Skocz do zawartości
rafal3514

df agrofarm/ same explorer 3/ lamborghini r3evo

Który najlepszy  

528 użytkowników zagłosowało

  1. 1. Oto kandydaci:

    • df agrofarm
      258
    • same eksploler3
      97
    • lamborghini r3evo
      89


Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Same

Wiadomość z agroFakt.pl

radekz200    44

czujnik znajduje się troszkę niżej pod filtrem paliwowym :) tylko nie tym z odstojnikiem tylko tym drugim :) ostatnio też go wyjmowałem bo mi się ułamał :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poosa21    53

Mam dziwny problem z agrofarmem 430DT, mam problem z odpaleniem ciągnika po myciu silnika, silnik zawsze zimny jak myje. Muszę kręcić go 20~30 sekund. Poza tym żadnych innych dolegliwości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek026    8

Wymieniał ktoś płyn chłodzący w Agrofarmie/R3/explorer ? Wie ktoś gdzie są korki spustowe żeby ze wszystkiego dobrze spuścić płyn ?

 

no właśnie zanalazł ktoś w końcu jakiś korek spustowy płynu z bloku silnika? spuszczałem tylko z chłodnicy to jakieś 7,5l tylko zeszło, a w bloku chyba nie ma takiego korka???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mam dziwny problem z agrofarmem 430DT, mam problem z odpaleniem ciągnika po myciu silnika, silnik zawsze zimny jak myje. Muszę kręcić go 20~30 sekund. Poza tym żadnych innych dolegliwości.

 

jakieś błędy zgłasza? zaraz po umyciu tak się zrobiło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poosa21    53

Żadnych błędów nie ma na wyświetlaczu. Próbowałem od razu odpalić jak i po 3 godzinach, efekt ten sam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dziwna sytuacja może gdzieś przy silnym strumieniu wody jakieś połączenie paliwowe się rozszczelniło i się zapowietrza jak już odpali to za drugim razem po zgaszeniu dalej trzeba kręcić długo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poosa21    53

Za drugim razem nie ma problemu z odpaleniem, staram się nie myć silnym strumieniem silnika, następnym razem pozawijam czujniki folią żeby woda się nie dostała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek026    8

jakie ciśnienie w układzie pneumatycznym macie, czy cały czas syczy czy od czasu do czasu psyknie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poosa21    53

I mnie jak nabije ciśnienie do 6 to wtedy cały czas syczy powietrze. Chyba znalazłem przyczynę ciężkiego odpalania po myciu, zauważyłem że pasek klinowy miał uszkodzone kilka zębów i być może się slizgal i nie napedzal pompy paliwowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek026    8

a w tych ciągnikach w wersjach 85 czyli agrofarm 410 i reszcie po 80 kilka km to butle od powietrza pneumatyki macie za tylną osią z tyłu czy przed tylną osią i czy wtedy butla nie dotyka do baku z paliwem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek026    8

czy ktoś może wie jaka uszczelka idzie pod pokrywę zaworów w 85tkach to będzie 2jka czy 8mka z katalogu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rafik87    14

witam, wymieniał ktoś z Was może uszczelkę od biegów żółw zajac slimak która jest od spodu ciagnika? Ponoć bardzo czesto ta wa wada wystepuje w deutz-ach  w moim przypadku agrofarrm, ze kapie olej z tego miejsca. Niby trzeba wykrecic te trzy śrubki na imbusa a co dalej to nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zacx18    1

Witam czy ktoś nie spotkał się z przypadkiem nierozłączania przedniego napędu , gdyż mam z tym problem w ciągniku agroplus 100 a to chyba ta sama konstrukcja co agrofarm explorer.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wojtek026    8

gdzie szukać problemu z brakiem kontrolki włączenia przedniego napędu, czujnik czy coś innego raz po czasie się pojawiło i nie działa w ogóle

 

2gi temat, jaki agregat widzielibyście na max przy tych ciągnikach w wersji 85 z przednim obciążnikiem 200kg, wiem że powinno być 240 ale ja mam 200kg, radzi sobie jakoś z talerzówką 2,8 o masie 790kg, tak się zastanawiam z jakim agregatem na max by sobie radził czy taki składany hydraulicznie 3,6m o masie nieco ponad 1t lub jakiś 3m uprawowo ścierniskowy o podobnej masie to czy to wogóle ma sens czy tylko wieczne bujanie ciągnikiem w transporcie i na uwrociach?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jd6220    1

można zamontowować dodatkowe oswietlenie robocze te w masce i na kierunkach w agrofarmie? są podciągniete kable czy trzeba samemu ciągnąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
janczar810    245
Napisano (edytowany)

gdzie szukać problemu z brakiem kontrolki włączenia przedniego napędu, czujnik czy coś innego raz po czasie się pojawiło i nie działa w ogóle

 

2gi temat, jaki agregat widzielibyście na max przy tych ciągnikach w wersji 85 z przednim obciążnikiem 200kg, wiem że powinno być 240 ale ja mam 200kg, radzi sobie jakoś z talerzówką 2,8 o masie 790kg, tak się zastanawiam z jakim agregatem na max by sobie radził czy taki składany hydraulicznie 3,6m o masie nieco ponad 1t lub jakiś 3m uprawowo ścierniskowy o podobnej masie to czy to wogóle ma sens czy tylko wieczne bujanie ciągnikiem w transporcie i na uwrociach?

Odnosnie przedniego napedu mam ten sam problem iz kontrolka sie nie zalacza a naped dziala. Ma,,mmechanika,, czyli wlaczanie napedu tzw. Wajcha, bede musiał sprawdzic żarówkę może zjarana ale myślę ze musi to byc czujnik bo lampka zgasla mi w lesie podczas zwozki drewna.

 

Odnosnie talerzowki i maszyn na tylnj tuz do.1t to max mozliwosci i faktyczna w miare stabilne rozlozenie dla w.w ciagnika. Ciagalem talerzowke uni 3 z walem crossa waga ok. 1,3t zawor caly czas stekal i szkoda ciągnika. Talerzowka bomet 2,7masy nie znam wcale jej podnosnik nie czul a robota lekka. Agregat podorywkowy 2.6m agrotom żadna robota tj. Nie osiągnięta żądaną prędkość robocza i głębokość

 

 

Edit aha mam tura na ciągniku ok 500kg.

Edytowano przez janczar810

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×