Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
28 minut temu, krzys111 napisał:

Ale tania kiszonka,! W moich stronach za balot sianokiszonki od 180 w górę a są nawet po 270.

No mój region jest wybitnie nie krowi. Tzn sa rolnicy, ale nie tak jak u was że co rok na wsi nowa obora. Ziemia tania. Łąk nikt nie chce. Hodują ludzie po 10 krów.  Nie wiem czy to mentalność taka że tak wygodnie się żyje czy boją się inwestować i mają biedę taka.

10 minut temu, strzymek napisał:

nie nie ma grzałek nie proponowali nawet przy zamawianiu

Obora na prow? Drogo wyszło? Długo trwało od decyzji o budowie do podpisania umowy? Krowy jeszcze nie ogarniają żeby na rusztach nie leżeć. 

Opublikowano
16 minut temu, strzymek napisał:

To dziwne. U mnie cykl mycia ciepła wodą trwa ze 20 minut. Wiadomo że w tym czasie kilka razy musi woda przejść przez rurociąg i się mocno wychładza.  

Raczej z temperaturą jest problem i dlatego słabo myje. 

Ja mam 15 grzałek przepływowych po 2kw. 

Mam przeplywowke 50l i pobiera ciepła A grzałki tylko dogrzewaja. Jak nie ma odpowiedniej temperatury, to programator nie puści dalej 

Opublikowano
strzymek napisał:

co się dzieje? bakterie wychodzą? może jakieś miejsce nie domywa ? a krowy nie mają zapaleń? jest taka bakteria co powoduje podwyższone bakterie..

Opublikowano (edytowane)

U mnie na piewszą myjkę idzie ciepła woda to przy drugiej gorącej wodzie czemu ma się wychładzać? Tylko u mnie obora stropowa więc temperatura zawsze na plusie.

18 godzin temu, krzychu121 napisał:

Folia do bel zaczyna wracać do w miarę akceptowalnych poziomów. Unterland czy ensibal po 390 zł brutto za 750. Przy większej ilości wiadomo taniej 

Gdzie po tyle? Miałem ensibala gównie w tamtym  roku do owijarki samozaładowczej. Średnio to szło lepiej polski Silozet się sprawował. Może podrabiany był. Unterlanda dawno nie stosowałem. Pamiętam tylko że spora wydajność z rolki była i folia ok ale to na stacjonarnej używałem. Jakie folie Polecasz Polecacie by z traktora wychodzić tylko by rolkę nową założyć.

Edytowane przez Troker1979
  • Like 1
Opublikowano

Na olxie są już oferty i popytalem w okolicy w sklepach. Ja zawsze pracowałem na ensibalu dopóki z cena nie odpłynęli. Przez ostatnie 3 lata na power stretchu. A teraz zobaczę jakie ceny będą. Unterlanda nigdy nie miałem a każdy chwali. Może spróbuję jak cena będzie przystępna. Przez ostatnie 6 lat na prasoowijarce. A z 5 lat wcześniej na owijarce samozaladowczej pracowałem. Najważniejsze to aby aparaty były czyste i dobrze wyregulowac naciąg.

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

U mnie na piewszą myjkę idzie ciepła woda to przy drugiej gorącej wodzie czemu ma się wychładzać? Tylko u mnie obora stropowa więc temperatura zawsze na plusie.

Gdzie po tyle? Miałem ensibala gównie w tamtym  roku do owijarki samozaładowczej. Średnio to szło lepiej polski Silozet się sprawował. Może podrabiany był. Unterlanda dawno nie stosowałem. Pamiętam tylko że spora wydajność z rolki była i folia ok ale to na stacjonarnej używałem. Jakie folie Polecasz Polecacie by z traktora wychodzić tylko by rolkę nową założyć.

A jak będziesz przelewał wodę gorącą z jednej szklanki do drugiej to się nie wychłodzi? 

Opublikowano

Wiadomo że się schłodzi nawet przy napełnianiu z termy ale w bezpiecznych granicach no i płyny muszą być dobre tzn że nie stracą swoich właściwości w bardzo gorącej wodzie, utrzymają je w ciepłej a i będą w dużym stopniu działać w zimnej.

https://allegro.pl/oferta/triofarm-folia-do-bel-sianokiszonki-biala-750mm-75-13468783700?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_przemysl_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17958851430&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMImJPHs6bsgwMVRlqRBR0M4AZtEAQYASABEgJwLfD_BwE

A to Ktoś miał? Agrowis z którego sporo biorę tym handluje.

Opublikowano

Robił ktoś może ostatnio remont c 360 i może polecić  jakiś zestaw naprawczy? taki że pierscień zgarniający miał tą spreżynkę bo przeglądam allegro i nie widze tej sprężynki a miałem bez i dużo oleju brała 

Opublikowano
2 godziny temu, Troker1979 napisał:

Wiadomo że się schłodzi nawet przy napełnianiu z termy ale w bezpiecznych granicach no i płyny muszą być dobre tzn że nie stracą swoich właściwości w bardzo gorącej wodzie, utrzymają je w ciepłej a i będą w dużym stopniu działać w zimnej.

https://allegro.pl/oferta/triofarm-folia-do-bel-sianokiszonki-biala-750mm-75-13468783700?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_przemysl_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17958851430&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMImJPHs6bsgwMVRlqRBR0M4AZtEAQYASABEgJwLfD_BwE

W takiej cenię nie opłacalna

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

Kiedyś tego używałem tyvh z agroloku to dużo bel dziurawiły myszy czy inne robactwo na dole  innych nie dziurawią. 

Ja tam nie widzę takiego problemu, według mnie lepsza od silotite, więcej kleju ma 

Opublikowano
2 godziny temu, Troker1979 napisał:

Ta cena chyba nieaktualna, teraz najlepsze firmy folii możesz kupić już poniżej 400 zł 

Jeśli mowa o foliach do bel to spytam jakie firmy siatki polecacie do bel? Ostatnio używałem john deere i claasa jakieś opinie?

Opublikowano
4 minuty temu, marcianjargit napisał:

Jest falgos na allegro za 375 zł 750 nic nie odbiega od droższych foli

Po cholerę w sklepach kupywac po ,500 niech trzymają 

Jeśli folgos nie odbiega od marek premium to winszuje. 30 rolek tego wykręciłem i trafiło się kilka trafnych że po kilku miesiącach trzeba było drugi raz owijać 

IMG_6433.jpeg