Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam skorzystałem z programu ARIMR  "ochrony wód przed azotanami" na zakup beczkowozu i mam widełki na pojemność beczki 8-10m3 a pytanie mam takie czy beczka pichon o pojemności 10400L by przeszła? Sprzedawca mówi że w takich przypadkach wystawia oświadczenie od producenta że rzeczywista pojemność beczki to 9600L bo musi zostać miejsce na spieniny czy coś takiego... Miał ktoś podobny przypadek czy nie kombinować i brań np pomot chojna tam jest równo 10000L pojemności...

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak dobry diler to ci sprzeda i 12 a na tabliczce będzie 9....

Tylko tu tabliczka znamionowa zostanie bez zmian na 10400L tylko te oświadczenie by doszło... I wiem że diler to aby sprzedać a że potem nie przejdzie owe oświadczenie bo nominalna pojemność jest poza tymi widełkami na tabliczce i d....a z dofinansowania🤪

Opublikowano

Po co Ci dodatkowe problemy ,jak deeler zechce sprzedać to załatwi tabliczkę ,a widzialeś terazniejsze tabliczki ,kawał naklejki kurna , jak przy pługu to z 53 roku dalej widać co i jak ,a z tej to tylko aby z placu i heeeejjjj .   nie rób sobie problemów bo to jest newralgiczny punkt by się przyczepić . Załatw to w ,,kuluarach''

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

Po co Ci dodatkowe problemy ,jak deeler zechce sprzedać to załatwi tabliczkę ,a widzialeś terazniejsze tabliczki ,kawał naklejki kurna , jak przy pługu to z 53 roku dalej widać co i jak ,a z tej to tylko aby z placu i heeeejjjj .   nie rób sobie problemów bo to jest newralgiczny punkt by się przyczepić . Załatw to w ,,kuluarach''

No tak nie daje mi to spokoju że te oświadczenie nie będzie honorowane przez ARiMR a w tej beczce pichon tabliczka jest grawerowana i nie wiem czy idzie to załatwić.... Bo w polskich sprzętach to słyszałem o takich zabawach z tabliczkami 😎

Opublikowano
8 minut temu, paawlik227 napisał:

No tak nie daje mi to spokoju że te oświadczenie nie będzie honorowane przez ARiMR a w tej beczce pichon tabliczka jest grawerowana i nie wiem czy idzie to załatwić.... Bo w polskich sprzętach to słyszałem o takich zabawach z tabliczkami 😎

Oświadczenie to może i będzie honorowane ,tylko poza listą ,ten co się nie załapal ,może mieć znajomości ,tylko ciut słabe ,ale wystarczające  by Twoje odwalić  ,bo kombinujesz ,a to terminy , Twoje odwalą z byle bzdetu a on wejdzie  . Tak jak z żonką trzeba , nie dać powodu do podejrzeń .     Gdybym ja myślał jak teraz ,i szedl na żywiol ,to w 2012 bym dostal dofinansowanie ,ale kombinowałem jak Ty i d*p.   . W tej naszej Polsce na piedestale stoi kanciarz ,co w bialych rekawiczkach to robi ,a nie sprawiedliwy 

• Like 1
Opublikowano
paawlik227 napisał:

Witam skorzystałem z programu ARIMR  "ochrony wód przed azotanami" na zakup beczkowozu i mam widełki na pojemność beczki 8-10m3 a pytanie mam takie czy beczka pichon o pojemności 10400L by przeszła? Sprzedawca mówi że w takich przypadkach wystawia oświadczenie od producenta że rzeczywista pojemność beczki to 9600L bo musi zostać miejsce na spieniny czy coś takiego... Miał ktoś podobny przypadek czy nie kombinować i brań np pomot chojna tam jest równo 10000L pojemności...

Jeszcze czeka Cię rejestracja beczki 🙃 Na to oświadczenie to zbytnio nie licz. Przerabiałem ten temat i zbytnio nic tu się nie da zrobić, niż wziąć to co dają. A aneks próbowałeś składać na 8000-10400?

