Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

Theranekron D2 czy D6? Weterynarz pisze że to w Polsce nie dostępne. Dostępne w Niemczech i na receptę. Ja mam teraz otwartą wysadzoną ćwiartkę z tyłu. Nie wiem co z tym robić. Teraz wisi taka kulka syfu wielkości pięści. To chyba ropa a nie tkanki. Kawałek skóry wisi poniżej. Dziura duża. Krowa na razie bez gorączki, czyste to jest w miarę, smród duży. Antybiotyk szedł długo jak było zapalenie i próba zasuszenia Polleną. Ten jod to taki do dezynfekcji strzyków? Jakimś aplikatorem takim jak do szyb pryskać na ranę? A ten Theranekron to podskórnie chyba jak gdzieś dostanę? Myślałem żeby łyżkę wrzucić w spirytus i wybrać nią  trochę tego syfu przynajmniej co na zewnątrz. Szyć to na tym etapie to chyba też nie najlepszy pomysł?

Chyba D6. Jest dostepne w polsce, u mnie wet normalnie w 2-3 ogarnął. Dzwoń do innego weterynarza. U mnie tkanki zwisały, miałem zdjęcie, ale usunąłem. Ropa też była, pryskaj zwykłą jodyną do odkażania pępków. U mnie wet załatwił 800ml jodny, wlałem to w psikadło od mycia szyb. Jak załatwisz lek to w kilka dni zacznie to odpada i zrobi się dziura. Potem, jak się wyczyści, to zacznie się zabliźniać. Ten lek jest bez karencji na mleko, warto spróbować. Pewnie nie każda lecznica sprowadza ten lek. 

Edytowane przez leszek1000
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, ChiquitaB napisał:

Przecież napisałem 30-40tys bo znajomy naprawia i tyle to kosztuje. Wiadomo że podczas rozbierania pewnie dochodzą inne rzeczy i cena rośnie. Robil jd szwagrowi bo kupil na padnięty silnik, okazało się że hydraulika i skrzynia do roboty, i  z okazji zrobil się ch... nie interes

Nie koniecznie 

Jeśli jest dobrze zrobiony to teraz posłuży 

Już nie jedna lalka okazała się struclem

Opublikowano
9 minut temu, krzychu121 napisał:

Że co ty próbowałeś? Napisałeś że naprawić samochód to parę stówek. To ci pokazałem ile kosztuje naprawa średniej klasy auta. To się zbulwersowales o przykład jak to napisałeś PMW. Później że ktoś tylko szpanuje itd. Widać zapieklo że ktos może sobie pozwolić kupić fajne auto. 

Bo tak jest ze porównując koszt remontu samochodu do kosztu remontu ciągnika to samochód to wychodzi tanio , a ty tu wyskoczyłeś że naprawa bemki u twojego kolegi to taki wielki koszt ,jak kos kupuje samochód i mało patrzy na jego stan tylko patrzy na znaczek na masce to mnie to nie obchodzi bo mowa była że kupić używany ciągnik w idealnym stanie nie jest łatwo. 

Opublikowano
8 minut temu, Ursusc385 napisał:

Polecam porozmawiać na Facebooku z pewnym Michałem, ma swój serwis, swoją grupę, na af też ma tu konto. Gość pisze naprawdę jak wygląda remont i jakie to są koszty - nie mydli oczu. Niestety w porównaniu do np power quada gdzie jeszcze nie słyszalem żeby ktoś zapłacił za kapitalke więcej jak 40-45tys to na vario jest jeszcze za mała kwota. I żeby nje było nie pisze ze vario to jest zła skrzynia, czy jakaś jest inna po prostu śmieszy mnie powielanie plotek jaka to nie jest tania w naprawie ;)

