Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dervinol 1.5 litra mieszamy agregatem,potem chlomazon 0.5 0.7 litta plus do tego 0.5 l adiuvare grounded i to po wierzchu bez mieszania tylko ślady tam gdzie jechał ciągnik z opryskiwaczem.

Zaraz ktoś napisze na chooo...lere tyle tego chlomazonu;p drzewa w wiosce białe;p.doswiadczenia pokazały że jednak nie wymieszany chlomazon w połączeniu z tym olejem lepiej i dłużej działa.na gliniastej glebie możnaby spokojnie zjechać dawkę do zalecanej i efekty byłyby identyczne.gorzej na lekkiej ziemi jak mocno leje, ale i tak jest dobrze.jak zaleje pole to bezpośrednio już przed samym sadzeniem i tak jest ponownie robione agregatem.

Teraz, basserman1989p napisał(a):

Dervinol 1.5 litra mieszamy agregatem,potem chlomazon 0.5 0.7 litta plus do tego 0.5 l adiuvare grounded i to po wierzchu bez mieszania tylko ślady tam gdzie jechał ciągnik z opryskiwaczem.

Zaraz ktoś napisze na chooo...lere tyle tego chlomazonu;p drzewa w wiosce białe;p.doswiadczenia pokazały że jednak nie wymieszany chlomazon w połączeniu z tym olejem lepiej i dłużej działa.na gliniastej glebie możnaby spokojnie zjechać dawkę do zalecanej i efekty byłyby identyczne.gorzej na lekkiej ziemi jak mocno leje, ale i tak jest dobrze.jak zaleje pole to bezpośrednio już przed samym sadzeniem i tak jest ponownie robione agregatem.

Jak uporasz się z późniejszymi chwastami dobrze jest jeszcze to obredlic jak masz taką mozliwosc,jest czysto jak na lotnisku.

Opublikowano

Pękala;p. 

Teraz, basserman1989p napisał(a):

Pękala;p. 

Pryskał i nie tylko on bo rok temu widIalem kilka plantacji w drodze do różańca posadzonych i potraktowanych chlomazonem po posadzeniu.podobno pomaga wzmocnienie agrikerem silver sadzonek prEd wysadzeniem w pole.ale.tyroj długo po oprysku potrzebuje żeby się opamiętać.pytanie jaka dawka czy zalecane 0.25 czy jak pojęcia nie mam 

Opublikowano
23 godziny temu, LipinyTabaca napisał(a):

Do wody poszło 15ml, teraz poprawiłem w krzyżyku 10ml na podlewaczke na ok. 40 tacek. Sprawdzone już od kilku lat aby w nocy nie zmroziło bo pożolknie lekko serduszko...

Jaka podlewaczka? 10 litrowa?

Opublikowano (edytowane)

Jak dodajecie nawóz do basenów? Macie jakieś specjalne pompy ? Chodzi mi o to jak to wymieszać jak jest duży basen. Chciałbym dodać jakieś 200g nawozu, myślałem rozpuścić to w beczce tak z 50l i wpompować pompą do wody do basenu

Edytowane przez Tobacco321
Opublikowano

Ja robię tradycyjne,dawka nawozu w konewkę i mieszam,albo mieszadłem albo jak dolewam wody do basenu to woda pod ciśnieniem to rozprowadzi.mozna rozrobić w mauzerze dawkę na całą rozsadę pompować pompą ale warto mieć wtedy gdzieś obok siebie przeplywomierz zamontowany ,ile litrów wody wlales, w wersji bez przeplywomierza testowo napelniasz wiadro dwa wody z mauzera z pompy i "liczysz ile sekund mniej więcej to zajmuje" i potem dawkujesz to w baseny.

Zależy od stężenia jakie zrobisz ile litrów wlejesz itd.tylko pamiętaj żeby pompę wypłukać bo ją nawóz zeżre po jakimś czasie.

Opublikowano

Rozwadniam nawóz w wiaderku. Wlewam w jedno miejsce i mieszam chwilę wężem z pistoletem żeby trochę ciśnienie było. Nie ma co przesadzać i wchodzić w jakieś pompy itp.

Opublikowano

Cześć, skąd bierzecie pellet, do tej pory brałem od Łebka, teraz mam ochotę wziąć z Nowej Sarzyny od BioEnergyGroup ale nie brałem do tej pory i nie wiem jak to się będzie palić. Ktoś może palił tym?

Opublikowano
Piotrek2727 napisał:

Cześć, skąd bierzecie pellet, do tej pory brałem od Łebka, teraz mam ochotę wziąć z Nowej Sarzyny od BioEnergyGroup ale nie brałem do tej pory i nie wiem jak to się będzie palić. Ktoś może palił tym?

jak cenowo wychodzi? z sarzyny a od łebka?

Opublikowano

Dzwoniłem na początku tygodnia, 50 zł różnicy, 1350 z Sarzyny a 1400 od Łebka 

Z tym że z Sarzyny od ręki dostępny i wysyłają a z Tarnogrodu trzeba parę dni poczekać na wysyłkę bo podobno mają dużo zapytań już 

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie poproszę o poradę odnośnie rozsady na odmianie 35 zauważyłem takie pojedyncze jednostkowe odbarwienia czym są spowodowane i jak zapobiec temu zjawisku z góry dziękuję za odpowiedzi

Messenger_creation_182FB0CF-197D-4925-9F28-2E7C94E0584F.jpeg

Opublikowano

Weź tu wietrz przy takiej pogodzie 🤣🤣🤣mi wyrwało przed południem folie na tylnich drzwiach;p punktowo zawsze coś takiego w rozsadniku się pojawi kiedyś z łt tłumaczyli to reakcja stresową na coś,za dużo nawozu pod tacka punktowo może kapnelo środkiem wiecej, albo wali skroplinami z foli,bd normalnie rósł.

Niczym się nie przejmować opryskać randapem i obserwować;p 

Opublikowano

Oby to były ostatnie przymrozki w tym sezonie do 15 pokazuje dwa większe ochłodzenia.u mnie pewnie w ciągu tygodnia nadrobi do tego momentu.mniej więcej do 15 powinien być z dwa razy przycięty.narazie nawet nie ma warunków na zrobienie oprysku