Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 24.03.2023 o 21:31, Supersebusiek napisał:

Nie ma co się dziwić teraz zatrudniają słabych fachowców , wszystko na odwal aby szybciej i do domu , jednak skłoniliśmy się ku sgariboldi , dziś umowę podpisaliśmy , chodź i blattin to bardzo dobry wóz , bo też był u nas testowany .

W czym był lepszy sgariboldi od blattina że jego wybrałeś? Na youtube gościu narzekał że wypada górą.

Opublikowano

Jak pełny nawalisz to wypadnie😁 ogolnie powiem ze jak dużo sianokiszonki nakladziesz a wysypy są np z przodu to cała masa idzie na przednia ścianę i podbija do góry i np u mnie potrafi wypaść troszke na samym srodku na zbiornik od oleju ale to w początkowej fazie mieszania bo pozniej juz sie wszystko rozkłada. Ale ja mam inny wóz ale slimaki tak samo 4

Opublikowano
13 godzin temu, martin0000 napisał:

W czym był lepszy sgariboldi od blattina że jego wybrałeś? Na youtube gościu narzekał że wypada górą.

Dla mnie właśnie przywieźli poziomy z DafAgro na testy 😀 jedno mieszanie i już stoi w krzakach 😂

Opublikowano
18 minut temu, krzychu121 napisał:

A czemu ? Znajomy się na chwalić nie może. Fakt że nie miał nic innego 

Ja mam ich wóz tylko że pionowy z przodu z taśmą i też sobie bardzo chwale. A ten poziomy ma tylko 2 plusy(lekko idzie i cicho) reszta minusy. Swoim pionowym mieszam 1h żeby osiągnąć odpowiednią strukturę TMR a tym prawie 1h20min. Na sitach paszowych wyszła lepsza struktura na moim pionowym. Rozdać poziomy to tragedia, zero widoczności, wszystko leci pod koła i nimi uciska. W pionowym taśma z przodu i rozdajesz jak chcesz.W poziomym jak rozdawałem to z przodu stała zawieszona ściana, miejscami leciała sama treściwa. Po poziomym pasza jest zbita w kulki, po pionowym napowietrzona. Cofnąć poziomym tragedia. Mocno ciśnie na zaczep ( można zapomnieć o podpięciu małego ciągnika). Po pionowym w wozie zostaje może łopata paszy, natomiast w poziomym jak sprzątałem wyszło aż 3 taczki( teraz to nie problem, ale latem)🙉

Opublikowano

Spr konstrukcja i tyle. U mnie tak wygląda to wszystko. Jak pisałem wcześniej minus to zawieszanie się nad wysypem po przeciwnej strony którego nie używam. Ale wystarczy go otworzyć i grabiami wepchnąć do środka. Fakt że zostaje pod slimakami trochę ale im nożyki w lepszym staniej tym mniej. W lato to się nie grzeje wogole to co zostało bo cienka warstwa. Wymieszana pasza idealnie. U mnie z pryzmy kicha to mieszam z 5 minut tylko razem z wysłodkami bo jej mam w pryzmie obok sianokiszonki. Potem dodaje dodatki i pasze i qq I mieszam 5 minut i gotowe.

20230327_081915.jpg

20230327_081742.jpg

20230327_081722.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, maxler napisał:

Dla mnie właśnie przywieźli poziomy z DafAgro na testy 😀 jedno mieszanie i już stoi w krzakach 😂

Ile on ma ślimaków, nie ma 4 tak jak w blattinie? Widać nie wypał, dobrze że to tylko testy😀

Opublikowano

Panowie doradźcie. Rozbiłem dzisiaj szybę tylną w Kubocie. Znalazłem zamiennik na eszyby.pl. Brał tam może Ktoś? Jak tak to jaka jakość i czy dobrze spasowana? To szyba bez ramki i trzeba przełożyć. Ta uszczelka co się na takie szyby w nowszych traktorach nakłada to trzeba jakoś kleić albo silikon czy tylko zaciągnąć założyć? Z góry dzięki za info

Opublikowano

W casie przednia szybę agroglas mi zakładał. Początkowo zamawiałem z neta bo miało być taniej. Ale po 3szt które przychodziły pęknięte zamówiłem od nich. I szczerze nie żałowałem bo jak widziałem ile się najobali chłopaki z wycięciem starej to glowa mała. Zrobili elegancko. Także polecam. Tylna uszczelka jest chyba tylko wciskana ale po demontażu kto wie czy będzie chciala się trzymać. Wtedy polecam sylikon do klejenia szyb.

• Thanks 1
Opublikowano

Ja kupiłem w firmie agroglas i niestety tragedia.. szyba klejona na drzwi, miała być do tego modelu, okazało się, że jest uniwersalna do kilku modeli, po pierwszym montażu nawet nie mogłem drzwi otworzyć, po drugim woda leje się do środka, musiałem dać dodatkową uszczelkę.. Dodatkowo klejenie w ich wykonaniu pozostawia duuużo do życzenia, podobnie robili u znajomego, co montaż mogli by przyjeżdżać poprawiać...

20220713_101946.jpg

20220713_083801.jpg

20220713_082352.jpg

Zdkęcia z pierwszego montażu, drugi nie wygląda lepiej, jedynie nie ma tych przerw pomiędzy ramką a szybą. Najlepiej, żeby przyjechali i poprawili to jeszcze raz, ale już nie chcę się denerwować na nich i chyba tak zostanie.. 

Opublikowano
16 godzin temu, Troker1979 napisał:

Panowie doradźcie. Rozbiłem dzisiaj szybę tylną w Kubocie. Znalazłem zamiennik na eszyby.pl. Brał tam może Ktoś? Jak tak to jaka jakość i czy dobrze spasowana? To szyba bez ramki i trzeba przełożyć. Ta uszczelka co się na takie szyby w nowszych traktorach nakłada to trzeba jakoś kleić albo silikon czy tylko zaciągnąć założyć? Z góry dzięki za info

Kupowałem, polecam. Uszczelkę wziąłem ze starej szyby. 

• Thanks 1
Opublikowano

Mam dwie szyby w Deutzu z eszyby.pl i w sumie nie ma różnicy względem oryginału. Uszczelkę założyliśmy starą ale po czasie trzeba było ją podkleić.

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Ja kupiłem w firmie agroglas i niestety tragedia.. szyba klejona na drzwi, miała być do tego modelu, okazało się, że jest uniwersalna do kilku modeli, po pierwszym montażu nawet nie mogłem drzwi otworzyć, po drugim woda leje się do środka, musiałem dać dodatkową uszczelkę.. Dodatkowo klejenie w ich wykonaniu pozostawia duuużo do życzenia, podobnie robili u znajomego, co montaż mogli by przyjeżdżać poprawiać...

20220713_101946.jpg

20220713_083801.jpg

20220713_082352.jpg

Zdkęcia z pierwszego montażu, drugi nie wygląda lepiej, jedynie nie ma tych przerw pomiędzy ramką a szybą. Najlepiej, żeby przyjechali i poprawili to jeszcze raz, ale już nie chcę się denerwować na nich i chyba tak zostanie.. 

Co to za nietypowy sprzęt.?