No i tu się nasuwa pytanie czy aby ten gość nie za dużo zdziera z ludzi przy naprawie Vario. Skoro piszesz że 45 tys to za mała kwota na Vario. A większość osób po rozmowie ze swoimi okolicznymi mechanikami którzy naprawiają takie sprzęty podaje inne kwoty. Nawet chyba gdzieś pod którymś filmem Mariusza Zdanowskiego wywiązała się rozmowa na temat Vario i też były kwoty koło 40 tys jak dobrze pamiętam 

Fakt że to było ze 2 lata temu. Wiec albo ceny części i robocizny tak wystrzeliły albo ktoś chce za dużo zarobić 

Opublikowano
13 minut temu, Ursusc385 napisał:

Polecam porozmawiać na Facebooku z pewnym Michałem, ma swój serwis, swoją grupę, na af też ma tu konto. Gość pisze naprawdę jak wygląda remont i jakie to są koszty - nie mydli oczu. Niestety w porównaniu do np power quada gdzie jeszcze nie słyszalem żeby ktoś zapłacił za kapitalke więcej jak 40-45tys to na vario jest jeszcze za mała kwota. I żeby nje było nie pisze ze vario to jest zła skrzynia, czy jakaś jest inna po prostu śmieszy mnie powielanie plotek jaka to nie jest tania w naprawie ;)

No jak ty opierasz swoją wiedzę o tego jednego serwisanta to szkoda gadać,  bo człowiek się reklamuje i zdziera z ludzi jak tylko może. 

Niedawno rozmawiałem panem z agrolmetu ( szefem) I awasnie mówił że vario jest tańsze w naprawie .

Opublikowano

Co ja wam będę gadał, każdy ma swój rozum tylko nie do każdego dociera ;) Sam nastawnik do tej skrzyni kosztuje 14 tys, ogólnie nie ma dostępnych części do tej skrzyni, większość tych mechaników robi to na częściach używanych ze skrzyń z demobilu ;) padnie planetarka czy wybija się mocowania łożysk to zostaje tylko skrzynia na wymianę z serwisu której cena jest no ładna ;) a są to bardzo częste przypadki ;)

Więcej nie chce mi się dyskutować każdy ma internet i może sobie wszystko sprawdzić 

• Haha 1
Opublikowano

Kompletnych skrzyń nie ma dostępnych ale wszystko co jest w srodku poza obudowa juz jest dostępna I na tym bazuje znajomy. Ale każdy mechanik ma inne dojscia i inny kit wciska i ceny za naprawy. Zaufanego że świecą szukac

Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał:

A ten dalej bredzi , to jest z góry założone że to fendt to naprawa musi być droga,  

Wbrew pozorom nie jest to droga naprawa biorąc chociażby pod uwagę jego wartość.

Zobacz ile kosztowała by NAPRAWA instalacji elektrycznej w takim fyndzie 

• Thanks 1
Opublikowano

Tylko skrzyni.

Korbankowo teraz wymienia w rzeczonym wcześniej fyndzie i jest to dużo więcej 

3 minuty temu, Ursusc385 napisał:

20 tys wymiana wiązki skrzyni biegów w fendt 926 poza serwisem 

Tylko skrzyni.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Wbrew pozorom nie jest to droga naprawa biorąc chociażby pod uwagę jego wartość.

Zobacz ile kosztowała by NAPRAWA instalacji elektrycznej w takim fyndzie 

A to to już zależy od usterki, no chyba że się całą spaliła,  tak jak wcześniej  pisałem w fedzie wszystkie naprawy są drogę. A u korbanka to już wogule odlot.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Suafek coś wie o remoncie skrzyni w dżonderze. Igła ze zbuczyna 🤭. Wymalowany. Łopony szerokie. Szkoda, że łyse 🤭 

Czej czy to na pewno ten Sławek?  Na te super wydajności i najlepsze krowy jakoś niezbyt ten ciągnik pasuje 🤔 Bardziej bym myslal że ten Sławek to konkretnym sprzętem jeździ godnym pozazdroszczenia, a nie jakim wychujalym struclem, coś nie pasi 🤔🤔

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Tylko skrzyni.

W serwisie 40 tys krzykneli

• Haha 1