tym zrobić ? Doi się ale długo bo słabo to mleko leci

Opublikowano
3 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

Ma ktoś z was krowy z rogami na drabinie zatrzaskowej? Nauczyły się jak przekładać łeb? Mam kojec z drabinami i pierwsza sztuka nie mieści się w rogach.. zmądrzeje czy trzeba obcinać?

Zmądrzeje. Wie, że czeka tam na nią żarcie

Ale z czasem sam dojdziesz do wniosku, że nie gorzej będzie usuwać im rogi. Raz na ileś sztuk trafi się agresorka, która będzie atakować nowo dołączone sztuki

Opublikowano (edytowane)

Ty półroczne cielęta przystosowujesz do nowej paszy? Boże. Moje to wpierdalaja tmr po paru tygodniach. 

Ale tam dymu. Przydałby się tam Krzychu to by ich może naprostowal. 

A tak całkiem serio inny punkt widzenia ci ludzie mają niż my tutaj. podstawowe problemy 

1.Za ciężko pracujesz zmień se prace.

2.Za mało zarabiasz: idź do miasta. 

3. Nie masz wakacji: znajdź se pracownika. 

4 narzekasz na swoją pracę: sprzedaj i będziesz bogaty. 

(Hehehe tutaj każdy punkt się wzajemnie między sobą wyklucza)

A to wszystko przy Wielkiej agresji że za mało jesteśmy opodatkowani bo na krowach jest majatek

Takie miejskie k**wa myślenie. Nie ma siły żeby rolnictwo miało się lepej jak  społeczeństwo robi z nas wroga i samo będzie głosować by nas zarzynać. A wy tu że nam Unia Mercosur szykuje. To sami ludzie chca taniego hamburgera i rynku zbytu dla swojego przemysłu. Unia realizuje postulaty większości. Więc pogodzimy jest z tym że głos 5% społeczeństwa łatwo będzie zakrzyczec

Edytowane przez kampl
Opublikowano
W dniu 26.11.2025 o 21:12, pawlak2507 napisał(a):

2 tys od razu jak bierzesz kontener, ale wbrew pozorom to nie jest tak dużo. Najlepsze nasienie wyjdzie Cie ponad 100 lekko za dobrego sexa 150. Nasienie się nie zepsuję aby azot był w kontenerze to może sobie leżeć. A jeśli chodzi o weta to usg i usługa inseminacji to 40 zł jednej sztuki, wiadomo że jak przyjedzie kryć kilka na raz to wychodzi to na sztukę taniej

W końcu zapytałem mojego veta ile wyjdzie sama inseminacja to u mnie chce 70 zł, patrząc na Twoją cenę chyba mój vet chce mnie namówić na zrobienie kursu 

Opublikowano
43 minuty temu, KoneserOporu napisał(a):

W końcu zapytałem mojego veta ile wyjdzie sama inseminacja to u mnie chce 70 zł, patrząc na Twoją cenę chyba mój vet chce mnie namówić na zrobienie kursu 

70 zł sama robota to już niezła słomke idzie kupić. Ja dzisiaj próbuje kolejna sztukę szyjkę znalazłem teraz tylko przejść i strzelić z fujary 🤭😂

• Like 1
Opublikowano

70 zl, jesli jedzie do jednej sztuki to z dojazdem wyjdzie godzina. gdyby 8 h robil inseminacje to 800 zl x 22 dni pracujace 17 tys zl. z tego podatek , zus, jakoes pierdy, 10 tys mu sie zostanie. rocznie 120 tys. nie jeden z was ma o wiele wiecej dla siebie. raczej to nie wygorowana stawka. jesli wliczyl w to dojazd, czyli paliwo i exploatacje, to 50 zl mu sie zostanie. x 22 dni 11 tys. sam zus 9becnie ponad 2 tys, podatek musi zaplacic, nawet jesli nie nabije paragonu,bo US mu nie odpusci. 11- 2 zus - jakis podatek 2 tys, zostanie 7 na reke. troche więcej niz pani na kasie. nie mowie tu o 10 ha rolniku, ale przy 50 ha zostanie wiecej. a to przeciez jednak lekarz.

Opublikowano
27 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

70 zl, jesli jedzie do jednej sztuki to z dojazdem wyjdzie godzina. gdyby 8 h robil inseminacje to 800 zl x 22 dni pracujace 17 tys zl. z tego podatek , zus, jakoes pierdy, 10 tys mu sie zostanie. rocznie 120 tys. nie jeden z was ma o wiele wiecej dla siebie. raczej to nie wygorowana stawka. jesli wliczyl w to dojazd, czyli paliwo i exploatacje, to 50 zl mu sie zostanie. x 22 dni 11 tys. sam zus 9becnie ponad 2 tys, podatek musi zaplacic, nawet jesli nie nabije paragonu,bo US mu nie odpusci. 11- 2 zus - jakis podatek 2 tys, zostanie 7 na reke. troche więcej niz pani na kasie. nie mowie tu o 10 ha rolniku, ale przy 50 ha zostanie wiecej. a to przeciez jednak lekarz.

A to do inseminacji potrzebny lekarz 🤔

Opublikowano

Ja jeszcze na jednej spróbuję jak nie będzie się udawać to będę zamawiał swoje nasienie a wet będzie robił. Bo dziś nwm czy tylko krowie krzywdy nie zrobiłem celowałem i gdzieś popchnelem a w szyjke nie trafiłem i teraz myślę czy czegoś jej nie przebilem