Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy temat jeszcze aktywny bo jakoś przycichło?

Oferta na paszową pszenicę jak na lubelskie chyba bardzo dobra 790 netto i 6 aut pojedzie w najbliższym czasie. Firma Cedrob.

Opublikowano

Dziś dzwonił gościu z FSgrains z Buku (wielkopolska) i za konsumpcję oferował 840 zł netto, a za paszową 830 zł netto, ilości cało autowe. Do tej pory z nimi nie handlowałem więc nie wiem jak wygląda temat płatności. 

• Like 1
Opublikowano

Co najpierw zawiozłeś próbkę i było ok, a jak przywiozłeś całość to nagle na bramie się okazało że opadania nie ma?

To jakiś cwel oszust. Było żądać zwrotu towaru bo po 830 netto to paszarnie już płacą za paszową.

Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Co najpierw zawiozłeś próbkę i było ok, a jak przywiozłeś całość to nagle na bramie się okazało że opadania nie ma?

To jakiś cwel oszust. Było żądać zwrotu towaru bo po 830 netto to paszarnie już płacą za paszową.

Pytasz sie a potem sobie odpowiadasz? Zaufana firma za dobre parametry dokladaja za słabe urywają . Troche kultury...

Opublikowano

Napisałeś że 830 netto dogadane a zapłacili po 810, więc jak miałem to odebrać?

Czyli 830 netto to cena na bramie za konkretne parametry, ty miałeś słabsze więc dostałeś 810, tak to mam rozumieć?

Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Napisałeś że 830 netto dogadane a zapłacili po 810, więc jak miałem to odebrać?

Czyli 830 netto to cena na bramie za konkretne parametry, ty miałeś słabsze więc dostałeś 810, tak to mam rozumieć?

830 dogadane przez telefon za parametry jakosciowe cena u mnie na podwórku. A ze sie okazalo ze slabe opadanie to wg ich kryteriow minus 20zl .Ja tam sie nie kluce bo jak mialem dobry towar to dorzucali do stawki. W piatek jedzie nastepne autko to dam znac jak wyszlo bo odmiana inna i z innych pól :) pozdro

Opublikowano
Dnia 20.10.2018 o 17:45, galan99 napisał:

U mnie oferta lokalnie odbiór z podwórka po 760netto przy białku min 12,5... Chciałbym sprzedać w najbliższym czasie dwa auta, bo zsypane ciasno w garażu przy wilgotności do 15% żeby przy takiej pogodzie jakieś dziadostwo się nie zaplęgło, a czy coś w najbliższych 2-3tygodniach coś dygnie do góry to trochę śmiem wątpić, a wręcz może coś w dół pójdzie jak ruch teraz troszkę się zrobił...

Opublikowano
9 minut temu, rumcio40 napisał:

Dzisiaj SMS o treści "pszenica paszowa 840 netto"

POWIADOM STASZKA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v