-
Podobna zawartość
-
Przez mx_racer
Witam opryskałem glifosatem łąke mija już prawie dwa tygodnie po jakim okresie czasu mogę ją zakultywatorować? Mam zamiar rozsiać tam wapno Atrigran w ilosci 1t/ha. Następne pytanie czy w odstępie czasu 1 miesiąc od rozsiania wapna mogę wywieść tam obornik? Trawe mam zamiar posiać z żytem ok 10 września.
-
Przez Luki1988
Witam.
Czy ktoś z forumowiczów miął przyjemność spotkać się z takim rozsiewaczem jak w linku https://sprzedajemy.pl/rozsiewacz-nawozu-dwutarczowy-lejek-langren-nowosc-wroblewo-2-e30984-nr42528437
Pytam bo w tej chwili posiadam zwykłego lejka ale już czas na coś dwu tarczowego. Oczywiście jest dylemat czy polski nowy czy używka np amazone. Naczytałem się już na forum o polskich jakie to są blee, ale dobrą używkę też jest ciężko trafić i jeszcze z odpowiednimi parametrami do areału.
Przeglądając oferty wpadł mi ten lejek dwu tarczowy. Ciekawy jestem tej maszyny. Co sądzicie? Można też dostać z lejem z tworzywa, odpada temat korozji zbiornika.
-
Przez rolnikk70
Witam chcę w tym roku zasiać zboża ozime systemem bezorkowym pasowym prosto w ściernisko siewnikiem mzuri. Jakie opinie tych siewów jakie wschódy i ogólnie opinie?
-
Przez Makis2111111
nie wiem kompletnie jak i co zrobic po nizej zdjecia prosiłbym o podpisanie ktore pokrętła uzywac i jak ustawic.
-
Przez Xerkses
Panowie za głęboko posiałem pszenicę i pszenżyto około 7-8 cm. Czy wałowanie coś da teraz boję się że dobrze nie pokrzewią mi się. Pszenica w galerii siana 11 września.
-