Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Odruch wymiotny człowieka bierze na rodzimy drób a teraz jeszcze chiński nam potrzebny.

Mięsa z kurczaka zjeść się nieda. Ostatnio z więcej indyka kupuję.

No indyka to już całkiem trudno zjeść

Opublikowano
5 minut temu, bialy2005 napisał:

To nie chodzi czy zdrowy czy nie tylko często np pierś z kurczaka po u pieczeniu nie nadaje się do jedzenia albo jakaś galaretka, albo twarde jak kapec o smaku nie wspomnę. Nie wiem czy to wina żywienia czy coś później robią z tym mięsem ale aż się czasami odechciewa obiadu.

Może zmienić kucharza ,Magda  by sobie poradziła.

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

No indyka to już całkiem trudno zjeść

Kupuję golonkę z indyka i jak na razie w miarę smaczne. Dla kurczaka to już przypraw brakuje by to tak doprawić żeby zjeść się dało.

Ceny pszenicy nie znam, ale w styczniu raczej na pewno sprzedam, jak co roku.

Opublikowano

wiesiek63zmc napisał:

5 minut temu, bialy2005 napisał:

To nie chodzi czy zdrowy czy nie tylko często np pierś z kurczaka po u pieczeniu nie nadaje się do jedzenia albo jakaś galaretka, albo twarde jak kapec o smaku nie wspomnę. Nie wiem czy to wina żywienia czy coś później robią z tym mięsem ale aż się czasami odechciewa obiadu.

Może zmienić kucharza ,Magda  by sobie poradziła.

Kucharz daje rade tylko kwestia jakości mięsa bo raz jest super pachnące smaczne a inna dostawa i lipa. Czasami już widać przed przygotowaniem że jest lipa.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Trzeba będzie sobie samemu trzymać  30 kogutków na mięsko i będzie smaczne , świnki nie da rady nawet 1 szt za dużo problemów .

Tylko skąd te koguty bo na pewno nie  wylęgarni z dzisiiejszych kur nawet rosołu nie zrobisz

Opublikowano
Dnia 20.07.2018 o 11:34, damianzbr napisał:

pszenica na MATIF przekroczyła 190 e = około 820 złotówek. Do końca lipca dobije do 900 zł/t jak myślicie?

Jak tu pisali w maju że pszenica będzie po 1000zł to się trochę śmiałem. A teraz ten scenariusz zaczyna się faktycznie realizować..

Tak więc ceny jaka miała być końcem lipca jeszcze nie mamy i prawdopodobnie nie będziemy mieli

Opublikowano

Uziu92 napisał:

za rok też taka cena może być tylko żebym miał choć srednio 5t z ha a nie jak w tym roku 2,5t.

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

za rok też taka cena może być tylko żebym miał choć srednio 5t z ha a nie jak w tym roku 2,5t.

Czyli jarą miałeś,albo ozimą na V KL.

Opublikowano

Ja też miałem ale jara tak sypała,no troche lepiej bo 4 dała

Opublikowano

Tak Ci się wydaje że suszę miałeś. I najgorsze że i komisje tak myślały szastając kasą, za co wszyscy zapłacimy z nawiązką przez kolejne lata.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez thor1984
      Ile krzyknąć za belę 120 x 120 trawy i trawy z koniczyną. Po mojej stronie koszenie i przesuszenie i na wałki. Po stronie kupującego folia, prasowanie i owijanie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v