Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

My nie cygany u których nic nie zdycha. Jak coś się trzyma to takie przypadki będą się zdarzać. Oby jak najrzadziej czego Wam i sobie życzę w tym podniosłym czasie, Wesołych Świąt.

Edytowane przez Troker1979
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Xawier napisał:

Jak podawał kroplówke to już nie miała 2 dni gorączki. Tetanusan jej podawał po około 125ml zaczęła ciężko oddychać i w pół minuty padła. Ogólnie to dyszała/ciężko oddychała ale płuca czyste. Wymie też czyste było. Na BVD i IBR stado badałem 2 razy w ciągu 5 lat i nie było chorej sztuki. Z Federacji brali chyba w  tym roku takie badanie na BVD z mleka i też nic nie wykazało. Zaczęło się od tego że spuchła jej tylna noga i zaczęła ciężko wstawać. Wezwałem weta i zbadał że ma gorączkę. Dyszała jak oddychała. Wymię ok. Płuca ok. Dał 2xwapno i antybiotyk ogólny i p zapalny. Wg niego to od nogi chociaż noga wieczorem ok była rano już opuchnięta w stawie skokowym. Na następny dzień gorączka spadła i opuchlizna ttrochę zeszła ale apetyt spadł do dosłownie garści siana.na 3 dzień znów gorączka dostała leki i zostawił na następny dzień i pomogło na gorączkę. na 6 dzień od pierwszej wizyty się wycieliła rano ale nie wstała. Przyjechał wet podał kroplówkę i w trakcie padła

Wesołych świąt , zdrowia i wytrwałości.

Jak od tetanusanu w kroplówce padła ,to jedno z przyczyn mogło być  słabe serce .  A tetanusan mógł w tym ,,pomóc. Osłuchiwał ją w trakcie podawania tetanusanu ?

Opublikowano
10 godzin temu, Xawier napisał:

Jak podawał kroplówke to już nie miała 2 dni gorączki. Tetanusan jej podawał po około 125ml zaczęła ciężko oddychać i w pół minuty padła. Ogólnie to dyszała/ciężko oddychała ale płuca czyste. Wymie też czyste było. Na BVD i IBR stado badałem 2 razy w ciągu 5 lat i nie było chorej sztuki. Z Federacji brali chyba w  tym roku takie badanie na BVD z mleka i też nic nie wykazało. Zaczęło się od tego że spuchła jej tylna noga i zaczęła ciężko wstawać. Wezwałem weta i zbadał że ma gorączkę. Dyszała jak oddychała. Wymię ok. Płuca ok. Dał 2xwapno i antybiotyk ogólny i p zapalny. Wg niego to od nogi chociaż noga wieczorem ok była rano już opuchnięta w stawie skokowym. Na następny dzień gorączka spadła i opuchlizna ttrochę zeszła ale apetyt spadł do dosłownie garści siana.na 3 dzień znów gorączka dostała leki i zostawił na następny dzień i pomogło na gorączkę. na 6 dzień od pierwszej wizyty się wycieliła rano ale nie wstała. Przyjechał wet podał kroplówkę i w trakcie padła

Wesołych świąt , zdrowia i wytrwałości.

Padła od magnezu w tetanusanie rzecz normalna . Od samego wapna by nie padła . Tak nieraz bywa i może się zdarzyć . Ewentualnie w grę wchodzi badania krwi czego brakuje i wtedy widac że załóżmy dużo magnezu to same wapno się daje . 

Opublikowano

Jeśli nie miała dużych niedoborów wapna to po podaniu szybko wzrasta poziom wapna we krwi i działa toksycznie serce może nie podołać. Badanie krwi najpewniejsze. 

Opublikowano

A nawet zawał serca w czasie kroplówki zdarza się , ewentualnie bombelek powietrza się dostał. Niestety zdarza się oby jak najmniej takich sytuacji 

Opublikowano

Ktoś stosował srebro koloidalne przy zapaleniu wymion ? Kiedyś zastosowałem ,a efekt był mało widoczny . Był dziś przedstawiciel i tak zachwalał ,aż popatrzyłem w internet ile bym przepłacił ,kupując u niego, bo kiedyś brałem z internetu orginał . . Nie będę trzymał w napięciu;),werbleeee   ,300 procent .🙆‍♀️

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

Ktoś stosował srebro koloidalne przy zapaleniu wymion ? Kiedyś zastosowałem ,a efekt był mało widoczny . Był dziś przedstawiciel i tak zachwalał ,aż popatrzyłem w internet ile bym przepłacił ,kupując u niego, bo kiedyś brałem z internetu orginał . . Nie będę trzymał w napięciu;),werbleeee   ,300 procent .🙆‍♀️

Ale on  miał pewnie poświęcone przez biskupa. To jak na kolędzie zamiast księdzu dać kopertę to trzeba powiedzieć że się za niego pomodlimy

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

Z Natures Sunshine  118 ml . Firma znana ,tylko nawet w internecie wedlug konkurencji sporo kosztuje .

Może udało by się taniej ogarnąć.

2 minuty temu, Xawier napisał:

Ale on  miał pewnie poświęcone przez biskupa. To jak na kolędzie zamiast księdzu dać kopertę to trzeba powiedzieć że się za niego pomodlimy

To jak z kiełbasą. Kupisz za 14zl i za 60zl a to i to kiełbasa 

Opublikowano

Zona ,z tej firmy może nabyć suplementy ,więc i to ,ale nawet nie dopytywałem jej czy by nie zajrzała . Tylko ogólnie chodzi o to czy stosował to kto przy zapaleniach . Bo potrzeć po twarzy ,czy ranie jest łatwiej ,niż dostarczyć do gruczołów gąbczastych w wymieniu to ,,srebro'' . Jak już nadmieniałem ,u mnie nietęgo to zadziałało w przypadku zapalenia . Lepsze efekty były po rywanolu . Rywanol ,do pozostałych ćwiartek nie przechodzi ,i nie są ujawniane substancje hamujące podczas badań mleka . A Jak to ze srebrem ,nie pamiętam ,na pewno badałem . Przedstawiciel mówił że po 10 ml można śmiało mleko lać do zbiornika . Ale ja takich jaj nie mam ,i wolałbym na nowo zbadac .       No to jak ,ujawni się ktoś srebrozapuszczający ? I podzieli się z efektów tej rewolucji ?

Opublikowano

Te ich podwyżki to mogą się tak skończyć , że wejdzie jakaś zagraniczna firma na rynek da połowę ceny bo i tak im się będzie to opłacać i będą robić próbne udoje , nic w tym trudnego zbadać mleko i prowadzić rodowód .