Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie gdzie za mokro qq się żółta zaczęła robic. Na szczęście deszczy nie pokazują to powinna się bujnąć, dostanie odżywkę jeszcze.

Wkoncu pompe wtryskowa i wtryski z naprawy odebrałem. I 6.5tys poszlo tak wydupczona była. Czort wie od czego.

Opublikowano
1 godzinę temu, paawlik227 napisał:

No to wiem że muszę zarejestrować niestety🤪 dwa tygodnie temu umowę podpisałem z agencją dopiero. A co do aneksów to trochę mało przyjemna kobieta prowadzi moją sprawę w ARiMR na początku przyznali mi tylko 4-5m3 ale trochę pism uzupełniłem i dali większą a co ciekawe wysłałem jej te papiery na uzupełnienie wniosku a po 2 tygodniach odpowiedź że nic rzekomo nie dostała i jak zadzwoniłem to trochę się z nią pokłóciłem😅🫤 a huk chyba nie ma co kombinować wziąć taka bekę jaka przyznali i spać spokojnie🫡🫡🫡 Pomot czy Meprozet też są dobre beczki😎

Nie musisz rejestrować 

Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał:

A widzisz. Bo moglibyśmy tak zrobić, że wysłałbym Ci swój ten na dziką zwierzynę, a wziąłbym od niego, ale skoro już zamówiłeś to po herbacie.

To ten pod spodem. Nie był dużo używany. Na wierzchu jest zwykły akumulatorowy, też jego produkcji. Ale ten to więcej tyra, więc nie oferował bym Ci go. Mam jeszcze zasilany na 230V, który teraz pracuje. Wygląda tak samo jak ten mniejszy 

IMG_20240604_210444_848_LL.jpg

Ten pod spodem to masz na 230v czy pod jakąś baterie?

Opublikowano (edytowane)

Te obydwa są na zwykły akumulator 12V od samochodu czy ciągnika. Podłącza się żabkami, które widać. Różnica między nimi polega na tym, że ten mniejszy ma przeznaczenie dla bydła, a wiekszy dla ochrony przed dziką zwierzyna, głównie dzikami. W praktyce, jak ten większy strzeli to się czuje, jakby się porządnym paralizatorem dostało. Dzików mi w kartofle nie wpuścił. No i akumulator 40ah mu wystarczał na jakieś 24 godz. Tylko nie pamiętam w jakim stanie był ten akumulator. Teraz ten mniejszy chodził na rocznym Aku 45ah przez 3 tygodnie

Te zwisające żabkii są od tego pod spodem. Od tego na wierzchu widać żabki po lewej stronie

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 godzin temu, paawlik227 napisał:

Tylko tu tabliczka znamionowa zostanie bez zmian na 10400L tylko te oświadczenie by doszło... I wiem że diler to aby sprzedać a że potem nie przejdzie owe oświadczenie bo nominalna pojemność jest poza tymi widełkami na tabliczce i d....a z dofinansowania🤪

Na takie coś nie idź. 

Jak będzie chciał sprzedać to zrobi tak żebyś te 10400 miał w modelowej 9 ;)

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Na takie coś nie idź. 

Jak będzie chciał sprzedać to zrobi tak żebyś te 10400 miał w modelowej 9 ;)

Będzie chciał sprzedać🙃 tylko wczoraj na olx znalazłem beczkę Meprozet 12m3 na tandemie że skrętną ośka i resorami za 107 netto do negocjacji i diler też przystępny (maszyny Zabielaki koło Łomża) to tabliczka 10m3 mogła by tam zawitać🫡 a limit finansowy mam do 100netto na beczkowóz... 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, paawlik227 napisał:

Będzie chciał sprzedać🙃 tylko wczoraj na olx znalazłem beczkę Meprozet 12m3 na tandemie że skrętną ośka i resorami za 107 netto do negocjacji i diler też przystępny (maszyny Zabielaki koło Łomża) to tabliczka 10m3 mogła by tam zawitać🫡 a limit finansowy mam do 100netto na beczkowóz... 

Jaki oddział ARiMR jesteś?  Warszawa przez ostatnie dwa -trzy lata zaczęła mierzyć zbiorniki, bo dużo osób właśnie tak robiło z tabliczkami 

Opublikowano
5 godzin temu, ChiquitaB napisał:

Sprawdzony sposób na wrony macie? Poza siatkami ? Ziemia przykryte a i tak skubane przedziobuja

Wincyj ziemi 🙈 Tak, żeby musiała iść po szpadel jak zechce ją odkopać

• Haha 3
Opublikowano
6 godzin temu, paawlik227 napisał:

Oj tak. Zabielski to nawet matkę na fakturze wpisze, że sprzedał i przejdzie 🤭

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

A najlepiej bez faktury bez tabliczki i bez gwarancji najkorzystniejszą cena wychodzi u niego. Jakoś nie polecam typa. Ale kolega ma rację że co do płci pięknej w owej firmie;)

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Nie wiem jak teraz ale ze 2 lata temu było na kim oko zawiesić w biurze 😄

Cały czas jest. 

On w top model castingi robił na pracownice 😁 

Opublikowano
1 godzinę temu, ChiquitaB napisał:

Zamówiłem rivanol w proszku. Ile wody dac na saszetkę żeby dobrze działało? Bo dawki jak jakieś narkotyki rozpisane. Rivanol 1g 10x 1.5g saszetka

Do zasuszenia ćwiartki? Ja ostatnio walczyłem i ten sposób z fatroximin super. Dałem połowę za 24h zdoilem, potem reszta i nieruszalem. Minął chyba tydzień ćwiartka się zmniejszyla i jest miękka 

Opublikowano
5 godzin temu, krzychu121 napisał:

Nie wiem jak teraz ale ze 2 lata temu było na kim oko zawiesić w biurze 😄

No Mareczek to taki podlaski Hugh Hefner ze swoimi króliczkami

• Haha 1