To by była najprostsza droga, o ile z tabelki wynika że przejdzie

Opublikowano
mx_racer napisał:

działaja te dodatki na zagrzewanie się tmr? patrzę ze zaczął się robić z tym problem i nie wiem czy wziąsc coś na próbe bo mało to nie kosztuje.

sorbinian działa ale tanio nie będzie ale warto o sajesz kilo na tonę...

Opublikowano
29 minut temu, pedro2 napisał:

Saletrosan pod drugi pokos się nada? Czy siarka na upały nie będzie palić? 

Saletrosan pod drugi pokos się nada? Czy siarka na upały nie będzie palić? 

chcesz się zamienić na saletrzak?

Opublikowano
14 minut temu, danielhaker napisał:

Wewnętrzny przepis arimr, na podstawie posiadania świadectwa homologacji 😄 Jeśli beczka nie posiada, to wtedy nie musi. Jako przyczepa rolnicza asenizacyjna 😄

Nie ma takiego pojazdu w rozumieniu prawa o ruchu drogowym. Można potraktować jako przyczepę specjalną, ale wtedy nie wymaga rejestracji. Znowu chłopów w bambuko nabijają, bo jakiś młody ambitny wydał przepis wewnętrzny, który nie jest źródłem prawa. Ciekaw jestem jak to WK przepycha 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, danielhaker napisał:

Jeszcze czeka Cię rejestracja beczki 🙃 Na to oświadczenie to zbytnio nie licz. Przerabiałem ten temat i zbytnio nic tu się nie da zrobić, niż wziąć to co dają. A aneks próbowałeś składać na 8000-10400?

To by była najprostsza droga, o ile z tabelki wynika że przejdzie

No to wiem że muszę zarejestrować niestety🤪 dwa tygodnie temu umowę podpisałem z agencją dopiero. A co do aneksów to trochę mało przyjemna kobieta prowadzi moją sprawę w ARiMR na początku przyznali mi tylko 4-5m3 ale trochę pism uzupełniłem i dali większą a co ciekawe wysłałem jej te papiery na uzupełnienie wniosku a po 2 tygodniach odpowiedź że nic rzekomo nie dostała i jak zadzwoniłem to trochę się z nią pokłóciłem😅🫤 a huk chyba nie ma co kombinować wziąć taka bekę jaka przyznali i spać spokojnie🫡🫡🫡 Pomot czy Meprozet też są dobre beczki😎

Opublikowano

Jak to mawiał jeden z moich wykładowcöw "bo to Polska właśnie". Jak mnie to irytuje😡

Dnia 3.06.2024 o 14:06, semos napisał:

gość robi i wysyła jedyny problem to czas oczekiwania bo 3 tygodnie....

Skąd Ty jesteś? 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Jak to mawiał jeden z moich wykładowcöw "bo to Polska właśnie". Jak mnie to irytuje😡

Dnia 3.06.2024 o 14:06, semos napisał:

gość robi i wysyła jedyny problem to czas oczekiwania bo 3 tygodnie....

Skąd Ty jesteś? 

małopolska KLI

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, semos napisał:

zdecydował bym się gdyby nie ten czas oczekiwania, nie dam rady tyle czekać, zamówiłem z ehodowla.pl

A widzisz. Bo moglibyśmy tak zrobić, że wysłałbym Ci swój ten na dziką zwierzynę, a wziąłbym od niego, ale skoro już zamówiłeś to po herbacie.

To ten pod spodem. Nie był dużo używany. Na wierzchu jest zwykły akumulatorowy, też jego produkcji. Ale ten to więcej tyra, więc nie oferował bym Ci go. Mam jeszcze zasilany na 230V, który teraz pracuje. Wygląda tak samo jak ten mniejszy 

IMG_20240604_210444_848_LL.jpg

Edytowane przez Qwazi