Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To akurat wiem ze nas rzną z której strony się da. Mialem 2 hf takie po 700 a on mówi ze po 7 nie da to ja mu dowodzenia będzie drugi no i po 7.50 poszły dla innych handlarzy  

Opublikowano

Propozycja na dziś za 6 sztyk hf ok ok 700 kg w tym 2 słabsze ok 600 , 6,5 netto za wszystkie jak lecą- nie sprzedałem, mają przyjechać kiedy dorzucą 30 gr. Zobaczymy kiedy i czy to nastąpi

kto tyle dawał ? 

Opublikowano

Propozycja na dziś za 6 sztyk hf ok ok 700 kg w tym 2 słabsze ok 600 , 6,5 netto za wszystkie jak lecą- nie sprzedałem, mają przyjechać kiedy dorzucą 30 gr. Zobaczymy kiedy i czy to nastąpi

za 6.5 to gadaj cwaniakom ze im krowe mozesz sprzedac  ;)

7zł to jest minimum i to za hf-a

Opublikowano

nie dadza teraz 7 zl za hf-a,bydlo potaniało

za 6.5 to nie brak go chowac bo i na co ... 

Opublikowano

U nas ceny w granicy 6.20-7.5 netto. Co powiecie na temat firmy Słaby? Sprzedawałem im na próbe 2 sztuki nie było  problemu mam teraz większa ilość i zastanawiam się właśnie nad nimi  lub firmą ABP z Pniew. Z poprzednim odbiorcą mam problemy od jakiegoś czasu z terminową płatnością i szukam dobrej alternatywy.

Opublikowano

U nas ceny w granicy 6.20-7.5 netto. Co powiecie na temat firmy Słaby? Sprzedawałem im na próbe 2 sztuki nie było  problemu mam teraz większa ilość i zastanawiam się właśnie nad nimi  lub firmą ABP z Pniew. Z poprzednim odbiorcą mam problemy od jakiegoś czasu z terminową płatnością i szukam dobrej alternatywy.

ABP Pniewy placom terminowo ale jezeli sprzedasz na wbc to cie okradna na jednym byku 1000-1500zl. ja kiedys przedalem im cherforda i simentala tak 75%  byki na oko 700 kg a na wydruku po 2 tygodniach wielkosc tuszy po wybici 270 i 285 kg klasa O i teraz najlepsze miesnosc 47% i 46% na nic dalo sie reklamowanie, tak im wyszlo byki byly wedlug ich slabe i jak mi sie niepodoba to mogeisc do sadu, wiec stanowczo odradzam ta rzexnie

Opublikowano

dziwną polityke masz

ja wole mimo wszystko bezpośrednio do ubojni sprzedawać aby nie na wbc bo się sparzyłem

ma racje obdzwoniłem wszystkich skupujących do których mam nr telefonu były i ubojnie i handlarze i u handlarza min 40-50groszy więcej na kg

Opublikowano

ostatnio jeden gostek mi mówił ze jak byka sprzedał na wbc to ponad 9 tys wyszedł  :D

czyli jednak nie warto handlarzom oddawac  :D

Opublikowano

Nieee nooo , to argument nie do obalenia - no skoro gostek tak mówił , to na pewno tak jest . Znają gostka wszyscy . :ph34r::P:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v