-
Podobna zawartość
-
Przez Piter333
Witam, mam problem przy belarusie 1025.2 mianowicie chodzi o hydraulike, przyczepy wywraca na wolnych obrotach bez problemu natomiast jak pracuje z plugiem czy agregatem z hydropakiem i się rozgrzeje to trzeba gazować żeby podniósł i obrócił pług, jaka może być przyczyna?
-
Przez Mucha
Mam takie pytanie w jaki sposób jest smarowana zwrotnica w MTZcie na moście stożkowym?? Od dołu jest korek wlewu oleju do smarowania zębatki i od góry też jest taki korek wlewu oleju do smarowania tych dwóch wałków co przekazują napęd na koło i na tym wałku pionowym jest uszczelniacz. a w środku jak jest smarowana ta piasta?? Niema tam żadnej smarowniczki tylko jest kołek i czy jego trzeba wyciągnąć czy jak bo już nie wiem co mam z tym zrobić.
-
Przez cz516
witam znawców mtz mam problem bo po wymianie rozdzielacza teoretycznie na taki sam niby symbol taki sam pompa głośno wyje i się grzeje tak jakby nic nie szło na przelew, kuźwa czy ten rozdzielacz jest do d*py już nie wiem sam proszę o pomoc
-
Przez mtzecik82
Witam
Posiadam Mtz 80 z 88 roku i maksymalna jego prędkośc to 26km/h przy obrotach 2000,, natomiast drugi Mtz z 85 roku przy 2000 obrotach leci grubo ponad 30km/h dodam że maja takie same opony. Co moze być nie tak że tak wolno jedzie ?
-
Przez ilovemtz
Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
-